Marcel Vela arată cu degetul către politicieni: „Dacă unii politicieni erau mai patrioți și mai responsabili, acum aveam mai puține decese”

Redactor:
Maria Stoica
Marcel Vela arată cu degetul către politicieni: „Dacă unii politicieni erau mai patrioți și mai responsabili, acum aveam mai puține decese”
Marcel Vela arată cu degetul către politicieni: „Dacă unii politicieni erau mai patrioți și mai responsabili, acum aveam mai puține decese”/ Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto (caracter ilustrativ)

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, sâmbătă, că Guvernul nu a mai mărit restricțiile în contextul pandemiei și că se bazează în continuare pe comunicare. De altfel, ministrul susține că dacă unii politicieni erau „mai patrioți și responsabili”, numărul de decese cauzate de pandemie ar fi fost unul mai mic.

Vela: Dacă unii politicieni erau patrioți, azi aveam mai puține decese

”Nu vreau să fiu nici dur și nici să fac acuzații, dar cred că dacă erau mai responsabili unii politicieni, mai cerebrali, mai patrioți, acum aveam mai puține decese”, a declarat Marcel Vela, sâmbătă la Timișoara, scrie Opinia Timișoarei.

„Este ciudat că avocatul poporului s-a trezit în aceasta perioadă să spună că decizia de a nu a fost compatibilă, legală, constitutionala, dar vreau să vă spun că deciziile pe care le-am luat noi au fost luate ân baza unor legi existente… Am fost acuzați că am dat amenzi. În 2019 o Hotărâre de Guvern semnată de domnul Fifor și doamna Pintea au stabilit amenda minimă la fapte care zădărnicesc combaterea bolilor la 10.000 de lei si maximum 20.000 de lei. Si noi am coborât la 2.000 de lei. Toată lumea a sărit Am făcut bine să scadem, puteam să dăm 10.000 lei și să spunem că era stabilit de domnul Fifor. De suma s-a vorbit într-un mod spectaculos, dar nimeni nu a spus că PSD a vrut sa ia 10.000 de lei”, a mai spus Marcel Vela.

Mesaj pentru ”cavalerii coronavirusului”

Marcel Vela le-a transmis un mesaj românilor și a spus că se bazează foarte mult pe responsabilitatea acestora de a respecta regulile. Acesta i-a îndemnat pe ”cavalerii coronavirusului” să viziteze familiile care au pierdut pe cineva drag, în urmă infecției cu COVID – 19.

”Eu mă bazez foarte mult pe responsabilitatea românilor, cei care nu respectă regulile sunt destul de puțini. Evident că există riscuri, mai ales într-o situație delicată (…) Profitând de anumite interpretări cu privire la drepturile individului este, după cum văd la anumiți politicieni, mai important decât dreptul dumneavoatsra de a va proteja sănătatea. Dreptul meu de a mă mișcă văd că nu este analizat, cântărit, cu dreptul meu de a fi sănătos. Această situație delicată a dus la o discuție polemică, în antiteză, cine și ce drepturi are, cum sunt ele analizate, cântărite. Cred că este o datorie nobilă a fiecărui politician să salveze viață. Viață bate orice teorie și dilmele ce le au unii în cap. După cum vedeți, astăzi s-a înregistrat un număr record de cazuri și îi rog pe acești cavaleri ai coronavirusului, să meargă la familiile care sunt într-o situație tragică și au pierdut pe cineva drag. (…) Va rog să mă credeți că situația este dramatică, acest virus există, este un dușman care nu distinge între bărbați și femei, între tineri și bătrâni” a declarat Vela, la Timișoara.

Orban, în vizită la staţiile de pompare de la Sultana şi Făurei, din judeţul Călăraşi

Întrebat de creșterea alocațiilor cu 15%, premierul Ludovic Orban a spus că în circa două săptămâni va fi soluţionată problema alocaţiilor, el adăugând că „vom asigura creşterea lor constantă”.

„În două săptămâni vom soluţiona această problemă. Este clar, sincer vă spun, că nu avem posiblitatea să dublăm alocaţiile. Am dublat alocaţiile în 2019,la Legea bugetului. În momentul în care s-a adoptat legea nu erau prevăzute sursele de bani”, a spus Ludovic Orban.

Femeia devenită vedetă peste noapte în România, nevoită să facă videochat! "Nu mi-aş face vreodată...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Cum controlăm noua tulpină de coronavirus? Explicațiile unui medic pneumolog
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
SINGURUL loc de pe glob în care Rusia și SUA trăiesc în COMPLETĂ armonie și...
Ce au ajuns să facă lebedele de pe lacul Tăbăcărie din cauza mizeriei. Scene oripilante...
Horoscopul banilor 25-31 ianuarie. Zodia care dă lovitura în această săptămână
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Anunțul ȘOC despre Sebi, la fix două săptămâni de la dispariție. Ce s-a întâmplat, de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide