Marcel Vela arată cu degetul către politicieni: „Dacă unii politicieni erau mai patrioți și mai responsabili, acum aveam mai puține decese”

Marcel Vela arată cu degetul către politicieni: „Dacă unii politicieni erau mai patrioți și mai responsabili, acum aveam mai puține decese”
Marcel Vela arată cu degetul către politicieni: „Dacă unii politicieni erau mai patrioți și mai responsabili, acum aveam mai puține decese”/ Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto (caracter ilustrativ)
Publicat: 18/07/2020, 15:55

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, sâmbătă, că Guvernul nu a mai mărit restricțiile în contextul pandemiei și că se bazează în continuare pe comunicare. De altfel, ministrul susține că dacă unii politicieni erau „mai patrioți și responsabili”, numărul de decese cauzate de pandemie ar fi fost unul mai mic.

Vela: Dacă unii politicieni erau patrioți, azi aveam mai puține decese

”Nu vreau să fiu nici dur și nici să fac acuzații, dar cred că dacă erau mai responsabili unii politicieni, mai cerebrali, mai patrioți, acum aveam mai puține decese”, a declarat Marcel Vela, sâmbătă la Timișoara, scrie Opinia Timișoarei.

„Este ciudat că avocatul poporului s-a trezit în aceasta perioadă să spună că decizia de a nu a fost compatibilă, legală, constitutionala, dar vreau să vă spun că deciziile pe care le-am luat noi au fost luate ân baza unor legi existente… Am fost acuzați că am dat amenzi. În 2019 o Hotărâre de Guvern semnată de domnul Fifor și doamna Pintea au stabilit amenda minimă la fapte care zădărnicesc combaterea bolilor la 10.000 de lei si maximum 20.000 de lei. Si noi am coborât la 2.000 de lei. Toată lumea a sărit Am făcut bine să scadem, puteam să dăm 10.000 lei și să spunem că era stabilit de domnul Fifor. De suma s-a vorbit într-un mod spectaculos, dar nimeni nu a spus că PSD a vrut sa ia 10.000 de lei”, a mai spus Marcel Vela.

Mesaj pentru ”cavalerii coronavirusului”

Marcel Vela le-a transmis un mesaj românilor și a spus că se bazează foarte mult pe responsabilitatea acestora de a respecta regulile. Acesta i-a îndemnat pe ”cavalerii coronavirusului” să viziteze familiile care au pierdut pe cineva drag, în urmă infecției cu COVID – 19.

”Eu mă bazez foarte mult pe responsabilitatea românilor, cei care nu respectă regulile sunt destul de puțini. Evident că există riscuri, mai ales într-o situație delicată (…) Profitând de anumite interpretări cu privire la drepturile individului este, după cum văd la anumiți politicieni, mai important decât dreptul dumneavoatsra de a va proteja sănătatea. Dreptul meu de a mă mișcă văd că nu este analizat, cântărit, cu dreptul meu de a fi sănătos. Această situație delicată a dus la o discuție polemică, în antiteză, cine și ce drepturi are, cum sunt ele analizate, cântărite. Cred că este o datorie nobilă a fiecărui politician să salveze viață. Viață bate orice teorie și dilmele ce le au unii în cap. După cum vedeți, astăzi s-a înregistrat un număr record de cazuri și îi rog pe acești cavaleri ai coronavirusului, să meargă la familiile care sunt într-o situație tragică și au pierdut pe cineva drag. (…) Va rog să mă credeți că situația este dramatică, acest virus există, este un dușman care nu distinge între bărbați și femei, între tineri și bătrâni” a declarat Vela, la Timișoara.

Orban, în vizită la staţiile de pompare de la Sultana şi Făurei, din judeţul Călăraşi

Întrebat de creșterea alocațiilor cu 15%, premierul Ludovic Orban a spus că în circa două săptămâni va fi soluţionată problema alocaţiilor, el adăugând că „vom asigura creşterea lor constantă”.

„În două săptămâni vom soluţiona această problemă. Este clar, sincer vă spun, că nu avem posiblitatea să dublăm alocaţiile. Am dublat alocaţiile în 2019,la Legea bugetului. În momentul în care s-a adoptat legea nu erau prevăzute sursele de bani”, a spus Ludovic Orban.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Liderul interlop Costel Corduneanu a murit în spital, în urma unei operații dificile la inimă
IREAL! Ce ți se poate întâmpla dacă răspunzi la telefon și spui „DA”!
Mihaela Bilic, despre cele mai periculoase produse de consumat în timpul postului Paștelui: „Au potențial...
Cea mai profitabilă investiţie: cine cumpără acţiuni de 5.000 de lei câştigă cel puţin 500...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Narcisa, reacție neașteptată după accidentul în care a murit iubitul ei, Mădălin Paul Păduran! Gestul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
TOP cele mai ieftine SUV-uri (RABLA 2024). Modelul SURPRIZĂ pe care toți românii îl caută
Alfa Romeo redenumeşte un model de SUV pentru a dezamorsa tensiunile cu Italia
Omul care a descoperit ADEVĂRUL despre evoluție, cu 100 de ani înaintea lui Darwin
Devine interzis total pentru posesorii de mașini. Decizia drastică anunțată chiar acum
Codul Rutier. Capcana în care cad mulți șoferi atunci când fac depășiri
O femeie a văzut că „porțile iadului” s-au deschis chiar în curtea casei sale, în...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
"Nu am să mă mai întorc". Postările tânărului care și-a pierdut viața în accidentul rutier...
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
Guvernul Greciei vrea să ofere tururi private de 5.000 de euro la Acropole