Orban solicită judecarea cu celeritate a contestației privind măștile pentru populație. Replică la acuzațiile lui Firea: „O minciună gogonată”

Orban solicită judecarea cu celeritate a contestației privind măștile pentru populație. Replică la acuzațiile lui Firea: „O minciună gogonată”
Orban salută decizia DIICOT de infirmare a clasării dosarului „10 august” / Sursa: Facebook - Guvernul României
Publicat: 03/08/2020, 13:40

Premierul Ludovic Orban a subliniat azi că măștile vor fi distribuite populației la o săptămână de la semnarea contractului cu firma declarată câștigătoare la licitație, dar pentru a ajunge la dispoziția oamenilor este nevoie ca magistrații să judece cu celeritate contestația depusă pe rolul Curții de Apel la decizia de adjudecare de firma pe care o acuză de tergiversare.

„Din păcate, ne-am confruntat cu contestații din aprtea unei firme care parcă a planificat să tergiverseze cât mai mult luarea unei decizii. Ministerul Sănătății a demarat procedura de aproape două luni de zile, a fost contestată decizia de adjudecare către firma care a oferit un preț de 0,68 lei pentu mască de tip mască chirurgicală. A fost contestată și la CNSC și în a zecea zi după respingererea contestației de către CNSC a fost contestată la Curtea de Apel. Solicit judecarea cu celeritate a acestei contestații astfel încât să se poată încheia contractul și în termen de o săptămână să fie distribuite măștile”, a spus, luni, Ludovic Orban.

Firma contestatoare, „atitudine de tergiversare vădită”

Referitor la afirmațiile Primarului General al Capitalei, care a spus că unul dintre prietenii apropiați ai premierului ar fi fi în relații amicale cu acționarii firmei, Ludovic Orban a răspuns: „Este o minciună gogonată. Uitați-vă la ce portofoliu de contracte a avut firma care a contestat și veți vedea adevărul despre unde s-au câștigat licitații de câtre firma respectivă”, indicând că apropierea dintre firma contestatoare față de Primăria Capitalei se poate vedea din portofoliu de contracte și din „atitudinea de tergiversare vădită, nu poți să aștepți zece zile, ca să ataci în a zecea zi, ca să dureze exact cât mai mult licitația până la adjudecare”.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, acuză Guvernul că nu este capabil să găsească soluții pentru achiziția de măști de protecție și caută țapi ispășitori: „Rușinos! Nu sunt capabili să asigure măștile de protecție promise populației și găsesc țapi ispășitori! Premierul insistă să acopere incompetența guvernului în mai multe privințe dar și în cea a achiziției măștilor de protecție promise populației, aruncând pisica în curtea altora! Este a două oară când afirmă la televizor că firma care a contestat licitația pentru măști este «abonată la contracte cu Primăria Capitalei»”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

În contextul obligației de a purta măști și în unele zone din spații deschise, premierul a recomandat oamenilor să folosească metode alternative, până la distribuirea măștilor din partea statului pentru gestionarea răspândirii noului coronavirus.

„Dacă (oamenii – n.r.) nu au resursele financiare necesare pentru achiziționarea măștii chirurgicale, să folosească alte forme de protejare a nasului și gurii care asigură protecția respectivă”, a spus Orban.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului