Scandalul salariilor la Metrorex. Ministrul Drulă scoate „fluturașii”: câștigul mediu brut lunar, 9.901 lei! USR îi declară război „Nașului” Ion Rădoi

Redactor:
Marius Olaru
Scandalul salariilor la Metrorex. Ministrul Drulă scoate „fluturașii”: câștigul mediu brut lunar, 9.901 lei! USR îi declară război „Nașului” Ion Rădoi
Scandalul salariilor la Metrorex. Ministrul Drulă scoate „fluturașii”: câștigul mediu brut lunar, 9.901 lei! USR îi declară război „Nașului” Ion Rădoi / Sursa FOTO: https://www.facebook.com/metrorexoficial.ro

Scandalul salariilor la Metrorex ia amploare. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, scoate „fluturașii” și dezvăluie: câştigul mediu brut lunar per salariat al Metrorex, în anul 2020, a fost de 9.901 lei! Mai mult, în propunerea de buget de venituri şi cheltuieli pentru 2021, compania estimează că venitul va crește la 12.739 lei!

Pe Facebook, Drulă se revoltă și atrage atenţia că „unii dintre bogaţii tranziţiei au acaparat şi subjugat pentru ei şi interesele lor companiile statului, cum este cazul şi liderilor de sindicat (cartel) de la Metrorex”.

Scandalul salariilor la Metrorex. Drulă, atac la puternicul lider de sindicat Ion Rădoi

„Vreau să le transmit celor de la sindicat că metroul nu a fost construit pentru ei şi bunăstarea lor şi a «famigliilor» lor, ci pentru cetăţenii Capitalei şi cei care îl folosesc atunci când vin în Bucureşti”, scrie ministrul Transporturilor pe Facebook. Mesajul este un atac direct la adresa puternicului lider de sindicat Ion Rădoi, supranumit „Nașul” tocmai pentru că a făcut față tuturor guvernelor care i-au vrut „capul”.

„Negocierea avantajelor şi privilegiilor pe care şi le-au dobândit prin Contractul Colectiv de Muncă şi pentru care plătesc toţi românii subvenţionarea metroului trebuie să aibă în centrul atenţiei călătorul, nu nababul de sindicat. Din concluziile preliminare ale anchetei Corpului de control aflăm că, la negocierea CCM de anul trecut, când s-au majorat salariile cu 18%, 10 din cei 15 membri din comisia de negociere constituită la nivelul administraţiei Metrorex erau membri de sindicat. Practic, sindicatul Metrorex a negociat salarii mai mari în plină pandemie cu sine însuşi”, arată Cătălin Drulă.

Scandalul salariilor la Metrorex. Compania, contracte cu firma sindicaliștilor!

Potrivit ministrului Transporturilor, Corpul de control a verificat și contractele derulate de Metrorex cu firma Sindomet Servcom, deţinută în proporţie de 100% de Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM): „Şi ca să înţelegeţi încă un motiv pentru supărarea domnului Rădoi, aflaţi că, în mandatul Corpului de control, este trecută în mod explicit şi verificarea contractelor dintre Metrorex şi firma Sindomet Servcom SRL. Firma este deţinută în proporţie de 100% de Unitatea Sindicatul Liber Metrou, al cărui preşedinte este domnul Ion Rădoi. Sindomet Servcom SRL a avut două contracte cu Metrorex: unul pentru spaţiile comerciale (expirat în 2018) prin care firma încasa 75% şi Metrorex doar 25% din valorificarea acestora. Şi un contract pentru spaţiile de publicitate (expirat din 2019), din care Sindomet încasa 53%, iar Metrorex doar 47%. S-a încercat prelungirea de facto a acestor contracte, Sindomet încasând în continuare sumele, dar Metrorex refuzând să încaseze partea sa (oricum PREA MICĂ) pentru că nu mai exista contract valabil”.

Sindomet Servcom ar deţine şi un complex turistic la Buşteni, care oferă reducere de 99% pentru angajaţii Metrorex ce aleg să îşi petreacă acolo zilele de concediu.

Scandalul salariilor la Metrorex. Sindicatul vrea lefuri de 12.739 în 2021

Câştigul mediu brut lunar per salariat al Metrorex, în anul 2020, era de 9.901 lei. În propunerea de buget de venituri şi cheltuieli pentru 2021, Metrorex are estimat un câştig mediu brut lunar per salariat de 12.739 lei”, mai spune Cătălin Drulă.

În replică, USLM arată că salariul mediu la Metrorex este de 5.700 lei net şi include toate sporurile pentru lucrul în subteran, sâmbăta şi duminica, noapte de noapte, precum şi sporul de vechime.

Crimă înfiorătoare. Marele campion al ţării, otrăvit şi ucis de o tânără de 18 ani....
Tatăl călăreț din Iași a vândut casa primită de la Cătălin Moroșanu! IREAL ce a...
FOTO. Anamaria Prodan s-a dezbrăcat ca să îl provoace pe Reghe? În pline zvonuri despre...
Vine BARZA? Alex Velea a spus adevărul la TV! Ce a mărturisit despre a patra...
Sorana Cîrstea a întors toate privirile la petrecerea de ziua ei de naștere: `Trăiește-ți viața!`...
Schimbări important în noul an şcolar! Ministrul Educaţiei a făcut anunţul
Coronavirus. Tulpina sud-africană vs. vaccinul Pfizer: un studiu din Israel arată posibile „breşe” în protecţia...
BANCUL ZILEI – Nevasta în filme p®no
Declarația prințului Philip, în anul 1988: „În cazul în care mă voi reîncarna, aș vrea...
Tatăl călăreț din Iași a vândut casa primită de la Cătălin Moroșanu! IREAL ce a...
Descoperire MONUMENTALĂ între zidurile Bisericii Sfântului Mormânt din Ierusalim, cel mai sacru loc al creștinătății
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Strategia strălucitoare prin care creierul rezolvă probleme, dar oamenii n-o folosesc
Ce spune celebrul Morgan Freeman despre vaccinurile anti-COVID: „Dacă ai încredere în mine, vei...”
Declarația oficială care CUTREMURĂ ROMÂNIA: Ce se va întâmpla în curând. Mai sunt câteva zile
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. Ce s-a întâmplat cu corpul ei...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume ne spune cum putem să ne transformăm...
Inchide