UPDATE: Șoferul filmat când merge pe contrasens pe DN1 cu 130 km/h a fost identificat. Poliția Prahova verifică de ce polițiștii sesizați prin 112 nu l-au oprit la Comarnic

UPDATE: Șoferul filmat când merge pe contrasens pe DN1 cu 130 km/h a fost identificat. Poliția Prahova verifică de ce polițiștii sesizați prin 112 nu l-au oprit la Comarnic
Publicat: 27/04/2021, 20:37
Actualizat: 27/04/2021, 20:43

Un șofer a fost filmat gonind pe contrasens cu 130 km/h, pe DN1, unul dintre cele mai aglomerate drumuri, între localitățile Bănești și Breaza. Poliția Prahova face verificări pentru a vedea de ce agenții, alertați prin 112, nu l-au oprit la Comarnic pe vitezoman.

UPDATE: Proprietarul autoturismului a fost identificat, urmând să fie sancționat pentru că a circulat pe contrasens și cu viteză peste cea legală.

”Proprietarul autoturismului prezentant în imagini a fost identificat. În conformitate cu art. 109 din OUG nr. 195/2002, constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se realizează direct de către polițistul rutier și cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate și verificate metrologic”, a anunțat IPJ Prahova.

Poliția Prahova precizează că, după verificările interne în cazul polițiștilor aflați în serviciu în noaptea în care șoferul a fost filmat conducând pe contrasens, ”se vor dispune măsuri”.

Imaginile șocante au fost postate pe Facebook de un șofer.

Mașina care gonea pe contrasens, un Ford Fiesta cu număr de Ialomița

Filmarea este de luni noapte. Cel mai probabil, mașina se deplasa din direcția Câmpina spre Sinaia.

Deși în zonă sunt montate separatoare de sens, pe imaginile video se vede cum un Ford Focus, cu număr de Ialomița, gonește pe contrasens. La un moment dat, șoferul care a realizat filmarea arată că mașina de pe contrasens are o viteză de 130 km/h. Doar șansa a făcut ca până la ieșirea din Câmpina să nu se întâmple o tragedie, mai ales că autoturismul care circula pe contrasens a întâlnit două mașini ce mergeau regulamentar.

Cel care a filmat întreaga scenă susține că a sunat de două ori la numărul unic de urgență. El a semnalat situația operatorilor de la 112. Prima dată, aceștia i-au transmis că mașina va fi oprită la Comarnic, apoi la Sinaia. Nu s-a întâmplat asta, iar la intrarea în Predeal șoferul care a mers pe contrasens a virat la stânga, pe drumul care duce spre Râșnov.

IPJ Prahova, anchetă după filmarea cu șoferul care mergea pe contrasens

Inspectoratul de Poliție al Județului Prahova anunță că va demara o anchetă în urma imaginilor cu mașina care circula pe contrasens. IPJ Prahova verifică de ce polițiștii nu l-au oprit pe șofer la Comarnic, după apelul inițiat la 112.

„Referitor la imaginile video apărute în spațiul public, ce ilustrează un autoturism care circulă pe contrasens, posibil pe direcția Câmpina spre Breaza, au fost dispuse verificări pentru identificarea conducătorului auto/conducătoarei auto și stabilirea situației de fapt. Totodată, conducerea IPJ Prahova a dispus verificări cu privire la modul de acțiune al polițiștilor. În funcţie de rezultatul verificărilor, vor fi dispuse măsuri în consecinţă”, menționează IPJ Prahova într-un comunicat de presă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase