TURISM. Paralela 45 reia zborurile charter spre Creta și Rhodos. Când sunt programate primele curse

TURISM. Paralela 45 reia zborurile charter spre Creta și Rhodos. Când sunt programate primele curse
Grecia închide restaurantele și barurile, pe timpul nopții (FOTO: Shutterstock)
Publicat: 02/06/2020, 16:37
Actualizat: 02/06/2020, 16:40

Pentru românii care vor să meargă în vacanță în Grecia agenția de turism Paralela 45 a anunțat reluarea curselor charter, cu plecări din București și Cluj-Napoca, având ca destinații insulele Creta și Rhodos, după ce țara redeschide aeroporturile pentru zboruri internaționale la 1 iulie.

Cursele săptămânale către Heraklion/Creta vor porni în data de 7 iulie din București și din Cluj-Napoca, Chania/Creta din 8 iulie și Rhodos din 7 iulie, ambele din București, au anunțat reprezentanții agenției Paralela 45.

„Românii pot merge fără restricții în Grecia, încă din 15 iunie, fie cu mașina, fie cu avionul la Salonic sau Atena. Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că are în vedere ca după jumătatea lunii iunie să se renunțe la izolarea de 14 zile, obligatorie acum la întoarcerea în țară. În ceea ce privește vacanțele pe zboruri charter, dăm start călătoriilor începând din 7 iulie, în prima etapă spre insulele fără probleme”, a declarat Alin Burcea, CEO Paralela 45.

În Grecia s-au înregistrat puțin peste 2.900 de cazuri confirmate, dintre care 175 de decese, în întreaga țară, de la începutul pandemiei. În insula Creta au fost în total 17 cazuri în toată această perioadă, iar în Rhodos, numai patru. Simptomele au fost moderate, iar toți pacienții s-au vindecat, anunță autoritățile de la Atena.

Potrivit reprezentanților Paralela 45, hotelurile din insule și cele de pe continent sunt pregătite să primească turiști, majoritatea din 15 iunie, cu respectarea măsurilor impuse de autorități pentru ca vacanțele să se desfășoare într-un mod plăcut și sigur.

Vacanțele din iunie se pot reprograma fără taxe

„Informăm fiecare turist despre noile condiții de călătorie cu avionul și de cazare în Grecia. Am fost anunțați că aeronavele sunt dezinfectate înainte de fiecare cursă și că atât echipajul, cât și pasagerii trebuie să poarte mască de protecție pe durata zborului. Hotelurile din Grecia au primit de la guvern un set de măsuri de igienă și partenerii noștri ne asigură că vor fi respectate cu strictețe pentru ca fiecare turist să se simtă în siguranță. Tot ce își doresc grecii acum este ca sezonul să decurgă normal. Și noi vrem să avem turiști mulțumiți”, precizează Alin Burcea.

Compania a anunțat că turiștii care au avut planificate vacanțe pe zboruri charter în luna iunie pot reprograma sejururile fără taxe suplimentare, cu păstrarea reducerilor inițiale de tip Early Booking.

Pentru turismul individual, cu mașina, peste 500 de unități hoteliere aflate în portofoliul Paralela 45 oferă cazare la tarife accesibile, unele de la 13 euro/persoană/noapte. Sunt situate atât în Grecia continentală: Halkidiki, Riviera Olimpului, Thrace, cât și pe insule precum Thassos, Evia, Lefkada, Skyathos și chiar Creta.

Agenţia de turism Paralela 45, una dintre primele trei agenții private din România, a împlinit anul acesta 30 de ani de activitate și este turoperator consacrat în vacanţe cu zboruri charter în Spania, Grecia, Turcia, Portugalia, Italia, Tunisia și Egipt.

La ce tarife să se aștepte turiștii

Turismul în Grecia se va redeschide treptat începând cu 15 iunie și nu se vor impune măsuri de carantină sau testări obligatorii. Data la care se va începe redeschiderea turismului este mai devreme decât stabiliseră autoritățile inițial.

Pentru luna iulie – potrivit unei agenții de turism care a realizat o analiză independentă a prețurilor la cazările din hotelurile de trei, patru și cinci stele din principalele stațiuni din România, Bulgaria și Grecia – prețurile camerelor în hotelurile grecești de trei stele, cu self catering, pornesc de la 22-25 de euro/noapte, în Thassos. În cazul în care se dorește și mic dejun, prețurile ajung la 40-45 de euro.

Tarifele variază în funcție de regimul ales. Cele mai mici prețuri sunt cele în care este inclus doar micul dejun, în timp ce, tarifele mai mari sunt pentru cazarea cu all inclusive”, au precizat cei care au realizat analiza.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Viorica de la Clejani este în doliu: Mereu mi-a fost frică, parcă a presimțit...
Va fi obligatoriu în toată România. Încălcarea legii se pedepsește cu amenzi uriașe
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
O nouă specie de dinozauri este printre cele mai mici descoperite vreodată