Adevărul despre prima întâlnire dintre Țiriac și Becker: „Se aruncă în noroi și arată ca un porc! Poate deveni primarul din Leimen…”

Adevărul despre prima întâlnire dintre Țiriac și Becker: Se aruncă în noroi și arată ca un porc! Poate deveni primarul din Leimen...
Publicat: 13/12/2017, 18:46

Într-un editorial publicat în Der Spiegel, Gunther Bosch, cel care l-a descoperit pe fostul mare tenismen neamț, a relatat modul în care Ion Țiriac a ajuns să lucreze cu Boris Becker.

Bosch a dezvăluit așadar că i l-a prezentat pe Becker lui Țiriac, dar actualul om de afaceri nu a rămas deloc impresionat când l-a văzut.

„Boris avea nevoie de urgență de oameni care să-i fie aproape, așa că m-am gândit că Ion Țiriac ar fi omul potrivit pentru a-i fi manager. I l-am prezentat la un turneu la Monte Carlo. După primele mingi, Ion a strigăt ‘Se aruncă în noroi și arată ca un porc! Poate deveni primarul din Leimen, dar niciodată un jucător profesionist de tenis!'”, a povestit Bosch.

Totuși, Becker a câștigat turneul de la Monte Carlo, iar Bosch dezvăluie că Țiriac a solicitat o întâlnire cu părinții jucătorului.

„După prima lor întâlnire, părinții lui Becker erau îngroziți. Mi-au spus ‘Ce vrei cu acest vânzător de covoare turcești?'”, și-a amintit Bosch.

În cele din urmă, în 1984, Țiriac a devenit managerul lui Becker, iar jucătorul german a devenit unul dintre cei mai buni tenismeni din istorie, mai scriu cei de la ziare.com.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase