Alexandru Chipciu, internațional român: Habar nu avem să pasăm. I-am zis și lui Cosmin Contra asta

Alexandru Chipciu, internațional român: Habar nu avem să pasăm. I-am zis și lui Cosmin Contra asta
Publicat: 09/09/2019, 09:08

Mijlocașul lui Anderlecht s-a declarat nemulțumit de jocul tricolorilor și a punctat mai multe aspecte la finalul partidei în care România a câștigat trei puncte importante în economia calificării la EURO 2020.

„Mai chinuim și noi fotbalul, eu știu? Nu pot să fac o analiză la cald. Am fost la terapie intensivă, dar dăm semne de viață. Cred că antrenorul nu ar avea mare vină. Dacă făceam egal cu Spania, toată lumea spunea . Habar nu avem să pasăm. I-am zis și lui Mister (n. red. – selecționerul Cosmin Contra) asta. Nu poate să vină Mister (n. red. – Contra) să ne învețe să pasăm, ce să facă în trei zile? Cred că România duce lipsă de strategie. Văd că Federația încearcă să facă ceva acum. Acum trebuie să ne gândim, vrem să pasăm ca Spania, trebuie să avem o strategie, dar o să dureze foarte mulți ani. Trebuie să o iei de jos, de la copii, vrem să pasăm, facem asta cu ei. Începi să pasezi de la 6 ani, cum se face la Anderlecht. Văd copii care pasează incredibil”, a spus Chipciu.

După șase runde disputate din campania de calificare, Spania se află pe primul loc, cu 18 puncte obținute din tot atâtea posibile. Bătălia pentru locul secund se va da între Suedia, România și Norvegia. Tricolorii pot obține calificarea de pe locul secund dacă se impun contra ambelor formații nordice, iar acestea nu vor obține puncte cu Spania.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase