Au adus AUR României, dar nu primesc bani. Gabi Szabo promite să rezolve problema salariilor antrenorilor handbalistelor

Au adus AUR României, dar nu primesc bani. Gabi Szabo promite să rezolve problema salariilor antrenorilor handbalistelor
Publicat: 04/08/2014, 19:29
Actualizat: 29/09/2018, 03:46

„Sunt foarte multe probleme în sportul românesc, nu este un caz singular. Nu ne este însă imposibil să le rezolvăm, cu eforturi le vom rezolva. Vom găsi o soluție să rezolvăm aceste probleme. Din acest moment mă va preocupa situația acestor fete, sper să găsim soluțiile care să le satisfacă pe ele și pe antrenorii lor. Foarte multe probleme din sportul românesc nu țin de minister, sunt la federațiile naționale. De multe ori, ministerul rezolvă problemele unei federații, federația să rezolve problemele unui club și clubul e ca și inexistent. Noi încercăm să rezolvăm cât putem problemele dintr-o federație, dar nu e simplu. Noi încercăm să remunerăm un număr considerabil de sportivi și antrenori din veniturile MTS”, a declarat Szabo, care le-a primit, luni, la MTS pe noile campioane mondiale.

Referitor la această problemă, președintele FR Handbal, Mihai Dedu, a spus că a convenit împreună cu antrenorii acestei echipe modul de colaborare, înca dinaninte de a fi numiți în funcție: „Este o colaborare pe care noi am hotărât-o de când dânșii au fost numiți și așa s-a desfășurat colaborarea. Noi nu ne-am propus să vorbim despre partea financiară, primele vor fi îndestulătoare. Vrem să scoatem în evidență că suntem cei mai buni din lume”.

Antrenorul Aurelian Roșca a confirmat afirmațiile făcute de Dedu, spunând că nu s-a pus problema banilor atunci când a preluat echipa. „Când am preluat această echipă nu s-a pus problema banilor. Este o mândrie pentru noi că am ajuns până aici, dar nu am vrut să punem căruța înainitea cailor”, a declarat Roșca.

Gavril Kozma, antrenorul secund al echipei naționale de handbal feminin Under 18 a României, campioană mondială în Macedonia, a declarat, luni, la sosirea la București, că nu a fost remunerat pentru munca depusă și că a făcut totul din pasiune. „Dacă vă interesează, eu am făcut ce am făcut din pasiune. Nu sunt și nu am fost remunerați pentru munca asta pe care am făcut-o. Poate de acum înainte. Am făcut din pasiune, nu vă vine să credeți? Luați-o ca pe o provocare. Și am demonstrat că se poate. Acum este important să se confirme și la senioare, asta nu ne mai privește pe noi, ci pe cei care lucrează la nivelul următor”, a spus Kozma la Aeroportul Henri Coandă.

Sportivele tricolore, pregătite de Aurelian Roșca și Gavril Kozma, au fost așteptate, luni, la Aeroporul Internațional Henri Coandă, de Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal, de familii, prieteni și de foști antrenori ai jucătoarelor. Căpitanul Cristina Laslo și Mădălina Ion au fost primele handbaliste care ajuns în sala de așteptare a aeroportului, prezentând trofeul cucerit în Macedonia, în aplauzele celor prezenți.

Echipa națională de handbal feminin under 18 a României a câștigat, duminică, titlul mondial, impunându-se în finala cu Germania, scor 32-21 (15-7), la competiția desfășurată în Macedonia.

Sportivele române au început Campionatul Mondial din Macedonia în grupa C, alături de Danemarca, Germania, Argentina, Macedonia și Uzbekistan. România s-a clasat a doua în această grupă, în care de asemenea a învins Germania, scor 27-25, și a acces în optimi, fază în care a trecut de Croația, scor 28-22. În sferturile de finală, handbalistele din România au învins Olanda, scor 36-22, iar în semifinale s-au impus în fața Muntenegrului, scor 28-25.

La acest turneu, româncele au câștigat toate partidele, cu excepția meciului cu Danemarca din grupă, încheiat la egalitate, scor 30-30.

La ediția din 2012, medalia de aur a fost câștigată de Danemarca, urmată pe podium de Rusia și Norvegia. Echipa României s-a clasat atunci pe locul patru, după ce a pierdut finala mică.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...