Bourceanu: Ar fi ideal să înscriem șapte-opt goluri în Andorra, dar nu știu dacă vom reuși

Bourceanu: Ar fi ideal să înscriem șapte-opt goluri în Andorra, dar nu știu dacă vom reuși
Publicat: 08/10/2013, 16:41
Actualizat: 08/10/2013, 16:41

Mijlocașul Alexandru Bourceanu a declarat, marți, într-o conferință de presă, că ar fi ideal ca echipa națională să câștige la o diferență de șapte-opt goluri partida cu Andorra, din preliminariile Cupei Mondiale, însă a precizat că nu știe dacă jucătorii primei reprezentative vor reuși asta.

„Sincer să fiu, nu cred că va fi greu cu Andorra. Va fi greu până vom înscrie și sper să o facem cât mai repede. Sunt aproape sigur că ne vom concentra la maxim și vom câștiga meciul. E chiar un meci pe care trebuie să-l câștigăm fără probleme. Nu știu dacă la scor, important este să câștigăm fără probleme. Ideal ar fi la scor, dar nu știu dacă vom reuși. Obiectivul ideal ar fi să înscriem șapte-opt goluri în Andorra. Dacă am reuși lucrul acesta, șansele noastre ar crește considerabil. Am rămâne la două – trei goluri diferență de Turcia. Totuși, cred că este un obiectiv foarte sus. Am putea, dar trebuie să ținem cont că Andorra a pierdut la scoruri mari doar meciurile din deplasare”, a spus Bourceanu.

Alexandru Bourceanu a afirmat că în cazul în care Olanda va juca la un nivel bun cu Ungaria și Turcia, atunci șansele de calificare în baraj ale României sunt foarte mari. „Ținând cont că Olanda este o echipă extrem de puternică și dacă va juca la un nivel foarte bun, avem șanse foarte mari să mergem la baraj. Șansele de calificare sunt foarte bune dacă Olanda joacă la un nivel bun în ambele meciuri, deci nu foarte bun, cred că avem șanse uriașe. Suntem ferm convinși că nu vor fi niciun fel de aranjamente”, a completat Bourceanu.

Mijlocașul stelist a menționat că în cazul unei victorii a Olandei asupra Ungariei, pe jucătorii echipei naționale va fi o presiune foarte mare la meciul cu Estonia. „Cred că avem două meciuri la îndemână, nu ușoare, dar pe care putem să le câștigăm, suntem o echipă mai valoroasă atât față de Andorra, cât și de Estonia. Cred că dacă vom învinge în Andorra, iar Olanda va reuși să oprească pe Ungaria, la meciul cu Estonia va fi o presiune foarte mare. Vom juca un meci decisiv pentru noi, cu toate că nu vom fi sută la sută la mâna noastră. Trebuie să ne câștigăm meciurile și apoi vom vedea dacă vom merge în baraj”, a explicat Bourceanu.

El este convins că adversarii din baraj vor fi cel puțin la nivelul României. „În baraj vom întâlni echipe de la nivelul nostru în sus. În principiu nu am pleca cu prima șansă”, a subliniat Bourceanu.

Întrebat ce moral au jucătorii echipei naționale după înfrângerea cu Turcia, dar și cei ai Stelei după eșecul din Liga Campionilor contra formației Chelsea Londra, Alexandru Bourceanu a răspuns: „Noi trebuie să câștigăm meciul, nu interesează pe nimeni ce moral avem. Pe nimeni nu interesează cum ne simțim, ce am mâncat, ce s-a întâmplat, dacă am dormit în noaptea dinaintea meciului. Toată lumea așteaptă să intrăm pe teren și să câștigăm meciul. Nimeni nu își dorește cu adevărat cum ne simțim noi. Lumea așteaptă, dar și noi așteptăm, ca în ziua meciului și la meci trebuie să ne comportăm ca niște roboți. Ăsta e adevărul, durul adevăr”.

Selecționerul Victor Pițurcă a declarat, luni, într-o conferință de presă, că Andorra a făcut un progrese devenind o echipă greu de învins, dar cu toate acestea a precizat că și-ar dori ca echipa națională să marcheze șapte-opt goluri în meciul direct programat, vineri, în preliminariile CM 2014.

Echipa națională a României întâlnește la 11 octombrie, de la ora 21.30, Andorra în deplasare și în 15 octombrie, de la ora 21.00, Estonia la București pe Arena Națională, în ultimele două partide din grupa D a preliminariilor CM 2014.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Nicoleta Luciu și Zsolt Cergo, la un pas de divorț?! Miliardarul a rupt tăcerea, în...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
BREAKING | Primele imagini cu Florin Piersic transportat la Institutul Matei Balș din Capitală, cu...
Diagnosticat cu TUMORĂ pe creier! Actorul român, iubit de toată lumea, a fost operat de...
Soluţia disperată a patronului unui restaurant din Italia în criză de personal. "Ofer 300 de euro...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Un agent de securitate al lui Drake a fost împușcat la locuința rapperului. Ce se...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Satelitul care a orbitat Pământul NEDETECTAT timp de 25 de ani!
Se schimbă legea pentru cei cu card de sănătate. Decizie la Guvern: La fel ca...
Un celebru artist român s-a sinucis din dragoste. N-a putut trece peste despărțire
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Cristina Spătar a suferit într-un grav accident în timp ce mergea spre casă: ”Au venit...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Test de cultură generală. De ce sunt roșiile roșii?