Brânză, după ce a obținut aurul la CM din Franța: Cred că lumea a fost mai încântată că am învins o unguroaică în finală decât de rezultat

Brânză, după ce a obținut aurul la CM din Franța: Cred că lumea a fost mai încântată că am învins o unguroaică în finală decât de rezultat
Publicat: 05/03/2013, 13:26
Actualizat: 03/07/2013, 17:05

Spadasina Ana Maria Brânză a declarat, marți, la sediul MApN, unde a fost premiată, alături de colegele din lotul național, de către ministrul Mircea Dușa, pentru rezultatele de la etapa de Cupă Mondială din Franța, că lumea a fost mai încântată că a învins o unguroaică în finală decât de aur.

„Am biruit din nou, dar cred că lumea a fost mult mai încântată că am învins o unguroaică în finală decât de rezultatul în sine. Doar mi-am făcut datoria. A fost doar o etapă de Cupa Mondială, dar mă bucur mai ales pentru rezultatul pe echipe. Mă bucur de bronzul pe echipe ca și cum ar fi fost aur, pentru că fetele au dat dovadă că vor să ajungă la rezultatele avute cu echipa anterioară. A arătat bine competiția aceasta și înseamnă că nu am muncit în zadar”, a spus Brânză, care a învins-o în finală pe Emese Szasz, scor 11-6.

Ana Maria Brânză are gradul de căpitan în armată și a venit la festivitatea de premiere îmbrăcată în uniformă militară, dar a afirmat că se simte mai bine în costumul de scrimă. „Nu atât de confortabil ca în ținuta de scrimă, dar întotdeauna mi-a plăcut ținuta militară. Atât bunicul, cât și tatăl meu au îmbrăcat uniforma militară, se trage de undeva din familie”, a completat Brânză.

Spadasina consideră că noile componente ale lotului național sunt foarte motivate. „Rezultatele sunt valoroase, dar și celelalte țări au schimbat garniturile. Unele complet, altele doar câteva trăgătoare, dar să învingi Ucraina, care a avut-o în competiție pe campioana olimpică Iana Șemiakina, să învingi Franța la ea acasă și să pierzi la doar trei tușe în fața Rusiei, o echipă foarte motivată, cum nu le-am mai văzut de mult timp, mi se pare că lucrurile arată foarte bine, iar fetele capătă încredere în ele. Simt că fetele au motivație și trag de ele”, a explicat Brânză.

Ana Maria Brânză a precizat că 2013 va fi un an în care se va concentra mai mult pe concursurile individuale. „E un an cu obiectiv individual. În momentul în care fetele au decis să se retragă pentru o perioadă, mi-am adus aminte de începuturile carierei mele, dar pe lângă asta trebuie să ajut și echipa să rămână în fruntea clasamentului. Am avut o revelație la un moment dat când am aflat că Ana Maria Tătăran este cu zece ani mai mică decât mine. Mulți au început să îmi spună că sunt cloșca cu puii de aur, dar eu nu vreau să fiu cloșcă, dar sper să fie puii de aur, iar fetele să se poarte la fel și în următoarele competiții”, a subliniat Brânză.

Ministrul Mircea Dușa le-a premiat, marți, la sediul MApN, pe componentele lotului național de spadă a României, care la etapa de Cupă Mondială din weekend au câștigat medalia de aur la individual, prin Ana Maria Brânză, și cea de bronz la echipe. Alături de Brânză au mai primit o plachetă și flori, Simona Pop, Maria Ruxandra Udrea, Ana Zdanovschi și antrenorul George Epurescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
E ilegal pentru cei cu CASA la CURTE. Nu poți face asta vecinului. Faci închisoare
Viața la bloc. Cum pot fi diminuate sumele plătite la întreținere
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?