Brașovul a depus scrisori de intenție pentru a găzdui Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret 2020

Brașovul a depus scrisori de intenție pentru a găzdui Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret 2020
Publicat: 26/11/2013, 15:49
Actualizat: 26/11/2013, 15:49

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a anunțat, marți, că au fost trimise Comitetului Internațional Olimpic scrisori de intenție ca Brașovul să găzduiască Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret 2020, având susținerea lui Octavian Morariu, președintele COSR.

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a anunțat, într-o conferință de presă, că reprezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv din România au trimis către Comitetul Internațional Olimpic (CIO) scrisori de intenție ale președintelui COSR și ale conducerii Primăriei Brașov cu privire la organizarea la Brașov a Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret din anul 2020.

George Scripcaru a spus că a primit, marți, confirmarea de la președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO) că scrisoarea a fost depusă.

„Răspunsul a venit din partea lui Gilbert Felli, directorul executiv al CIO, care confirmă primirea scrisorii de intenție pentru organizarea Jocurilor Olimpice și ne anunță că în foarte scurt timp vom primi detaliile despre următorii pași pe care îi avem de parcurs. Am decis să facem acest pas împreună cu Octavian Morariu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, pornind de la experiența pe care o avem de la organizarea în 2013 a Festivalului Olimpic al Tineretului European. Vor fi foarte multe condiții pe care trebuie să le îndeplinim pentru că această competiție este diferită de FOTE, dar
sperăm că vom reuși”, a spus primarul Brașovului.

Potrivit acestuia, după depunerea candidaturii va urma o vizită la Brașov a reprezentanților CIO pentru a vedea ce poate oferi zona pentru organizarea competiției sportive.

Alături de Brașov-Poiana Brașov, în proiect urmează să fie cuprinse și Râșnov, Predeal și, probabil, Valea Prahovei.

Primarul orașului Râșnov, Adrian Veștea, a spus că inițiativa Brașovului este foarte îndrăzneață, dar că are convingerea că o poate îndeplini.

„Este o inițiativă extrem de îndrăzneață și este o candidatură pe care, consider eu, România o poate satisface, ținând cont că mai este o perioadă relativ lungă până în 2020. Avem experiența FOTE și am toată convingerea că în ceea ce ne privește, autoritățile locale din Brașov, Predeal și Râșnov, vom parcurge toate etapele premergătoare acestui eveniment”, a afirmat Veștea.

Primarul Râșnovului a mai spus că pentru aceasta este necesar să se construiască și versantul sudic al Masivului Postăvarul, care face legătura între Poiana Brașov și Râșnov, „deoarece, din sursele specialiștilor, ar fi una dintre cele mai bune pârtii care ar exista în România”.

„De asemenea, și noi ca și localitate, din punct de vedere al săriturilor cu schiurile, vom avea de făcut o tribună sau alte investiții specifice”, a mai spus Veștea.

La rândul său, Liviu Cocoș, primarul orașului Predeal, a spus că se bucură de această inițiativă, dar că este nevoie de sprijinul Guvernului pentru îmbunătățirea infrastructurii în zonă.

„Este un lucru care ne bucură foarte mult. Sperăm că vor veni bani de la Guvern pentru că localitățile nu vor putea să susțină investiții în infrastructură din resursele proprii. Sunt costuri foarte mari, dar sper că, cu srpijinul Guvernului, va fi un eveniment de cu care România se va putea mândri. Cred că vom putea organiza această ediție, deaorece la FOTE niciuna dintre echipele participante nu a reproșat nimic României, iar din cele 11 ediții de până acum, cea din România s-a clasat pe locul întâi”, a spus primarul Predealului.

Județul Brașov a organizat, în perioada 17-22 februarie 2013, cea de-a 11-a ediție a Festivalului Olimpic al Tineretului European, la care au participat aproximativ 1.450 de sportivi și oficiali din 45 de țări. Competițiile s-au desfășurat pe pârtiile și la bazele sportive din Brașov, Predeal, Râșnov și Cheile Grădiștei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum au decis Oana Moșneagu și Vlad Gherman să petreacă petrecerea burlacilor, resprectiv petrecerea burlăcițelor
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte