Campionatul Mondial de Fotbal Imaginile zilei 30 iunie 2018 Franta elimina Argentina

Publicat: 01/07/2018, 08:45
Actualizat: 04/07/2018, 12:48

Meci nebun în deschiderea optimilor Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia, cu răsturnări spectaculoase de scor și un final care indică schimbul de generații în elita fotbalului. Mbappe a fost de neoprit, iarFranța elimină Argentina (4-3). ProSport a urmărit meciul minut cu minut.

Greu reușește FIFA TV să rezume în două minute spectacolul partidei Franța – Argentina. Simpla evoluție a scorului spune tot: 1-0, 1-2, 4-3.

Omul meciului, la doar 19 ani, francezul Kylian Mbappe confirmă că a fost cea mai bună evoluție a sa în tricoul naționalei. Franța a deschis scorul în minutul 11 printr-un penalty obținut de el, apoi a răsturnat și pecetluit soarta partidei printr-o dublă.

Un comentariu dulce-amar despre schimbarea de generație din fotbalul mondial. „Kylian Mbappe nici nu se născuse când Franța câștiga Cupa Mondială în 1998. Și uită-te la tine! Tu erai născut. Și? Ce-ai făcut cu viața ta? Mda… E sâmbătă. Să comandăm o pizza.”

Un suporter al lui FC Barcelona realizează un rezumat-omagiu al meciului, prin care demonstrează că Lionel Messi a participat la aproape toate atacurile echipei sale, servind mingi coechipierilor.

Parizienii au sărbătorit victoria pe Champs Elysees.

The Wall Street Journal amintește că ultimul puștan care a marcat la Campionatul Mondial de Fotbal a făcut-o în 1958 și se numea Pele.

Toată lumea scrie că Franța este cea de-a șasea țara africană a turneului final, judecând după originea fotbaliștilor de la națională.

Paul Pogba îl consolează pe Messi după elimimnarea de la Campionatul Mondial de Fotbal.

Până și cei de la FIFA postează un mesaj de admirație pentru Mbappe: „Consideră că nu trebuie să fie plătit ca să joace pentru naționala Franței și își donează tot salariul fundațiilor de caritate. Este cel mai tânăr jucător francez care a marcat la un turneu final. Și-a depășit unul din idoli, Cristiano Ronaldo, devenind cel mai rapid fotbalist de la Cupa Mondială. Și a distrus visul celuilalt idol al său, Lionel Messi, de a câștiga acest trofeu.”

O nouă legendă se conturează printre microbiști: „În 1994, Italia învinge Nigeria și pierde finala. În 1998, Danemarca învinge Nigeria și este eliminată în meciul următor.În 2014, Franța învinge Nigeria și este eliminată în meciul următor.În 2018, Argentina învinge Nigeria și este eliminată în meciul următor.”

Francezii, în extaz peste tot.

Mijlocașul Javier Mascherano și-a anunțat retragerea de la naționala Argentinei, după eliminarea de la Cupa Mondială.

Suporterii critică deciziile antrenorului Sampaoli. Li se pare nefiresc, de exemplu, că l-a folosit doar 22 de minute la turneul final din Rusia pe Paolo Dybala, care a marcat 26 de goluri pentru Juventus în acest sezon.

Chiar dacă nu țin cu Argentina sau sunt fani Ronaldo, microbiștii sunt întristați de lacrimile lui Lionel Messi.

Cineva își amintește că, la 19 ani, Lionel Messi juca la fel ca Mbappe astăzi.

Trei jucători extraordinari: Messi, Ronaldo și Salah. Trei echipe cu suporteri minunați: Argentina, Portugalia și Egipt. Și un singur mesaj, adevărat nu doar în sport: indiferent cât este de mare, nu e ușor pentru un om să tragă după el o întragă echipă.

Râde ciob de oală spartă! Un suporter german amintește că naționala țării sale este deținătoarea unui record: a eliminat Argentina de la trei turnee finale consecutive: 2006, 2010 și 2014.

Dacă, după eliminarea Germaniei, Argentinei și Portugaliei, Mexicul reușește să trimită acasă Brazilia, vom avea cel mai neașteptat final al Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia.

Chiar dacă Messi nu a câștigat titlul mondial, istoria fotbalului îl va pomeni pentru eroicul efort din 2014: a dus singur Argentina până în finală și a câștigat titlul de cel mai bun jucător al turneului final, scrie alt microbist.

S-a mai descoperit o dovadă că Ronaldo este mai bun decât Messi: a stat 4 ore mai mult decât el la Mondiale.

Totuși, nici Ronaldo n-a reușit să-și ducă naționala în sferturi. Ba chiar n-a făcut mare lucru în meciul cu Uruguay, pierdut cu 1-2. ProSport a urmărit fiecare fază importantă a partidei.

A fost noaptea lui Cavani la Soci, care a marcat două goluri superbe, calificând Uruguay în optimile de finală. Ronaldo nu a avut decât un șut periculos pe poartă tot meciul.

„Ne-am dorit victoria și am jucat mai bine, dar ăsta e fotbalul,” a declarat Ronaldo după meci. „Este o înfrângere tristă pentru Portugalia, dar plecăm de la Cupa Mondială cu fruntea sus. Trebuie să fim mândri de această tânără echipă națională. Este puternică și cunt sigur că va continua să obțină victorii.”

Uruguay a primit un singur gol la acest turneu final.

Edinson Cavani a fost declarat omul meciului, dar atrage atenția că naționala Uruguayului esteo echipă, care are multă forță și valoare.

O artistă din Rusia a ținut să se facă remarcată pictând portretul lui Ronaldo pe zidul unor garaje.

Gest sportiv remarcat de toată lumea. La finalul partidei în care îi eliminase echipa. Ronaldo îl ajută pe Cavani, accidentat, să părăsească terenul.

Unii microbiști au explicat mai deocheat ce a făcut Cavani cu Portugalia.

Primire fulminantă pentru fotbaliștii naționalei Uruguayului, la întoarcerea în hotelul din Soci unde erau cazați.

Deși suferă de sindromul Guillain Barre, antrenorul uruguayan Oscar Tabarez, cel mai bătrân selecționer de la Cupa Mondială, continuă să-și conducă echipa – din cârje – spre finală.

Glumițe cu Messi și Ronaldo, in drum spre aeroport ca să plece din Rusia.

Echipa tehnică a naționalei Uruguayului este acum preocupată de accidentarea lui Edinson Cavani, a cărui absență ar putea cântări greu în meciul contra Franței.

Suporterii portughezi se bucură pentru victoria naționalei pe străzile din Montevideo.

Jurnaliștii de la RT au urmărit peripețiile unor suporteri din Uruguay prin Rusia.

Presa din Uruguay explică de ce îl urăște pe Cristiano Ronaldo și tot ce reprezintă el.

Lui Suarez către Ronaldo: „Salută-l pe Messi, când îl vezi prin aeroport””

Ultima șansă de a câștiga un titlu mondial pentru doi jucători care au dominat fotbalul internațional în ultimul deceniu s-a risipit.

Franța – Uruguay va fi prima confruntare cu scântei de la acest turneu final, se bucură microbiștii.

Iată și o galerie foto cucei mai frumoși suporteride la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia

suporter argentina

suporter portugalia

suporter uruguay

suporteri franta

suporter anglia

suporteri belgia

suporteri argentina

suporter belgia

suporter franta

suporter argentina

suporter brazilia

suporter columbia

suporter japonia

suporter belgia

suporter panama

suporter brazilia

suporter columbia

suporter rusia

Foto: Hepta