Campionatul Mondial de Fotbal Rusia 2018 Ziua 2 15 iunie 2018

Publicat: 16/06/2018, 13:03
Actualizat: 04/07/2018, 12:49

Cea de-a doua zi a Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia a avut un singur nume:CRISTIANO RONALDO. Totul a început cu câteva ore înaintea meciului Spania-Portugalia, când presa de la Madrid a detonat bomba care ar fi „tăiat picioarele” oricărui fotbalist din lume. Vedeta echipei portugheze a recunoscut patru din acuzațiile de evaziune fiscală aduse de Fiscul spaniol și urmează să fie condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare și o amendă de aproape 19 milioane de euro.

Greu de crezut că știrea a fost lansatăîntâmplător chiar înaintea meciului Spania-Portugalia. Însă strategia s-a doveditcatastrofală. Așa cum multă lume putea anticipa, vestea l-a transformat pe Ronaldo într-o adevărată fiară rănită, imposibil de oprit. A obținut un penalty în minutul 3, pe care l-a transformat. A egalat în minutul 44, printr-un șut scăpat în poartă de David de Gea și a egalat din nou în minutul 88, printr-o lovitură liberă executată perfect.

În școlile din Uruguay, cursurile au fost suspendate pe durata partidei cu Egipt. Iată bucuria copiilor la golul lui Jimenez:

Ronaldo i-a egalat pe Uwe Seeler, Pele și Miroslav Klose, singurii fotbaliști din istorie care au marcat la patru campionate mondiale, amintește UEFA pe contul oficial de twitter al Ligii Campionilor.

„Este un moment special,” a recunoscut Cristiano Ronaldo după meci. „Ne-am atins obiectivul și am dovedit că nu ne dăm bătuți înainte de fluierul final. Spania a dominat meciul. Este una din cele mai bune echipe din lume, dar noi am crezut în șansa pe care o avem până la sfârșit.”

A doua zi de fotbal în Rusia aduce prima surpriză. Fără să marcheze un gol, naționalaIRANULUI obține prima victorie la un Campionat Mondial după 20 de ani șiCONDUCE grupa B, în fața a două campioane europene și mondiale, Spania și Portugalia.

Pe conturile sale de pe rețelele sociale, Cristiano Ronaldo a scris un mesaj simplu:Vamos familia!

Explozie de bucurie în Iran după autogolul din minutul 95, care urcă naționala pe locul 1 în grupa B.

Scandal la Mondiale: 5.000 de spectatori lipseau din tribune la meciul Egipt – Uruguay, deși biletele fuseseră vândute. FIFA a deschis o anchetă.

„O înfrângere crudă,” a declarat antrenorul marocan Herve Renard, după ce, în repriza a doua, fotbaliștii iranieni nu reușiseră nici măcar un șut pe poartă.

Imediat după autogol, pe pagina de wikipedia, locul nașterii marocanului Aziz Bouhaddouz a fost modificat de hackeri ca fiind Iran. Ulterior, gluma fost corectată.

Antrenorul Egiptului, Hector Cuper a confirmat după meciul pierdut cu Uruguay că golgheterul lui Liverpool Mohamed Salah e incomplet refăcut după accidentarea la umăr din finala Ligii Campionilor, dar speră să-și intre în formă până la următorul meci.

Victoria naționalei la Campionatul Mondial a scos mii de iranieni pe străzi.

Antrenorul Uruguayului Oscar Tabarez suferă de sindromul Guillain Barre și are nevoie de o cârjă sau un scaun cu rotile pentru a se putea deplasa. A atras admirația internauților prin forța de a-și duce echipa la Mondiale învingându-și condiția.

O tânără din Maroc s-a amuzat de reacția părinților săi după neașteptata înfrângere de la Campionatul Mondial.

Muncitorii dintr-un sat din Egipt privesc meciul naționalei.

Decizia concernului Nike de a nu pune la dispoziția fotbaliștilor iranieni ghete pentru Mondialul din Rusia, sub pretextul sancțiunilor internaționale, nu a scăpat netaxată pe internet după victoria contra Marocului.

Până la meciul cu Marocul, se credea că singura reușită a fotbaliștilor iranieni de la acest campionat va fi viralizarea fotografiilor cu echipa națională „trasă la patru ace„, care au făcut furori printre microbiste și microbiști.

Aflat în vizită oficială în SUA, premierul portughez Antonio Costa a privit meciul cu Spania, reacționând furtunos la golurile lui Ronaldo.

Iată o imagine inedită, care demonstrează forța spiritului ludic al fotbalului. Președintele iranian Hassan Rouhani a renunțat la turban și tunica tradițională pentru a îmbrăca tricoul echipei naționale.

Iată și câteva instantanee cu cei mai frumoși suporteri din tribunele din Rusia.

Suporter Portugalia

Suporter Iran

Suporter Spania

Suporteri Iran

Suporter Spania

Suporteri Iran

Suporter Uruguay

Foto: Hepta