Cluburile acuzate de trădare de către Dragomir. „Oameni cărora le-am făcut atâta bine… Nu sunt supărat că nu m-au votat, ci că nu mi-au spus”

Cluburile acuzate de trădare de către Dragomir. Oameni cărora le-am făcut atâta bine... Nu sunt supărat că nu m-au votat, ci că nu mi-au spus
Publicat: 15/11/2013, 10:12
Actualizat: 05/02/2019, 04:51

Dumitru Dragomir a dezvăluit, joi seară, numele prietenilor conducători de cluburi care i-au promis că-l votează la alegerile pentru șefia LPF, dar care l-au ales pe contracandidatul său, Gino Iorgulescu, aceștia fiind reprezentanții FC Vaslui, FC Brașov, FC Dinamo și Pandurii Târgu Jiu.

Invitat la Realitatea TV, Dragomir a vorbit mai întâi de conducătorii de cluburi apropiați lui, care i-au transmis de la început că nu îl vor vota, Astra Giurgiu și Ceahlăul Piatra Neamț: „Problema este că niște prieteni care îmi jurau credință, aceia m-au trădat și puteau să-mi spună. De exemplu, unul a venit azi-dimineață la mine și mi-a spus: ‘Nea Mitică, sunt prieten de o viață cu dumneata, dar trebuie să votez cu Gino Iorgulescu’. Și-l voi aprecia toată viața pe Ioan Niculae de la Astra. Ștefan mi-a zis: ‘Băi, Mitică, eu sunt prieten cu tine, dar votez cu Gino’. De ce să fiu supărat pe acești oameni?”

Dragomir a spus că, în schimb, prietenul său din copilărie, Adrian Porumboiu, patronul FC Vaslui, a venit la el și l-a asigurat de tot sprijinul lui la alegeri. „Dar pe alții, care au venit la mine fără să-i chem eu, prieteni de o viață, care au copilărit cu mine… Au venit și mi-au spus că mă votează fără să-i chem eu. Porumboiu de la Vaslui, care a copilărit cu mine. I-am făcut mai mult bine în viață decât mi-a făcut el mie. Familia, nevestele sunt prietene. A venit acum o săptămână, când pleca în Kuweit, era însoțit – să nu mai spun de cine, că îi fac rău – și a venit la restaurant, a mâncat niște cremvurști cu persoana respectivă și mi-a zis: ‘Să n-ai vreodată vreo îndoială asupra mea. Cum, noi suntem prieteni’. Necerându-i să mă voteze. Pe mine m-a afectat asta, dar nu-i port ranchiună”, a spus Dragomir.

Fostul șef al ligii din ultimii 17 ani s-a declarat dezamăgit și de Ioan Neculaie, patronul FC Brașov: „Sau Neculaie de la Brașov. Pentru Neculaie de la Brașov îmi puneam o mână, așa, să mi-o taie cineva. Cu ce-o fi fost ăsta șantajat, n-am să pot înțelege niciodată”.

Următorii pe lista trădătorilor sunt, susține Dragomir, reprezentanții FC Dinamo, club condus de acționarul majoritar Ionuț Negoiță și de președintele executiv Constantin Anghelache. Delegatul FC Dinamo care a fost la întâlnirea de miercuri seară s-a întâlnit cu Dragomir și i-a dezvăluit ce s-a discutat cu premierul Victor Ponta și cu vicepremierul Liviu Dragnea. Dar de votat a votat cu Giono Iorgulescu, a povestit Dragomir.

„Sau Dinamo, care eu am înființat clubul ăsta după Revoluție. Eu cu Tărăcilă și cu Dinu. Și am fost chemat de conducerea lui Dinamo, fără să le cer eu să se întâlnească cu mine. S-au întâlnit cu mine, mi-au promis, indiferent ce se întâmplă… Amândoi (n.r. – Ionuț Negoiță și Constantin Amghelache)! ‘Îl trimitem noi pe băiatul nostru, așa, așa, așa…’ Și l-au trimis pe băiatul lor, care aseară m-a chemat într-un loc, să îmi spună ce s-a întâmplat la întâlnirea la care au venit premierul și cu domnul Dragnea… Fără să-i cer eu. Și asta m-a frământat, măi fraților. Oameni cărora le-am făcut atâta bine… Nu sunt supărat că nu m-au votat, ci că nu mi-au spus, fiind prietenii mei. Cel puțin pe Ionuț Negoiță l-am considerat ca pe un băiat de-al meu și l-am ajutat cu sfaturi. Ălălalt, Costică Anghelache… Mi-am dat seama de când a venit el la alegeri că e ceva… Am știut sigur…”, a afirmat Dragomir.

Al patrulea club pe listă a fost Pandurii Târgu Jiu, dar Dragomir le-a găsit circumstanțe atenuante, având în vedere că președintele Marin Condescu este în atenția procurorilor, fiind și reținut 24 de ore. Însă, și de la Pandurii a primit asigurări că va fi votat.

„Târgu Jiul, dar pe Târgu Jiu îi scuz, că era pușcăria pe ei și cine știe. I-au dat drumul și cine știe ce i-or fi spus (n.r. – lui Condescu). Pârvulescu a venit la mine și mi-a spus ‘Indiferent ce se întâmplă, votez cu dumenata’. Și a votat invers. Fără să-l chem eu, eu nu l-am chemat la mine în birou”, a povestit Dragomir.

Despre toți aceștia, Dragomir a afirmat că au „caracter mic de tot”. El a reafirmat că îl apreciază pe Gheorghe Ștefan de la Ceahlăul Piatra Neamț, care l-a anunțat din timp că va veni la putere cu „gașaca” lui.

„Astea sunt lucruri de un caracter mic de tot. Adică, spune-i, mă, omului în față. Mie mi-a plăcut Ștefan! ‘Băi, Mitică, vezi, băi, că suntem prieteni, eu sunt cu Gino Iorgulescu, venim gașca noastră, mă’. Gașca lor.”

Alte cluburi care au votat schimbarea au fost, susține Dragomir, Steaua, care a ales la îndemnul patronului Gigi Becali, CFR Cluj, FC Botoșani, Viitorul Constanța, Oțelul Galați, probabil și Petrolul. „Botoșaniul a venit și mi-a jurat credință președintele. Și a fost aseară și l-au convins, iar azi de dimineață a venit altcineva la vot și a votat cu ei. Cei care au fost la întâlnire cred că au votat toți. Dacă nu mergeau la întâlnire nu votau așa. Oțelul este în insolvență și un fost polițist este acum administrator judiciar la ei. ‘Eu am primit telefon de la domnul Adamescu și mi-a zis să țin cu dumneata’. Mă cheamă secretarul general Valentin Alexandru și îmi spune: ‘Ăsta, dacă ia foc liga, ține cu noi’ ‘Mă, Vali, ești sigur?’, ‘Ăsta s-a jurat pe nu știu ce’. Când a intrat sus, a fost invers. Aceștia sunt oameni care nu că nu au caracter, nu au coloană vertebrală și le e frică, sunt oameni politici sau oameni care au probleme prin justiție”, a mai adăugat Dragomir.

Totuși, socoteala lui Dragomir nu este corectă, deoarece nu respectă rezultatul alegerilor, 11-7 în favoarea lui Iorgulescu. Fostul șef al LPF bănuiește și alte cluburi că au votat împotriva lui, iar numărul acestora devine astfel mai mare de 11, potrivit lui Dumitru Dragomir. „Au venit doi tineri de la Corona, pe care nu i-am văzut în viața mea, și mi-au spus: ‘Am primit ordin să votăm cu Gino’. Au fost corecți”, a continuat el.

Dumitru Dragomir a dat și un exemplu de club care l-a votat, deși nu se aștepta: „Pun mâna pe telefon și vorbesc cu primarul (n.r. – din Chiajna), care e penelist. Eu nu i-am pus între cei care votează cu mine, pentru că eu am ținut cu Rapidul în dauna lor. Până mor spun că Rapidul avea dreptate și nu Chiajna, Rapidul trebuia să rămână în prima ligă. Dar el m-a așteptat pe mine. Pun mâna pe telefion și-l sun astăzi. ‘Bă, eu am ouă cât televizorul. Eu am caracter, ce am promis, aia fac’. Am zis, uite, mă frate, o surpriză plăcută, mai plăcută ca asta nu se poate. Iar când a intrat în sală reprezentantul lor a tăiat Dragomir. Săgetata Năvodari nu știu cum a fost, dar primarul este un om de caracter ales și e și ‘conțăran’ cu mine.”

Dragomir a declarat că noul președinte al LPF, Gino Iorgulescu, a produs primele nemulțumiri de la preluarea funcției, prin invitațiile pe care le-a făcut la masă după alegeri. „Nu i-a invitat pe toți la masă, că el nu știe cine l-a votat și cine nu l-a votat. De exemplu, el crede că Astra nu l-a votat, iar eu știu sigur că Astra l-a votat din două motive, pe lângă că mi-a spus Niculae, eu l-am văzut pe Dinu Vamă când a fcăut x-ul pe Gino Iorgulescu. Treaba lui, invită pe cine vrea la masă. Eu nu sunt supărat că nu m-a invitat și pe mine la masă”, a spus Dragomir.

Proiectul noii legi a sponsorizării, unul dintre atuurile prin care Iorgulescu a devenit șef la ligă, este în opinia lui Dragomir, mai prost decât legea în vigoare: „Legea sponsorizării actuală e o tâmpenie. Am avut ocazia să văd și proiectul noii legi, pentru că am fost consultat și eu. Proiectul e mai prost ca legea.”

El a menționat că știa de câtva zile ce i se pregătește și că, din acest motiv, a făcut un puseu de tensiune. „Nu mă simt bine de câteva zile, de când am știut ce avalanșă este împotriva mea și de acea am făcut și un puseu de tensiune. Am crezut că am făcut lucruri foarte bune și nu pot fi schimbat de la ligă, dar viața a dovedit că atunci când vrea cineva să te schimbe, ești bun, ești nebun, te schimbă ca pe o măsea stricată. Eu nu aș condamna oamenii politici, este normal să pună mâna pe fotbal, pentru că are masele, ale galeriile…”, a precizat Dragomir, care a adăugat că tot politicul l-a convins și pe Mircea Sandu să nu mai candideze la președinția FRF.

Fostul conducător al FC Național, Gino Iorgulescu, a fost ales în funcția de președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), el învingându-l la alegerile de joi pe Dumitru Dragomir, care se afla la conducerea forului din 1996. Iorgulescu a primit 11 voturi, iar Dragomir 7.

Dumitru Dragomir era președintele LPF din 1996, fiind reales în această funcție în octombrie 2000, când l-a avut contracandidat tot pe Iorgulescu, în noiembrie 2005 și în noiembrie 2009. La alegerile din 2000, Dragomir a primit 11 voturi, iar Gino Iorgulescu a obținut cinci voturi.

Prosport a relatat că Gino Iorgulescu, candidat la șefia Ligii Profesioniste de Fotbal, s-a întîlnit, miercuri seară, la un hotel cu premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea și cu zece oficiali ai unor cluburi de fotbal.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTERDICȚIA este clară în România. Gestul pentru care poți lua o AMENDĂ uriașă
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...