CUPA DAVIS. Andrei Pavel: Băieții au dat totul, sunt mândru de ei, chiar dacă nu a ieșit cum ne-am dorit

CUPA DAVIS. Andrei Pavel: Băieții au dat totul, sunt mândru de ei, chiar dacă nu a ieșit cum ne-am dorit
Publicat: 07/04/2013, 17:57
Actualizat: 04/07/2013, 10:30

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis, Andrei Pavel, a declarat, duminică, după înfrângerea cu Olanda, scor 0-5, că este mulțumit de jucătorii săi și este convins că România va reuși să revină în elita mondială, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Pot spune că sunt mulțumit de jucători, chiar dacă nu a ieșit așa cum am sperat, cum ne-am dorit de altfel. Băieții au dat totul, am fost o echipă, a fost o săptămână frumoasă, dar din păcate am început meciurile cu stângul. Am sperat din prima zi măcar să avem și un pic de noroc și să nu mai fie zero pe tabelă. Trebuie însă să acceptăm înfrângerea, sunt sigur că vom reveni în grupele de mai sus. Da, este greu, dar când a fost ușor? Nu trebuie să ne pierdem încrederea și eu am jucat grupa mondială și baraj, asta este, trebuie să trecem prin etapele acestea. Felicit Olanda, a jucat un tenis extraordinar, nu am crezut că pot juca atât de bine. Astăzi, în ultimul meci, trebuia să câștigăm. Este o presiune pe care ne-o punem singuri, trebuie să muncim mult, să fim profesioniști și să nu ne gândim tot timpul că ce se întâmplă dacă, dacă, dacă…”, a spus Pavel.

El consideră că este important ca echipa să rămână unită și a sublinit că a fost în contact cu jucătorii și când nu a fost căpitan și i-a încurajat de fiecare dată când au avut nevoie, lucru pe care îl va face și pe viitor.

Pavel a precizat că a făcut tot posibilul ca Florin Mergea să fie prezent la Brașov: „El era favorit să joace, dar mi-a cerut să-i spun dinainte, dar așa nu pot. Orice se putea întâmpla. Tecău a venit accidentat și nu a mai putut juca, eu înainte de a face echipa trebuie să văd jucătorii și apoi aleg, nu trebuie să fie nimeni supărat dacă nu joacă, trebuie să fie un orgoliu constructiv, să-ți dorești tot timpul să fii mai bun, ca să joci. Am avut patru juniori cu noi, care s-au antrenat alături de Hănescu, Tecău, să vadă cum se pregătesc jucătorii mari, cu siguranță așa vom face și pe viitor”.

Andrei Pavel regretă că George Cosac, noul președinte al federației de tenis, nu a început cu un rezultat bun, dar speră ca acesta să aducă la forul pe care îl conduce „sponsorii necesari pentru ca tenisul să fie acolo unde trebuie”.

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis i-a transmis La Mulți Ani jucătoarei Sorana Cîrstea, care astăzi împlinește 23 de ani, și a spus că are încredere în tenisul feminin, mai ales că sunt cinci sportive în primele 100.

Olanda a învins România, cu scorul de 5-0, în Cupa Davis, rezultat în urma căruia românii au ratat accederea în barajul pentru Grupa Mondială.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase