Cupa Davis la Brașov. Andrei Pavel explică de ce nu l-a convocat pe Mergea pentru meciul cu Olanda: „Așa ceva este inacceptabil”

Cupa Davis la Brașov. Andrei Pavel explică de ce nu l-a convocat pe Mergea pentru meciul cu Olanda: Așa ceva este inacceptabil
Publicat: 01/04/2013, 16:02
Actualizat: 26/06/2013, 20:13

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel, a declarat, luni, că absența lui Florin Mergea din echipă pentru meciul cu Olanda reprezintă o pierdere, dar a precizat că jucătorul a refuzat convocarea după ce nu a primit garanția că va juca, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Este deplasat ce s-a întâmplat acum. Florin Mergea a fost convocat de noi și a refuzat convocarea. El a cerut garanție din partea noastră. Este absurd să ceri așa ceva înainte de a te prezenta la echipă, nu e corect față de colegi, în primul rând. Dacă știi că ești foarte bun, de ce ai nevoie de asemenea garanții pentru a veni să reprezinți România. I-am spus că voi face echipa în funcție de valoare și de formă, dar el nu a fost de acord cu acest lucru. Era nedrept față de ceilalți jucători să îi oferim dinainte lui Florin Mergea o garanție că va juca. Este un jucător extraordinar și este într-adevăr o pierdere pentru noi că nu este în echipă, dar nu avem ce să facem, a fost decizia lui”, a spus Andrei Pavel.

Căpitanul nejucător al României a mai adăugat că jucătorii sunt foarte mulțumiți de suprafața de joc de la Brașov: „Avem condiții foarte bune și de cazare și de antrenament, iar sala arată cu adevărat extraordinar. Suprafața de joc este făcută perfect. Este foarte bună iar băieții au fost foarte mulțumiți, singura problemă fiind altitudinea, care face ca mingea să fie mai iute, dar ne vom obișnui cu acest lucru până la ora meciului. Vom avea în față o echipă recunoscută pentru cât este de puternică, dar ne vom juca șansa. Ne pregătim foarte bine, totul decurge normal, astăzi îl așteptăm și pe Marius Copil și apoi de mâine suntem în efectiv complet și ne punem și mai serios pe muncă”.

La rândul său, președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a spus că nu poate fi de acord cu gestul făcut de Florin Mergea de a cere garanții că va juca, mai ales că „nu este un Boris Becker” ca să ceară așa ceva. „Ce a făcut Florin Mergea este peste puterea mea de înțelegere. Este Boris Becker ca să ceară garanția că va fi în echipă? Din punctul meu de vedere ce a făcut el reprezintă o lipsă de respect față de restul jucătorilor din echipă, care au răspuns convocării. Florin Mergea juca, având în vedere poziția pe care se află, dar cu toate acestea nu îi putea spune nimeni dinainte acest lucru. Un jucător profesionist și care își cunoaște valoarea nu face așa ceva, din punctul meu de vedere. Da, recunosc, este o pierdere pentru România că el nu este în echipă, dar nu putem accepta să fim tratați așa de un jucător, oricare ar fi numele lui”, a declarat președintele FRT.

Cosac a mai spus că echipa României este extrem de motivată, mai ales că are de luat o revanșă în fața Olandei: „Băieții sunt foarte motivați, îi văd și după cum se pregătesc. Avem de luat o revanșă în fața olandezilor, după ce anul trecut ne-au bătut cu 5-0. În plus, Olanda ne-a mai administrat un 4-0 și la altă disciplină, deci avem toate motivele să ne dorim să învingem. Pornim cu șansa a doua, dar nu am pierdut meciul cu ei încă dinainte ca acesta să se fi jucat”.

În meciul cu Olanda, România va fi reprezentată de Victor Hănescu (locul 57 ATP), Adrian Ungur (locul 111 ATP), Marius Copil (locul 144 ATP) și Horia Tecău (locul 10 ATP la dublu).

Partida România – Olanda, contând pentru turul doi al Grupei I, zona euro-africană, se va disputa în perioada 5-7 aprilie, în Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași” din Brașov.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase