CUPA DAVIS. Pavel: Mă enervează și pe mine că olandezii ne bat unde ne prind, trebuie să se rupă undeva șirul

CUPA DAVIS. Pavel: Mă enervează și pe mine că olandezii ne bat unde ne prind, trebuie să se rupă undeva șirul
Publicat: 06/04/2013, 19:36
Actualizat: 04/07/2013, 10:30

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel, a declarat, sâmbătă, că în „enervează” și pe el faptul că olandezii se impun în fața românilor și la tenis și la fotbal, precizând că trebuie „să se rupă undeva șirul”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Am intrat un pic obosiți după meciurile pierdute ieri. E mare păcat, dar sunt mândru de băieți. Am avut și neșansă, însă trebuie să recunoaștem, Olanda este foarte puternică. Mergem mai departe împreună, vom rămâne uniți. Eu văd lucrurile foarte pozitiv. La anul o luăm de la capăt, ne dorim să facem lucruri mari. Nu ne temem de Olanda, asta e, cădem și cu ei data viitoare, îi batem… E chiar enervant, mă enervează și pe mine că ne bat unde ne prind și la tenis și la fotbal. Chiar mă enervează, trebuie să se rupă undeva șirul ăsta”, a spus Pavel.

Andrei Pavel a explicat și înlocuirea lui Horia Tecău din formula pentru meciul de dublu: „El s-a accidentat la Indian Wells, a făcut o ruptură la gambă. Și-a dorit foarte tare să joace la Cupa Davis, a venit la Brașov, s-a antrenat foarte bine cu echipa, însă la un antrenament ceva mai puternic a simțit o reținere la picior. Medicii au făcut tot ce le-a stat în putință. Ultima tomografie a ieșit OK, însă ni s-a spus că există riscul unei rupturi musculare și nu am vrut să riscăm. Nu am mai avut de ales, Hănescu-Copil era singura variantă posibilă pentru meciul de azi”.

„Probabil că și mâine vor fi schimbări, atât la noi cât și la Olanda, nu știu, este foarte posibil să joace Marius (Copil) în locul lui Victor (Hănescu). O să vedem. Pentru mine nu contează foarte mult cu cât pierdem, că e 3-0 sau 5-0, la Cupa Davis primele trei puncte sunt importante, apoi totul este pentru palmares”, a mai spus Pavel.

Tenismanul Victor Hănescu a declarat că a jucat bine alături de Copil, dar olandezii au fost mai puternici. „Am intrat puțin obosit, după meciul de ieri nu m-am mai simțit atât de proaspăt, dar nu am avut ce face, a trebuit să joc. Până la urmă s-a făcut o echipă de compromis. Am jucat bine cu Marius Copil, însă trebuie să recunoaștem că erau peste noi, au avut niște retururi fantastice, putem spune că ne-au dominat. Mizez pe sezonul ăsta pe zgură, vreau să mă concentrez cât mai mult, normal, îmi doresc să ajung în top 30 dacă se poate, dar concurența este foarte mare și vin foarte mulți tineri, în top 100 sunt numai jucători de mare valoare”, a precizat Hănescu.

România este condusă de Olanda, cu scorul de 3-0, după meciurile disputate vineri și sâmbătă în cadrul întâlnirii de la Brașov, din turul doi al Grupei I, Zona euro-africană a Cupei Davis, în urma acestor rezultate românii ratând accederea în barajul pentru Grupa Mondială.

Perechea Victor Hănescu/Marius Copil a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 7-5, 6-4, de cuplul Robin Haase/Jean-Julien Rojer, după două ore și 6 minute de joc.

Inițial, ar fi trebuit să joace la dublu pentru România Horia Tecău și Marius Copil, însă Tecău nu a mai putut să evolueze, astfel că a fost înlocuit cu Hănescu.

Vineri, Victor Hănescu (locul 58 ATP) a fost învins de Igor Sijsling (locul 70 ATP), cu scorul de 6-4, 7-6 (5), 2-6, 6-7 (5), 6-2, iar Adrian Ungur (locul 124 ATP) a fost întrecut de Robin Haase (locul 52 ATP), scor 6-4, 6-4, 3-6, 6-3.

Duminică, de la ora 13.00, sunt programate ultimele două partide de simplu: Victor Hănescu – Robin Haase și Adrian Ungur – Igor Sijsling.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase