Denis Drăguș, revenit la prima reprezentativă, înainte de Finlanda – România (vineri, ora 21.45)! „Vreau să marchez cât mai mult și să-mi ajut echipa”

Denis Drăguș, revenit la prima reprezentativă, înainte de Finlanda - România (vineri, ora 21.45)! Vreau să marchez cât mai mult și să-mi ajut echipa
Publicat: 20/09/2022, 19:49

Readus la echipa națională de selecținerul Edi Iordănescu, Denis Drăguș a acceptat să acorde un interviu pentru FRF TV.

Atacantul crescut la Academia lui Gică Hagi are parte de un debut foarte bun de campanie pentru clubul belgian, reușind deja 3 goluri în primele 9 partide, iar cu această ocazie a fost convocat din nou și la echipa națională de către Edi Iordănescu.

Fotbalistul a dezvăluit că intensitatea duelurilor fizice este cu totul diferită în campionatele din occident, iar pentru un fotbalist român este greu să se adapteze, mai ales la o vârstă fragedă.

„În primul rând, e vorba de intensitate. Duelurile fizice sunt mult mai puternice, viteza de joc este mult mai ridicată.

La început e greu pentru toată lumea, dar cred că jucătorul român are calitate, trebuie doar să nu renunțe, să meargă înainte. Am avut și eu probleme, mă bucur că n-am renunțat, că am trecut peste ele și într-un final m-am adaptat.

Am un început bun de sezon, mai ales că am început toate meciurile ca titular. Sper să o țin tot așa. Eu cred că și pe plan personal, și ca echipă suntem într-un moment bun. Vreau să marchez cât mai mult și să-mi ajut echipa”, a spus Denis Drăguș.

Daniel Boloca, marea noutate din lotul tricolor

Din cei 27 de jucători convocați la această acțiune, Daniel Boloca, mijlocașul lui Frosinone, este singurul fotbalist care se află la prima convocare. Născut și crescut în Italia, Boloca este un produs al academiei de fotbal a clubului Juventus Torino.

Azi, Daniel a pozat în premieră în tricoul echipei naționale. Deși nu stăpânește perfect limba română, acesta a transmis un mesaj suporterilor: “E minunat să mă aflu aici, voi da absolut totul. E o onoare pentru mine!”.

Cine va arbitra partida Finlanda-România?

UEFA a anunţat brigada de arbitri de la meciul pe care tricolorii îl vor disputa în Finlanda, la Helsinki, vineri, în Liga Naţiunilor.

Partida va fi condusă la centru de Carlos del Cerro Grande, un arbitru spaniol de 46 de ani.

Acesta va fi ajutat de conaţionalii săi Raúl Cabañero şi Guadalupe Porras, iar cel de-al patrulea oficial este Guillermo Cuadra, tot din Spania.

Partida este programată de la ora 21.45.