Djokovic – Anderson, FINALA TITANILOR pe iarba londoneză de la Wimbledon 2018

Wimbledon 2018: Novak Djokovic joacă finala contra lui Kevin Anderson. Vezi ultimele mesaje ale celor doi tenismeni înaintea duelului de pe iarba de la Londra

Pentru a ajunge în finala de la Wimbledon, Djokovic și Anderson i-au scos din turneu pe Rafael Nadal și Roger Federer, primii doi jucători ai lumii, cei care și-au împărțit ultimele șase titluri de Mare Șlem.

Kevin Anderson a scris istorie, supraviețuind unor meciuri maraton: 4 ore și 17 minute ca să-l învingă pe elvețianul Roger Federer sau 6 ore și 36 de minute, pentru eliminarea americanului John Isner. De partea cealaltă, Novak Djokovic a pus ultima cărămidă în construcția revenirii sale, cu un meci fantastic împotriva numărului unu mondial Rafael Nadal.

Novak Djokovic la Wimbledon

Sârbul, care a câștigat de trei ori turneul de la Wimbledon, joacă duminică cea de-a 22-a finală de turneu de Mare Șlem din carieră, în timp ce sud-africanul este la cea de-a doua. „Ne vedem mâine,” scrie Djole în ultimul său mesaj pe twitter înaintea finalei.

Este pentru prima oară când finala turneului de Mare Șlem de la Wimbledon este jucată de tenismeni cu vârste de peste 30 de ani. Anderson are 32 de ani, iar Djokovic 31. Doar cinci jucători de tenis au mai ajuns în finala de la Wimbledon după ce au împlinit 30 de ani: Rod Laver (1969), Ken Rosewall (1970, 1974), Arthur Ashe (1975), Jimmy Connors (1984) și Roger Federer (2012, 2014-15, 2017).

Kevin Anderson la Wimbledon

Dacă va câștiga, Kevin Anderson va deveni primul sud-african care va lua titlul de la Wimbledon și al doilea care câștigă un turneu de Mare Șlem după Johan Kriek, care a câștigat în 1981 Australian Open. „Sunt atât de emoționat,” scrie Anderson pe twitter. „Întotdeauna am visat să ajung în finala de la Wimbledon. Mulțumesc tuturor pentru sprijin, mesaje și pentru că mi-ați fost alături în această călătorie. Acum e timpul să mă pregătesc pentru meciul de duminică.” 

În ultimul său mesaj, postat sâmbătă, Kevin Anderson arată fanilor cine este cea mai fericită ființă când îl vede: cățelușa sa, Lady Kady.

În confruntările directe dintre cei doi, Djokovic conduce cu scorul de 5 la 1.

 

 

Inchide