Doroftei: Juratoni poate boxa la profesioniști în șase luni

Doroftei: Juratoni poate boxa la profesioniști în șase luni
Publicat: 14/06/2013, 19:44
Actualizat: 03/07/2013, 21:32

Președintele Federației Române de Box, Leonard Doroftei, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că vicecampionul european Bogdan Juratoni poate lupta la profesioniști cu orice adversar din categoria lui după doar șase luni de antrenament.

„Ținând cont de felul cum se pregătește și muncește, opt reprize la profesioniști pentru Juratoni nu vor fi o problemă. El are acum un stil aproape de profesionist. Bineînțeles că îi trebuie și un antrenor profesionist. Dar într-o jumătate de an poate boxa la profesioniști. În șase luni el va fi pregătit să se bată opt reprize cu oricine doriți dumneavoastră. Eu cred în puterea lui de a boxa chiar și 12 reprize la cel mai înalt nivel”, a spus Doroftei.

Oficialul FRB a menționat că decizia de a trece la boxul profesionist îi aparține numai lui Juratoni. „Eu vreau să își aleagă ce dorește el. Pentru că are mai multe oferte. Indiferent ce dorește el, noi îl susținem. Dacă merge la profesioniști trebuie să creștem alți copii, să facem un lot tânăr și să o luăm de la zero. Dar și lui Juratoni trebuie să îi dăm o șansă, pentru că nu putem să îl ținem doar pe un salariu”, a adăugat Leonard Doroftei.

Președintele FR Box a explicat că medaliatul cu argint de la Campionatele Europene de la Minsk a primit acceptul Biroului Federal de a se pregăti cu antrenorul său de la club, Gheorghe Napoleon. „Bogdan Juratoni se poate antrena în timpul liber cu Gheorghe Napoleon. Comitetul Federal a aprobat ca el să se antreneze cu Gheorghe Napoleon la clubul Dinamo, așa cum a cerut. El se poate antrena în timpul liber și cu Napoleon, și cu mine, cu cât învață mai mult, cu atât mai bine. Ei (n.r. – Juratoni și antrenorul său) vor lucra separat de lotul național. Iar cu banii vor trebui să se descurce, pentru că nu vom împărți banii FRB pentru mai multe echipe. Noi vrem să se antreneze toți la un loc”, a explicat Doroftei.

Bogdan Juratoni a afirmat că este pregătit să treacă la profesionism. „Eu sunt psihic pregătit să trec la profesionism. Acum sunt în vacanță, dar când revin la antrenamente o să fiu pregătit și fizic. Nu am încercat niciodată să boxez opt reprize. O să aflu la Rio de Janeiro cum o să fie un meci cu opt reprize. O să progresez, sunt sigur de asta”, a menționat Juratoni.

Pugilistul a semnat la începutul lunii martie un precontract cu AIBA Professional Boxing (APB), programul de box a federației internaționale de specialitate rezervată profesioniștilor, iar în luna august va lupta într-un meci demonstrativ la Rio de Janeiro. Pentru acest meci boxerul va avea bursă de 5.500 de franci elvețieni.

Bogdan Juratoni urmează să decidă dacă semnează un contract de profesionist cu APB după Campionatele Mondiale din Kazakhstan. În cazul în care va semna cu APB, contractul va intra în vigoare în 2014. Conform regulamentelor AIBA, în acest caz el nu va putea participa la CE și CM din 2014, ci doar la CM din 2015 pentru că această ediție reprezintă criteriu de calificare la Jocurile Olimpice.

Juratoni se poate califica direct la Jocurile Olimpice din 2016 dacă se va clasa în primii șapte boxeri din clasamentul APB.

Prin semnarea contractului de profesionist cu APB, pugilistul român va încasa o primă de instalare de 5.500 de franci elvețieni. APB îi va asigura patru meciuri plătite cu câte 5.500 de franci elvețieni, iar dacă va câștiga trei dintre acestea va boxa pentru titlul mondial al acestei pentru o bursă de 30.000 de dolari.

Bogdan Juratoni a fost premiat, vineri, de Mihai Lauruc, președintele Comunității Rutenilor din România cu 25.000 de lei pentru medalia de argint cucerită la Campionatele Europene de la Minsk. De asemenea, antrenorul Marian Simion a primit suma de 6.250 de lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Stațiunea din România care rivalizează cu Thailanda. Puțini turiști au auzit de ea, dar este...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Mircea Geoană nici nu și-a depus candidatura, dar caraghiosul grăsuț a intrat în scenă. Penibilul...
Brigitte Macron, secretul unei siluete de invidiat la 71 de ani. Ce alimente consumă Prima...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
O navă cu 11 persoane la bord s-a scufundat în Marea Neagră. Trei marinari sunt...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Robotul chirurgical de la Sony a efectuat cusături pe un bob de porumb
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
S-a dat ORDIN în România. Document OBLIGATORIU pentru toți românii
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie?...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
John Herschel și contribuțiile aduse astronomiei. „Respectul de sine este piatra de temelie a oricărei...
×