Dragomir: Cred că Rapid va juca la anul în Liga I

Dragomir: Cred că Rapid va juca la anul în Liga I
Publicat: 13/05/2013, 15:02
Actualizat: 04/07/2013, 08:10

Președintele LPF, Dumitru Dragomir, este de părere că formația Rapid va evolua în sezonul 2013-2-14 tot în Liga I chiar dacă cele două instanțe ale Sistemului Național de Licențiere au refuzat să îi acorde licența.

Dragomir a declarat la postul de televiziune Dolce Sport că Rapid poate primi licența în regim de urgență cu încălcarea regulamentelor de către Comitetul Executiv și Adunarea Generală a FRF. „Eu cred că Rapidul va fi la anul în prima ligă. Dacă se încalcă statutele și regulamentele, cred că da… Teoretic, ar fi două posibilități: instanțele de la noi să oprească orice fel de inițiativă sportivă, legală sau nelegală, pentru că pot să facă asta. Ori să decidă TAS-ul… Și ar mai fi și a treia posibilitate, cu încălcarea regulamentelor, să se decidă schimbarea regulamentului, așa… pe picior… Comitetul Executiv și Adunarea Generală repede”, a explicat oficialul Ligii.

Președintele LPF consideră că principala vină a situației în care se găsește FC Rapid aparține membrilor Sistemului Național de Licențiere care s-au grăbit să dea o hotărâre și nu au ținut cont de faptul că Tribunalul București a stabilit ca termen de confirmare a planului de reorganizare data de 17 mai. „Rapid nu are nicio vină, planul de organizare trebuia aprobat de instanțele judecătorești în regim de urgență. Dar pe nimeni nu interesează acest lucru. FRF și Comisia de Licențiere trebuiau să înțeleagă acest lucru și să nu se repeadă să ia măsura asta”, a mai spus Dumitru Dragomir.

Instanța de fond și mai apoi Comisia de Apel a Sistemului Național de licențiere din cadrul Federației Române de Fotbal au respins dosarul FC Rapid, club aflat în insolvență, privind acordarea licenței pentru ediția 2013-2014 a Ligii I.

Conform regulamentului, după data de 10 mai, cluburile care nu au primit licență la instanțele de pe plan național pot ataca decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne care trebuie să se pronunțe până în 31 mai când se încheie procedura de licențiere.

Acționarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, luni, agenției MEDIAFAX, în două-trei zile clubul va ataca la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne decizia de neacordare a licenței.

Conform portalului Ministerului Justiției, următorul termen în dosarul de insolvență al FC Rapid deschis la Tribunalul București este 17 mai, dată la care instanța va confirma sau nu planul de reorganizare aprobat de Adunarea Generală a creditorilor.

SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanțe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvență.

La masa credală au fost înscriși 163 de creditori care au solicitat creanțe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

La 7 decembrie, Tribunalul București a admis cererea SC FC Rapid SA și a deschis procedura de insolvență a clubului condus de George Copos.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata