Dragomir spune că „lipsa lui Chiricheș nici nu se va cunoaște”, însă avertizează care va fi plecarea ce va afecta puternic Steaua. „Va fi cel mai greu de înlocuit”

Dragomir spune că lipsa lui Chiricheș nici nu se va cunoaște, însă avertizează care va fi plecarea ce va afecta puternic Steaua. Va fi cel mai greu de înlocuit
Publicat: 27/08/2013, 16:08
Actualizat: 27/08/2013, 16:08

Președintele LPF, Dumitru Dragomir, susține că formația Steaua va avea un „recul” în ceea ce privește performanța dacă după Vlad Chiricheș, al cărui transfer la Tottenham urmează să se finalizeze în zilele următoare, îl va pierde și pe mijlocașul Alexandru Bourceanu.

El a adăugat că absența mijlocașului se va simți mai mult în jocul formației roș-albastre decât lipsa lui Vlad Chiricheș. „Dacă pleacă și Bourceanu cred că Steaua va ava un recul. Calapodul Stelei era făcut pe el și Chiricheș, și pe Pintilii. Ei trei sunt pilonii pe care e așezată Steaua. Cel mai greu de înlocuit va fi Bourceanu, pentru că toate mingile trec pe la el. Greu să găsești așa ceva. Nu avem în România un jucător care să joace ca el. Lipsa lui Chiricheș nici nu se va cunoaște, pentru că vine Gardoș care și el se va vinde cu bani mulți”, a explicat Dragomir.

Oficialul Ligii susține că Vlad Chiricheș nu va avea probleme în a se impune în campionatul Angliei. „Eu am spus că se va vinde pe o sumă în jur de 10 milioane. Și uite că am dreptate cam cu toți jucătorii care au făcut carieră. El are o viteză extraordinară. Nici nu știu dacă sunt în Anglia mulți care să îl ia la viteză pe Chiricheș. El a învățat să dea și cu capul. E adevărat, cam greu au răzbit românii în Anglia. Dar Chiricheș o să fie deschizător de drumuri. O să fie cel mai bun din Anglia. M-a surprins că s-a făcut transferul acum. Și cred că el nici prea accidentat așa nu prea ar fi. Așa cred eu. El ar trebui să joace diseară (n.r. – în meciul cu Legia Varșovia), dar cred că va fi accidentat”, a spus președintele LPF.

Ca înlocuitor pentru Vlad Chiricheș, Dragomir i l-a propus antrenorului Laurențiu Reghecampf pe fundașul central al formației Ceahlăul Piatra Neamț, Andrei Marc. „Am auzit că se caută un fundaș central de mare perspectivă. Știu unul la Piatra Neamț care va fi la fel de mare ca Chiricheș. E un tânăr de 20 de ani, unul dintre cei mai valoroși fundași centrali din România și chiar din Europa. I-am spus și lui Reghecampf de el și îl știa și el. Îl monitoriza și el pe Marc ăsta. Reghecampf monitorizează jucători valoroși din România. Acum că am zis eu de el o să vuiască toată Europa și va ajunge mare fotbalist”, a menționat Dumitru Dragomir.

Referitor la începutul dificil al atacantului Raul Rusescu la Sevilla, Dragomir a explicat că acestuia îi este greu să se acomodeze pentru că sunt „puține echipe care joacă precum Steaua”. „Rusescu la orice echipă se va duce va avea probleme. Asta pentru că trebuie să aibă o echipă care să joace ca Steaua, cu foarte multe mingi aduse în gura porții. Dar foarte puține echipe joacă precum Steaua. Dar o să joace Rusescu și la Sevilla, îi trebuie puțin timp să se acomodeze”, a afirmat el.

Calificarea în grupele Ligii Campionilor în meciul Legia Varșovia – Steaua va fi decisă de condiția fizică a jucătorilor, este de părere președintele LPF. „Cred că Steaua se califică, joacă bine în deplasare. Numai că nu știu ce moral de competiție au în fața a 60.000 de oameni. Dacă steliștii pot să alerge cât cei de la Legia se vor califica. Uite însă că s-a mai împuținat «punguța», au dat de ăștia cu «pungi» mai mari. Lăsând gluma la o parte, contează enorm cât poate să alerge o echipă. Păi am calculat cât a alergat Budescu la Haifa, și a fugit 1.400 de metri. Nu sunt expert, dar dacă mai există în lume un jucător care să fugă doar atât într-un meci înseamnă că eu nu mă mai pricep la fotbal”, a precizat oficialul.

Dintre formațiile românești din Liga Europa, Dragomir este de părere că doar Astra păstrează șanse de calificare în grupe. „Poate până aici am putut să ducem și mai departe o să ne reprezinte în cupele europene numai Steaua. Dar dacă și Steaua va pierde jucători pe bandă rulantă, așa cum văd că se întâmplă, înseamnă că nu vom avea rezultate mari nici de la ei. Șanse în afară de Steaua poate doar Astra să aibă, pentru că să le dea Petrolul celor de la Swansea patru goluri e mult prea mult. Iar pentru Pandurii va fi greu, Braga e echipă tare. Oricum, România a făcut puncte destule în cupele europene pentru banii pe care i-am investit”, a declarat Dragomir.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Maria, o gimnastă de doar 17 ani s-a stins din viață subit: ”Boala a răpus-o...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Test de cultură generală. De ce pisicile dorm atât de mult?