EURO 2016. FRANȚA – ROMÂNIA, 2-1. Iordănescu: „Am făcut o partidă bună”. LIVE BLOG

Publicat: 11/06/2016, 08:53

FRANȚA-ROMÂNIA EURO 2016 UPDATE 00:31Franța a câștigat, vineri, meciul cu România, din deschiderea EURO 2016, scor 2-1, în grupa A. Olivier Giroud a deschis scorul în minutul 57, Bogdan Stancu a egalat din penalty în minutul 65, iar Payet a marcat în minutul 89. „Am făcut o partidă bună, am avut momente de joc bun. Am avut și momente și mai puțin inspirate. Vreau să-i felicit pe jucători că au respectat planul tactic. Am avut o bună organizare a jocului. E dureros și trist să pierzi în minutul 88″, a declarat selecționerul Anghel Iordănescu, la finalul partidei.

„Știam că întâlnim o echipă foarte bună. Știam că le vom crea probleme dacă avem un joc compact. Un rezultat de egalitate era mai echitabil, a declarat și Bogdan Stancu.

„Am încercat să le facem față prin organizare, prin atitudine. Ne așteptam ca echipa Franței să domine jocul, dar am pregătit meciul foarte bine. Eu cred că ne-am ridicat la nivelul lor. S-a pus prea mult preț pe greșeala pe care am făcut-o în amicalul cu Ucraina, eu sunt un tip puternic și pot să trec peste aceste momente. Am încercat să fiu un exemplu prin atitudinea mea din teren în meciul cu Franța.” a declarat căpitanul echipei naționale, Vlad Chiricheș, la finalul partidei Franța-România, din deschiderea EURO 2016″

EURO 2016: Program meciuri, rezultate și clasamentele grupelor! Unde se văd LIVE partidele de la Euro și programul transmisiunilor

Sursa foto: Mediafax Foto FRANȚA-ROMÂNIA EURO 2016

Sursa foto: Mediafax Foto FRANȚA-ROMÂNIA EURO 2016

Sursa foto: Mediafax Foto FRANȚA-ROMÂNIA EURO 2016

Sursa foto: Mediafax Foto FRANȚA-ROMÂNIA EURO 2016

Sursa foto: Mediafax Foto FRANȚA-ROMÂNIA EURO 2016

FRANȚA-ROMÂNIA EURO 2016 UPDATE 23:54 Fluier final al primului meci de la EURO 2016. România pierde în fața Franței, țara gazsă, cu 2-1.

FRANȚA-ROMÂNIA EURO 2016 UPDATE 23:48 GOL FRANȚA. Payet înscrie schimbând tabela de pe Stade de France. Franța – România 2-1, în meciul de deschidere a EURO 2016.

FRANȚA-ROMÂNIA EURO 2016 UPDATE 23:43 Franța nu se poate impune în fața României titrează cotidianul de sport spaniol, „La Marca” la finalul primei reprize a meciului Franța – România „Ce război duce România! Cine a spus că va fi ușor pentru Franța acasă? Deschamps nu își poate face jocul cu o mare Românie, care joacă cu o multă personalitate și se apără cu sufletul”, concluzionează după 45 de minute ziariștii spanioli. Cei mai buni jucători din primele 45 de minute sunt Grigore și Chiricheș de la România și Payet de la francezi, mai adaugă cotidianul iberic. România este în picioare și este egala Franței, mai scrie La Marca, la finalul primei reprize a partidei dintre România și Franța, de pe Stade de France, la EURO 2016.

FRANȚA-ROMÂNIA EURO 2016 UPDATE 23:23 GOL ROMÂNIA. Bogdan Stancu aduce egalitatea pe tabela de marcaj, după ce bate sub o presiune uriașă a stadionului un penalty, după ce Stanciu a căzut în careu după un contact cu Evra. Arbitrul a așteptat puțin, apoi arată punctul cu var. Tabela arată acum 1-1 la meciul dintre România și Franța din deschiderea EURO 2016.

FRANȚA-ROMÂNIA EURO 2016 UPDATE 23:15 GOL FRANȚA. Francezii înscriu primul gol al EURO 2016 după o fază în care Tătărușanu reușise să salveze inițial România de la gol. După o lovitură de colț fără finalizare, echipa Franței nu a renunțat, a pus presiune și a înscris prin Giroud, în minutul 58. Francezii fac un presing agresiv.

FRANȚA-ROMÂNIA EURO 2016 UPDATE 23:04 A început repriza a doua a meciului de deschidere EURO 2016. România și Franța își dispută supremația pe Stade de France unde sunt aproape 20.000 de fani români. Stancu mai ratează o ocazie mare în debutul reprizei, la fel cum a făcut și în prima parte. Stanciu scoate din joc toată apărarea adversă cu o pasă de geniu, însă foarfeca lui Stancu e fără rezultat pe tabela EURO 2016. România domină Franța în primele minute ale reprizei a doua.

Urmărește aici LIVE BLOG meciul de deschidere Franța-România la Euro 2016.

FRANȚA-ROMÂNIA EURO 2016 UPDATE 22:49 România și Franța 0-0 la pauză. Pe final francezii au dominat, însă românii au avut ultima fază a reprizei întâi a meciului de deschidere a Campionatului European 2016.

FRANȚA-ROMÂNIA EURO 2016 UPDATE 22:30 Meci echilibrat până acum cu ocazii ratate atât la poarta Franței, cât și a României. Primul cartonaș galben al EURO 2016 l-a primit Vlad Chiricheș. Primii care au ratat au fost românii. Stanciu bate bine un corner, Andone prelungește cu capul, mingea-l lovește pe Giroud și ajunge la Stancu, dar fostul atacant al Stelei trage slab, din trei metri, și Lloris respinge. La câteva minute, Franța ratează incredibil, România scapă în fața pressingului francezilor care domină în aceste minute pe teren. Payet centrează din stânga, Giroud e liber la prima bară, dar ratează complet lovitura de cap. România-Franta rămâne 0-0 după 30 de minute ale primei partide a EURO 2016.

FRANȚA-ROMÂNIA EURO 2016 UPDATE 22:15 Franța ratează incredibil, România scapă în fața pressingului francezilor care domină în aceste minute pe teren. Payet centrează din stânga, Giroud e liber la prima bară, dar ratează complet lovitura de cap.

FRANȚA-ROMÂNIA EURO 2016. Ratare uriașă a României. Bogdan Stancu a ratat în fața porții. Stanciu bate bine un corner, Andone prelungește cu capul, mingea-l lovește pe Giroud și ajunge la Stancu, dar fostul atacant al Stelei trage slab, din trei metri, și Lloris respinge. Scorul Franța-România rămâne 0-0 după primele minute ale începerii EURO 2016.

FRANȚA-ROMÂNIA EURO 2016. Atmosferă incendiar016ă pe Stade de France unde se joacă meciul România-Franța din deschiderea EURO 2016. Francezii au lovitura de începere. Peste 20.000 de români se află pe Stade de France, iar scandările lor se aud în tot stadionul.

FRANȚA-ROMÂNIA EURO 2016. Naționala de fotbal a României va juca, vineri seară, pentru prima oară în deschiderea unui Campionat European. Acest lucru se întâmplă deoarece, conform tragerii la sorți, tricolorii joacă prima partidă de la Euro 2016 contra Franței, iar în mod tradițional gazdele deschid competiția. Premierul Dacina Cioloș de află la Paris unde asistă la meciul de deschidere a Campionatului European, în vreme ce președintele Klaus Iohannis a ales să transmită tricolorilor un mesaj de susținere pe Facebook, cu puțin timp de fluierul de început al meciului în care România întâlnește Franța la Euro 2016. „Sunt alături de echipa națională de fotbal, care debutează în această seară la Euro 2016. Sper din tot sufletul ca în această competiție ambiția, profesionalismul și fairplay-ul să primeze, iar Tricolorii să facă o figură cât mai frumoasă. Hai, România!”, a scris Iohannis înainte de începutul meciului dintre România și Franța la EURO 2016.

Echipa de start a României pe care Iordănescu o trimite în teren la meciul cu Franța din deschiderea EURO 2016: Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, Grigore, Raț – Pintilii, Hoban – Popa, N. Stanciu, B. Stancu – Fl. Andone.

Franța și România s-au întâlnit de 15 ori, înainte de partida din deschiderea EURO 2016, iar palmaresul este favorabil naționalei antrenate de Didier Deschamps. Franța are 7 victorii, a pierdut 3 meciuri, iar celelalte 5 dispute s-au terminat la egalitate. Prima partidă s-a disputat în 1932 pe Stadionul „ONEF” din București și a adus o victorie la scor de tenis pentru elevii antrenați de Constantin Rădulescu: 6-3. Golurile au fost marcate de Bodola(8, 84), Wetzer(15,72) și Schwartz(18, 50). Ultimele întâlniri dintre selecționatele Franței și României au avut loc în toamna lui 2010 și 2011. Pe 9 octombrie 2010, pe Stade de France, același stadion pe care vom juca și vineri, a fost nevoie de intervenția arbitrilor, care au validat un gol din ofsaid marcat de Remy, pentru ca Franța să deschidă scorul în minutul 83. Săpunaru a lovit bara pentru România, dar scorul final a fost stabilit de Gourcuff în al treilea minut de prelungiri: 2-0. În returul de la București, pe 6 septembrie 2011, ocazie cu care s-a inaugurat Arena Națională, România a remizat cu Franța, scor 0-0.

România este pentru a cincea oară la un turneu final de Campionat European, după edițiile din 1984, 1996, 2000 și 2008, la care a obținut doar o victorie (3-2 cu Anglia în 2000) și s-a calificat o singură dată din grupe, oprindu-se în sferturi (0-2 cu Italia în 2000). Până acum, România a mai întâlnit Franța de două ori la Euro: 0-1 în 1996 și 0-0 în 2008, ambele meciuri în grupe.

Înainte de partida România – Franța din deschiderea EURO 2016, aproape jumătate dintre românii care se declară interesați de turneul final Euro 2016 cred că echipa națională va ajunge în optimi, potrivit unui studiu IRES. Nicușor Stanciu este jucătorul preferat din lotul echipei naționale. Peste o treime dintre românii chestionați sunt chiar mai optimiști și cred că echipa va depăși faza optimilor: 18% apreciază că naționala va ajunge în sferturile de finală, 10% cred că va ajunge în semifinală, 5% estimează că România va fi finalistă, iar 3% cred chiar că echipa noastră va câștiga această competiție. Cât privește performanța României în grupa A, 6 din 10 respondenți sunt de părere că naționala se va clasa pe locul 2, un sfert avansează locul 3, în timp ce 8% spun că tricolorii se vor clasa pe primul loc.

Cioloș pariază pe România în meciul cu Franța

Partida de deschidere la EURO 2016 va fi câștigată de cine e mai bun, dar cred că România este mai bună, a spus premierul Dacian Cioloș, adăugând totodată că echipa națională nu este una plină de vedete și personalități, ci reprezintă nouă generație tineri ambițioși. Întrebat de moderatoarea unei emisiuni a televiziunii franceze cineva va câștiga partida de deschidere a EURO 2016, Franța sau România, premierul român a spus că „cel mai bun”.

„Cei mai bun să câștige și eu continui să cred că românii sunt cei mai buni. România nu este o echipă de vedete sau de personalități, dar este o echipă de tineri jucători, e o nouă generație și ambiția lor întărește cu adevărat și face din România o echipă”, a spus Cioloș.

Măsuri draconice de securitate în Franța

Euro 2016 se desfășoară în condiții excepționale de securitate, iar Washingtonul și Londra și-au avertizat cetățenii cu privire la riscul de atacuri teroriste în timpul Campionatului de fotbal.

Turiștii sunt controlați serios la intrarea în Turnul Eiffel. Este una dintre măsurile luate de autoritățile locale pentru a preveni eventuale lovituri teroriste.

De altfel, la tot pasul în Paris întâlnești jandarmi sau polițiști care poartă veste antiglonț și sunt înarmați cu pistoale mitralieră.

”Cred că Franța este țara cea mai concentrată pe securitate în acest moment, amenințările sunt răspunsul este pe măsură, eu sunt convins că forțele franceze au făcut tot ce se putea face pentru ca acest campionat să se desfășoare în condițiile cele mai bune”, spune ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu.

Cum și numărul turiștilor români va crește considerabil, autoritățile de la București au decis suplimentarea polițiștilor detasați în capitala franceză. Astfel, la Paris, vor fi în total 44 de reprezentanți ai ministerului român de Interne.

În total, la meciurile din campionatul european de fotbal, francezii așteaptă în jur de 2,5 milioane de fani. Potrivit Sefului serviciului de securitate internă, gruparea teroristă Stat Islamic a amenințat că va organiza atentate în aceasta perioadă aglomerată.

Ce trebuie să știe suporterii români care merg la Euro 2016

Cei care merg pe stadioane la meciurile Campionatului European de Fotbal EURO 2016 trebuie să prezinte obligatoriu un act de identitate cu fotografie și vor trece prin trei filtre succesive, anunță MAI care, miercuri, a publicat ghidul pentru participanții la competiție.

Printr-un comunicat de presă, Ministerul Afacerilor Interne(MAI) anunță că împreună cu Ministerul Afacerilor Externe(MAE) și Federația Română de Fotbal(FRF) a elaborate Ghidul pentru Campionatul European de Fotbal 2016, ce conține reguli pentru suporterii români care vor merge la meciurile din Franța.

Ghidul, ce poate fi consultat pe site-ul MAI, arată că suporterii care vor dori să intre pe stadioane trebuie să aibă obligatoriu la ei, printre altele, un document de identitate cu fotografie ( pașaport, carte de identitate, permis de conducere).

„Accesul în stadion se va face individual, inclusive pentru copii de orice vârstă, pe baza unui tichet valid sau pe baza unei acreditări emise de organizator. Refuzul posesorului biletului/acreditării de a se verifica documentul de acces de către personalul de ordine poate duce la interzicerea accesului în stadion al persoanei în cauză. Posesorul de bilet care are vârstă mai mică de 16 ani va putea intra în stadion doar însoțit de un adult, acesta din urmă fiind responsabil de comportamentul în stadion al tânărului”, se notează în ghid.

Suporterii vor trece prin trei filtre successive înainte de a intra în tribune. Potrivit ghidului, la primul se va verifica autenticitatea biletelor cu un marker chimic, pe cel de-al doilea se va realize controlul corporal sumar și la ultimul se va realize accesul și controlul biletelor prin turnichete.

Accesul pe stadioane se va putea face cu trei ore înainte de începerea partidei, porțile urmând să fie închise la o oră și jumătate după terminarea partidei.

„Pentru prima oară, biletele sunt securizate cu hologramă color, cod de bare și perforații microscopice executate cu laser, ce sunt detectabile doar cu dispozitive speciale din dotarea personalului de securitate ceea ce face practic imposibilă contrafacerea acestora”, se mai arată în ghid.

MAI anunță că printre obiectele interzise pe stadion se numără umbrelele, casca moto, scaune pliante sau orice fel de bagaj care depășește dimensiunile 25 cm X 25 cm X 25 cm. De asemnea, este interzis orice recipient (sticlă, cană, bidon, doză, pet etc.) confecționat din plastic, sticlă sau alte materiale fragile sau casante.

Totodată, în ghid se subliniază că pe teritoriul Franței este menținută starea de urgență, după atacurile din noiembrie 2015, din Paris, fiind menținute controalele la frontieră.

„Starea de urgență permite autorităților franceze să interzică circulația persoanelor și să stabilească zone de protecție și securitate. De asemnea, sunt aplicate măsuri consolidate de securitate în toate orașele din regiunea Ile-de-France. Aceste dispoziții permit, printre altele: arestul la domiciliu al oricărei persoane a cărei activitate este considerată periculoasă pentru ordinea publică, închiderea temporală a sălilor de spectacol și a locurilor de reuniuni publice, confiscare armelor și posibilitatea de a efectua percheziții administrative”, se notează în ghid.

Cei de la Interne menționează că în Franța vor fi detașați jandarmi și polițiști români pentru a oferi asistență suporterilor români. Aceștia vor fi prezenți, în uniformă de serviciu sau însemne distinctive, în zonele publice și în Funzone.

Euro 2016 va începe pe 10 iunie, meciul de deschidere fiind între reprezentativa României și echipa națională a Franței.

Anghel Iordănescu: Nu vom juca defensiv

Selecționerul naționalei României, Anghel Iordănescu, a susținut conferința de presă oficială înaintea meciului de deschidere al Campionatului European, de vineri seară, cu Franța, și a spus că echipa lui Didier Deschamps nu mai are niciun secret pentru el și staff-ul tehnic.

Selecționerul spune că România nu va juca defensiv pe Stade de France, ci va aborda o tactică echilibrată, prin care va încerca să exploateze problemele din apărarea francezilor.

„Antrenamentul pe care-l vom face în această după-amiază va încheia și pregătirile noastre. Suntem încrezători, dorim să ne ridicăm la nivelul adversarilor. Cunoaștem Franța, cunoaștem forța ofensivă, cunoaștem individualitățile, atât pe cei 23 din lot, cât și pe cei 11 care vor juca. Suntem optimiști și sperăm să facem o impresie bună.

Personal, consider că un joc cu Franța este special. Trebuie să luăm în calcul tot și să știm exact ce vor arăta francezii. Recunosc că am avut câteva ședințe video și analize cu jucătorii. Dorim să facem jocul pe care ni l-am propus. Încercăm să ne ridicăm la nivelul Franței, dar dorim să facem acest lucru prin ceea ce știm și calitățile jucătorilor noștri.” a declarat la conferința de presă selecționerul României.

Anghel Iordănescu a lămurit și situațiile lui Alibec și Andone, cei doi atacanți fiind pregătiți pentru meciul de deschidere de la EURO 2016.

„I-am pregătit pe jucători, sunt încrezători, au experiența să treacă peste momentele de presiune și de dominare la care vom fi, probabil, supuși. Mergem pe linia pregătită în ultima perioadă, nu dorim să jucăm defensiv, dorim să avem un joc echilibrat prin care să punem probleme francezilor, cunoscând faptul că Franța are multe probleme nerezolvate în defensivă.

Avem doi jucători cu probleme de sănătate la mână, Alibec și Andone. Medicul echipei și cel de la București ne-au asigurat că nu vor fi probleme și pot evolua.” a spus Anghel Iordănescu.

Antrenorul Franței: România ne poate pune în dificultate

Didier Deschamps, selecționerul naționalei Franței, a susținut conferința de presă înaintea debutului la Campionatul European și consideră că echipa României nu este o națională defensivă, chiar dacă a primit doar două goluri în campania de calificare și are jucători care pot face diferența.

„Și pentru noi și pentru ei cel mai important lucru e să marcăm încă din primele minute. România nu este o echipă ultra-defensivă, are oameni foarte buni în atac, care te pot forța să greșești. Sunt jucători rapizi, Stancu, Stanciu, Torje, Andone sau Popa. Ei sunt bine disciplinați colectiv. Nu e o echipă care rămâne în 16 metri când are mingea. Face tranziția bine din apărare în atac”, a comentat selecționerul Franței.

Didier Deschamps a tras un semnal de alarmă către elevii săi, spunând că meciul cu România nu este unul facil.

„Faptul că e primul meci, cel de deschidere, este un lucru important, dar nu trebuie să facem un caz din asta. Trebuie să ne păstrăm luciditatea. Nu trebuie să banalizăm acest meci. Nu trebuie să aibă o influență prea mare asupra jocului faptul că este cel de deschidere. Nu trebuie să pierdem energie înainte de start, doar gândindu-ne la această partidă.” a mai spus selecționerul Franței.

Deschamps își dorește ca echipa sa să se afle la conducerea jocului și să aibă cât mai mult posesia mingii.

„Va depinde și de jocul pe care îl va propune România. Vreau să avem cât mai mult mingea. Dacă nu vom avea posesie, trebuie să învățăm să ne apărăm. România are mulți jucători tehnici. Trebuie să păstrăm tempoul meciului. După cum știți, au fost meciuri amicale până acum, în ultimii doi ani. Evident acum doi ani nu erau aceiași jucători, ce era atunci e dificil de comparat cu ce e acum. Avem o echipă competitivă. Trebuie să avem echilibru și să avem un bloc defensiv care să fie bine pus la punct. Suntem capabili să marcăm și să ne punem adversarul în dificultate”, a încheiat francezul.

Răzvan Raț: Obiectivul nostru este să nu pierdem cu Franța

Al doilea căpitan al naționalei României după Vlad Chiricheș, Răzvan Raț, a declarat, miercuri, că meciul împotriva Franței, de vineri, este cel mai dificil pentru selecționata antrenată de Anghel Iordănescu și consideră că depinde de fiecare jucător cum se va conecta la miza partidei.

„România nu a mai jucat într-un meci de deschidere la un astfel de turneu final. Cu siguranță, va fi cel mai greu meci, atât teoretic cât și practic, împotriva celui mai puternic adversar din grupă. Presiunea este imensă, vor fi și tribune arhipline, toți ochii vor fi ațintiți asupra noastră. Statisticile nu au nicio relevanță, pentru că la fiecare turneu final este altceva, e altă componență, altă atmosferă, așa că obiectivul nostru este acela de a face un meci bun și de a nu pierde”, a spus Răzvan Raț, direct din cantonamentul naționalei.

Stadionul din Saint Dennis va fi arhiplin la meciul de deschidere al Campionatului European dintre Franța și România, însă Răzvan Raț nu se teme de atmosfera și presiunea creată de suporterii francezi.

„Experiența mă ajută pe mine foarte mult, nu este vorba de o teamă înaintea meciului cu Franța, ci doar de emoții care te conectează la miza partidei și a turneului. Depinde de fiecare jucător cum își va gestiona aceste emoții”, a mai spus fundașul.

În vârstă de 34 de ani, Raț se află la al doilea turneu final de Campionat European, după cel din 2008. Fostul fundaș de la Rayo Vallecano are 111 prezențe în tricoul naționalei și a marcat două goluri.

„Putem începe cu un rezultat bun, care înseamnă victorie sau egal, și moralul nostru va fi cu totul altul, vom avea apoi o altă stare de spirit în următoarele două meciuri. Dar, totul va fi relativ, de aceea spun că va fi important cum vom gestiona rezultatul primului meci. Dacă vom câștiga, trebuie să fim atenți să nu ”zburăm” iar dacă vom pierde va trebui să strângem rândurile și să înțelegem că vom mai avea doar două meciuri pentru a remedia situația”, a concluzionat Raț.

Jucătorul francez Steve Mandanda: Avem obligația de a câștiga trofeul

La 31 de ani, Steve Mandanda este unul dintre veteranii naționalei Franței, iar al doilea portar al reprezentativei lui Didier Deschamps este sigur că meciul de vineri seară, împotriva României, nu va fi unul ușor, notează FranceTVSport.

Campionatul European din 2016 va fi al treilea pentru Mandanda, după cele din 2008 și 2012. Portarul lui Olympique Marseille consideră că există o presiune foarte mare pe umerii jucătorilor lui Didier Deschamps, însă Franța are toate calitățile pentru a câștiga trofeul.

„Suntem obligați să facem un turneu final foarte bun și să ajungem cât mai sus. Știu că toată lumea ne vede printre favorite și trebuie să ne asumăm acest lucru. Obiectivul este clar. Jucăm pe teren propriu și trebuie să facem totul pentru a câștiga acest trofeu. Este un privilegiu pentru mine să mă aflu aici. Orice jucător trebuie să fie oricând pregătit să joace sau să nu joace. Atunci când ești la o competiție de asemenea nivel, oboseala nu există. Nu poți fi obosit că ești în echipa Franței, asta este o onoare.” a declarat portarul Steve Mandanda pentru presa franceză.

Titularul naționalei Franței este Hugo Lloris, iar Mandanda a recunoscut că portarul lui Tottenham merită să fie în primul 11 la meciul de deschidere, cu România, de pe 10 iunie.

România nu are jucători cu nume, dar sunt periculoși pe benzi și au o defensivă foarte bună, care a luat doar două goluri în preliminarii, fiind cea mai bună apărare. Știu că va fi un meci complicat, un meci închis la fel ca cel din 2008, România va juca pe contraatac, dar noi suntem pregătiți. Știu că și eu am posibilitatea să ajut echipa, în timpul antrenamentului și în afara terenului. Cred că foarte importantă este unitatea grupului. Sunt un moderator, consilier, stau la locul meu, pentru că eu sunt numărul 2. Hugo Lloris este căpitanul. Nu trebuie să fac prea mult sau să iau prea mult spațiu. Raț, căpitanul Chiricheș, Keșeru care a evoluat la Nantes, Adi Popa care este un jucător rapid. Ne-am făcut temele și vom fi atenți la jucătorii români.” a mai spus Mandanda.

Fostul selecționer Ladislau Boloni: România poate trece de grupe

Ladislau Boloni, un bun cunoscător al fotbalului francez, a acordat un interviu pentru publicația Vosges Matin, în care a vorbit despre naționala României. Boloni spune că urmează să ajungă și el în Franța și să și rămână acolo.

Boloni spune că România poate pune probleme, mai ales că are pe bancă un selecționer obișnuit cu aerul de la turneele finale.

„Eu nu sunt permanen în contact cu naționala, dar, desigur, îl știu perfect pe Iordănescu. Este un antrenor cu mare experiență și asta contează. A jucat la Cupa Mondială, el știe cum e atmosfera. A fost director tehnic la națională, dar FRF i-a cerut, de asemenea, să fie antrenor. Cred că a fost o decizie bună. Stilul lui de joc este un amestec între siguranță și realizări tehnice, cu o bună organizare. El însuși a fost un jucător foarte tehnic. La fel e și ca antrenor”, a declarat Boloni, cel care a fost coleg cu Iordănescu la Steaua.

Antrenorul care l-a descoperit pe Cristiano Ronaldo le-a spus francezilor că nu avem talente deosebite, motiv pentru care nu putem avea prea mari speranțe de la acest turneul final.

„Nu sunt mari talente, dar sunt jucători buni. În plus, nu îi puteți găsi la marile cluburi care joacă în Liga Campionilor. Nu este o coincidență. În aceste condiții, cred că România poate ieși din grupă, dar nu mai mult.” a mai spus fostul selecționer al României

Ciprian Tătărușanu: Meciul cu Franța e important, dar nu mai important ca celelalte două

Vlad Chiricheș, Mihai Pintilii și Ciprian Tătărușanu au vorbit la conferința de presă înaintea partidei cu Franța, care deschide Campionatul European, iar cei trei fotbaliști consideră că partida cu elevii lui Didier Deschamps reprezintă meciul carierei pentru toți componenții naționalei României.

Vlad Chiricheș, căpitanul naționalei, cel mai scump român transferat vreodată din Liga 1, spune că emoțiile sunt mari înaintea debutului la Campionatul European din Franța.

„Cu siguranță e meciul carierei noastre, ne dorim foarte mult să începem cu bine acest european, să avem o atitudine bună. Legat de siguranța noastră, cred că cei din organizarea turneului se ocupă de asta. Ne simțim în siguranță și sperăm să fie așa până la finalul turneului”, a spus fotbalistul lui Napoli la conferința de presă.

Fundașul naționalei a transmis și un mesaj suporterilor.

„Să ne susțină, să ne împingă de la spate. Vrem să îi auzim pe Stade de France și sperăm să nu îi auzim. Să descriu EURO într-un cuvânt? Emoție! Știm foarte bine că echipa Franței este foarte puternică, cu jucători valoroși. Știm forța lor și încercăm ca printr-o bună organizare, atitudine și prin forța grupului să le facem față cu brio.” a mai spus Vlad Chiricheș.

Mijlocașul Mihai Pintilii a descris prezența la Campionatul European din Franța, într-un singur cuvânt: bucurie.

„E cea mai mare satisfacție să fiu aici, la Campionatul European. Vrem ca fanii să creadă în noi așa cum credem și noi în șansa noastră”,

Ciprian Tătărușanu, portarul naționalei, a recunoscut că importanța partidei este, ca și în cazul colegilor, una foarte mare. Totuși, Tătărușanu a ținut să nuanțeze:

„Este un meci important, dar nu mai important decât celelalte două din grupă. Este mai special pentru că este meciul de deschidere, până în acest moment este meciul carierei mele.” a declarat portarul naționalei României.

Portarul francez Hugo Lloris: Trebuie să începem cu o victorie

Căpitanul naționalei Franței, portarul Hugo Lloris, a declarat la conferința de presă oficială, că meciul cu România, de vineri seară, va fi o partidă dificilă, însă Franța pornește cu prima șansă și este obligată să câștige meciul cu elevii lui Anghel Iordănescu.

„Înțelegem importanța meciului de deschidere, trebuie să creăm o dinamică pozitivă pentru restul competiției. Trebuie să rămânem senini indiferent de cum evoluează scorul cu România. Sigur că suporterii sunt în așteptarea spectacolului, dar sunt convins că ne vor susține până la final. Punctul puternic al României e defensiva, a demonstrat asta în preliminarii. Știm la ce să ne așteptăm de la ei, vor încerca să contraatace și să ajungă repede la poarta noastră. Sunt generoși în efort, pot presa sus. Este o echipă de înalt nivel, o respectăm, dar avem dorință mare să începem cu o victorie.” a declarat la conferința de presă căpitanul Franței, Hugo Lloris.

Portarul naționalei Franței a fost coechipier cu Vlad Chiricheș la Tottenham Hotspur în urmă cu două sezoane, însă căpitanul României a fost mai mult rezervă la vicecampioana din Premier League.

„A fost într-un moment dificil al carierei sale și nu s-a putut impune. E o plăcere să îl întâlnesc, mereu mă simt bine când mă revăd cu foști coechipieri. Nu ne simțim marii favoriți. Nu am făcut nimic, nu am dovenit încă nimic dacă este să ne raportăm la echipe ca Spania sau Germania. Faptul că jucăm acasă este însă un avantaj și trebuie să ne folosim de acest lucru. Din ultimele 10 partide în Franța, am câștigat 9, așa că, din acest punct de vedere, suntem optimiști”, a mai spus portarul francez.

Partida România-Franța va fi transmisă de Pro TV și Dolce.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață