EURO 2020 România – Suedia 0 -2 | Reacții: Gabi Balint: Sigur, Contra nu va mai fi la națională. Cred că nici el nu mai vrea să continue / Dumitru Dragomir: Am fost praf. Naționala mare trebuie să i-o dăm pe mână lui Mirel Rădoi / Cum mai poate ajunge echipa națională a României la EURO 2020

EURO 2020 România - Suedia 0 -2 | Reacții: Gabi Balint: Sigur, Contra nu va mai fi la națională. Cred că nici el nu mai vrea să continue / Dumitru Dragomir: Am fost praf. Naționala mare trebuie să i-o dăm pe mână lui Mirel Rădoi / Cum mai poate ajunge echipa națională a României la EURO 2020
Publicat: 16/11/2019, 10:12

Deși nu a anunțat că va pleca de la echipă, cel mai probabil, în Cosmin Contra va fi înlocuit.

„Nu știu dacă Gică, după experiența cu Slovenia, s-ar băga. Poate nici Dan Petrescu. Sigur, Contra nu va mai fi atunci la națională. Merge acum în Spania, dar eu cred că nici el nu mai vrea să continue”, a spus Gabi Balint, la Digi Sport.

Pe lista FRF s-ar afla trei nume mari, care pot prelua echipa națională: Gică Hagi, Dan Petrescu și Mirel Rădoi sunt soluțiile.

„Cred că e cel mai slab meci din mandatul meu. Sunt la dispoziția Federației. Contractul meu expiră în decembrie. Mai e un meci, luni, în Spania, și după aia vom vedea ce se va întâmpla, dar, în principiu, contractul meu expiră imediat după acest meci. Când pierzi cum am pierdut azi, orice părere trebuie respectată și nu am ce să comentez”, a declarat Cosmin Contra, la PRO TV, la finalul meciului.

Dumitru Dragomir: Am fost praf. Naționala mare trebuie să i-o dăm pe mână lui Mirel Rădoi

Dumitru Dragomir, fostul președinte al LPF, a precizat ce schimbări ar trebui să se facă la echipa națională, pentru a ieși din impas. Primii pe listă sunt Mirel Rădoi, selecționerul echipei de tineret a României, și „tricolorii mici”.

„Am fot praf de tot în prima repriză. Nu l-am văzut pe Deac să joace așa de prost niciodată. Eu v-am spus că nu avem valoare să trecem de Suedia. Poate că dacă îl aveam pe teren pe Gică Hagi și pe cei din generația lui ne calificam la Campionatul European, dar cu ce avem acum în echipă să zicem mersi că am scapat așa ieftin. Dacă Suedia își punea mintea cu noi, ne umplea poarta.

Trebuie să mai aducem încă vreo trei jucători de la tineret, iar eu zic că naționala mare trebuie să i-o dăm pe mână lui Mirel Radoi. Îl avem și pe copilul ăla Mihăilă. Este bine să fie promovat cât mai repede, deoarece copiii au valoare. Îl avem și pe Radu. Dacă vom juca așa la baraj, atunci vă spun sincer că nu avem nicio șansă. Acolo nu vom întâlni echipe ca Feroe sau Malta”, a spus Dumitru Dragomir, pentru ProSport.

Cornel Dinu: Aveai senzația că joacă o echipă de divizia C cu o echipă de prima ligă

Fostul selecționer al României a fost extrem de dur la adresa jucătorilor naționalei, după eșecul cu Suedia, 0-2. Cornel Dinu nu i-a iertat pe fotbaliștii lui Cosmin Contra, pe care îi aseamănă cu unii de nivelul Diviziei C, dar nici pe șefii de la Federație.

„Uite ce bucurie, Stoichiță se pupă cu toată lumea, e fericire! Uite-l și pe impostorul de Burleanu, e seară reușită. Am stat să mă gândesc și m-am gândit o perioadă când dracu” a mai fost diferența asta și sfidarea ca joc și ca atitudine între o echipă străină și echipa naționala României. Aveai senzația că joacă o echipă de divizia C cu o echipă de prima ligă. Dar nu de la noi, că la noi valorile sunt apropiate

Nu a fost distanța asta de joc, diferența de execuții, de așezare, de cunoaștere a fotbalului niciodată în istoria echipei naționale. Eu dacă aș fi, dar nu pot să fiu în situația asta, pentru faptul că joc cu o echipă națională care își permite să vină cu berea și cu șampania că știe că are niște proști în față, a doua zi m-aș lăsa de fotbal”, a spus Cornel Dinu, la Telekomsport.

Echipa națională a României a ratat șansa calificării la Campionatul European din 2020, după ce vineri seară, 15 noiembrie, a pierdut, pe teren propriu, în fața Suediei, scor 0-2.

Spania – România, ultimul meci din campania de calificare la EURO 2020, va fi luni, 18 noiembrie, de la ora 21:45.

Cum mai poate ajunge echipa națională a României la EURO 2020

Echipa națională a României a ratat matematic, vineri seară, 15 noiembrie, șansa de a se califica la EURO 2020, după ce a pierdut penultimul meci din campania de calificare la Campionatul European, scor 0-2, cu Suedia. Cu toate acestea, „tricolorii” mai au o șansă de a ajunge la turneul final.

Datorită victoriei Cehiei, în fața naționalei Kosovo, scor 2-1, obținută joi seară, în preliminariile pentru EURO 2020, România s-a calificată în play-off-ul Ligii Națiunilor, care va fi stabilit prin tragere la sorți, la Nyon, vineri, 22 noiembrie.

Naționala noastră așteaptă și ca Austria să obțină calificarea în fața Sloveniei și Macedoniei de Nord în grupa G pentru a fi sigură de locul în play-off-ul Ligii Națiunilor. Austriecii au un avantaj de cinci puncte în fața celor două, cu două meciuri rămase de disputat.

Astfel, calificată în play-off-ul Ligii Națiunilor, România ar avea de disputat alte două meciuri, o semifinală și o finală, pentru a ajunge în grupele Campionatului European. Lista finală cu toate echipele calificate în play-off va fi decisă la finalul preliminariilor clasice ale EURO 2020.

Dacă naționala României va fi extrasă și distribuită în barajul de Divizia C, va întâlni Scoția în semifinale, deoarece este formația mai bine clasată, locul 25 în Europa, față de 32 ocupat de România. În cealaltă semifinală, se vor întâlni Norvegia și Serbia, la Oslo. Norvegia, Serbia și Scoția și-au câștigat grupa de Liga Națiunilor, iar UEFA va completa a patra formație din baraj prin tragere la sorți, dintre Bulgaria, Israel, Ungaria și România.

Dacă nu va extrasă, i se va atribui direct prezența în barajul de Divizia A, acolo unde o va întâlni pe Islanda în semifinale, în deplasare. Islanda este peste România în clasamentul european, pe locul 12. În cealaltă semifinală, ar putea să se întâlnească Bulgaria și Ungaria, adversare mai accesibile decât cele din barajul Diviziei C.

Barajele din Liga Națiunilor se vor disputa la finalul lunii martie, iar locațiile finalelor se vor stabili prin tragere la sorți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?