Fostul manager al lui Michael Schumacher, acuzații dure la adresa familiei: „De ce nu spun adevărul?”.

Fostul manager al lui Michael Schumacher, acuzații dure la adresa familiei: De ce nu spun adevărul?.
Publicat: 22/03/2018, 08:45

Schumacher, de șapte ori campion mondial în Formula 1, a suferit grave leziuni ale creierului, după un accident la schi, petrecut în Alpii Francezi, în decembrie 2013, scrie dailystar.co.uk.

Pilotul german a fost plasat în comă indusă medical, timp de șase luni, după care a fost mutat într-un centru de reabilitare, unde și-a recăpătat cunoștința, în iunie 2014.

Medicii au spus că fostul campion F1 al Ferrari și McLaren ar fi murit, dacă nu ar fi purtat o cască de protecție. În iunie 2014, Schumi, în vârstă de 47 de ani, a fost mutat în casa familiei sale din Elveția, unde primește îngrijire non-stop.

Familia sa apreciază atitudinea fanilor. Actualul manager al sportivului, Sabin Kehm, a declarat: „Ce vă pot spune este că familia apreciază empatia fanilor. Oamenii înțeleg că starea sa de sănătate nu poate fi făcută publică”.

Fanii lui Schumacher interacționează des pe pagina de Facebook a pilotului, rugând familia să ofere detalii despre starea de sănătate a acestuia.

Potrivit unui studiu realizat de Wheels24, 58% dintre fanii lui Schumacher ar vrea să știe dacă este bine. Mai mult, colegii și prietenii acestuia au cerut familiei să fie mai transparentă, cu privire la evoluția medicală a lui Schumacher.

Willi Weber, fostul manager al lui Schumacher, a criticat mereu familia pentru lipsa de comunicare. Potrivit acestuia, fanii merită să știe „adevărul”. „Este foarte trist pentru fanii lui Schumacher să nu știe nimic despre sănătatea lui. De ce să nu știe?”

Starea de sănătate a lui Schumacher rămâne un mister total, dar moștenirea sa sportivă nu poate fi contestată. Asul Formulei 1 a renunțat la competiții în 2006, după ce s-a clasat pe locul secund, în spatele lui Fernando Alonso, cu doar 13 puncte, în încercarea de a câștiga al optulea titlu mondial.

În 2010, Schumacher a trecut de la Ferrari la Mercedes. Acesta deține un record de șapte titluri F1 și 91 victorii, care îl transformă în legenda incontestabilă a Formulei Unu.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase