FOTBAL | Când ar putea fi reluată Liga 1. LPF a făcut anunţul

FOTBAL | Când ar putea fi reluată Liga 1. LPF a făcut anunţul
COVID-19. Ce sancțiuni aduce pandemia de coronavirus fotbalului românesc: Amendă și suspendare pentru 12 meciuri dacă scuipă pe teren / Sursă Fotoa: FLAVIU BUBOI / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 13/04/2020, 21:34
Actualizat: 13/04/2020, 21:37

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunţat, luni, că s-ar putea relua sezonul pe 5 iunie. În plus, s-a prelungit cu o lună perioada în care cluburilor pot depune actele pentru obţinerea licenţei.

LPF a organizat, pe 13 aprilie, o videoconferinţă cu reprezentanţii celor 14 cluburi din Liga 1, în cadrul căreia s-a discutat şi despre data la care s-ar putea relua campionatul. Potrivit comunicatului emis pe site-ul lpf.ro, echipele din Liga 1 s-ar putea întâlni, din nou, începând cu 5 iunie.

„În primul rând, s-a luat în calcul scenariul reluării meciurilor în Liga 1, începând cu data de 5 iunie, oferind echipelor trei săptămâni de pregătire în prealabil, din data de 16 mai, odată cu expirarea celei de a doua stări de urgenţă, decretată în ţara noastră, obiectivul principal fiind disputarea tuturor meciurilor din ediţia 2019/2020 a campionatului”, se arată în comunicatul LPF, citat de Mediafax.

În plus, în comunicatul emis de LPF este notat şi că s-a extins cu încă o lună perioada pentru depunerea documentelor în vederea obţinerii licenţei.

De asemenea, LPF a scris şi despre contractele jucătorilor care expiră la finalul sezonului.

„Nu în ultimul rând, s-a căzut de acord, între cluburile din Liga 1 şi sindicatul jucătorilor profesionişti, AFAN, de a înainta către FRF un pachet de măsuri şi propuneri de modificări regulamentare, care să permită cluburilor membre ale LPF şi FRF să poată prelungi contractele jucătorilor până la finalizarea ediţiei de campionat actuale, în această situaţie aflându-se 36% din jucătorii profesionişti legitimaţi la cluburile membre LPF”, se mai arată în comunicat.

Tot astăzi, UEFA și Asociaţia Cluburilor Europene au anunțat că vor ca meciurile din campionatele naționale să se joace în iulie, iar cele din Liga Campionilor şi Europa League în august.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase