FOTBAL. Ministrul Stroe, anunț pentru cluburile din Liga 1. Fără regula asta respectată, nu se reia campionatul! VIDEO

FOTBAL. Ministrul Stroe, anunț pentru cluburile din Liga 1. Fără regula asta respectată, nu se reia campionatul! VIDEO
REGULI. Protocol FRF și LPF pentru reluarea Ligii I: Ce au hotărât oficialii/ Sursa FOTO: https://farm3.staticflickr.com
Publicat: 13/05/2020, 15:52

Nimeni nu știe data la care se va relua campionatul, dar pentru cluburile din Liga 1 apar deja reguli privind antrenamentele pe care le pot face jucătorii. Printre ele, și aceea privind obligativitatea efectuării a câte trei teste pentru Covid-19! Astfel, fotbaliștii vor fi testați la intrarea în baza de antrenament, în ziua a 7-a şi ziua a 14-a.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat că „nu este nevoie de un protocol semnat cu fiecare federaţie sportivă în parte”.

„Cu cei de la fotbal am avut un dialog consistent, au fost practic cei mai insistenţi pentru reluarea competiţiilor. În momentul de faţă, şi-au asumat acele condiţii. Sunt câteva modificări pe care le-am făcut în urma dialogului cu FRF şi LPF. Probabil că după data de 15 mai cluburile din Liga 1 îşi vor relua antrenamentele”, a spus Stroe.

Întrebat despre ce modificări poate fi vorba, ministrul liberal a explicat: „Modificările ţin de introducerea testului pentru Covid-19, de trei ori, la intrarea în cantonament, în ziua a 7-a şi a 14-a”.

Conform noilor reguli instituite de MTS, echipele de fotbal îşi vor putea relua antrenamentele chiar dacă nu au unităţi de cazare în cadrul bazelor sportive, aşa cum era stipulat până acum.

„Am stabilit reguli care ţin de transportul de la cazare până la baza de antrenament, pentru că am înţeles că nu toţi aveau cazare în acelaşi loc. Normele actuale spun clar că trebuie să rămână în cantonament!”, a insistat Ionuț Stroe.

Pentru ministrul Sportului, nu există „niciun motiv de a dramatiza situaţia că o echipă face un cantonament de o lună de zile”. În plus, Stroe promită că, „dacă lucrurile evoluează normal, putem relaxa aceste măsuri”.

Neoficial, Liga 1 s-ar putea relua în weekendul 13-14 iunie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase