Gică Popescu a fost eliberat

Gică Popescu a fost eliberat

Instanța Tribunalului Ilfov a respins ca nefondată contestația formulată de Direcția Națională Anticorupție după ce, în 5 octombrie, Judecătoria Sectorului 4 București a stabilit că Gheorghe Popescu îndeplinește condițiile pentru a fi eliberat condiționat.

Decizia Tribunalului Ilfov este definitivă, iar Gheorghe Popescu a fost pus în libertate.

Judecătoria Sectorului 4 a decis, în 5 octombrie, că Gheorghe Popescu îndeplinește condițiile pentru a fi eliberat condiționat, admițând astfel propunerea formulată de Comisia de la Penitenciarul Jilava, care a concluzionat că fostul internațional îndeplinește fracția de pedeapsă care trebuie executată, a avut un comportament bun în penitenciar și a desfășurat mai multe activități.

Instanța arăta în motivare că Gheorghe Popescu a scris patru lucrări în penitenciar, a avut un comportament bun și a efectuat activități pentru care a fost recompensat.

„Potrivit caracterizării atașate la dosar, condamnatul a participat la activitățile de educație și intervenție psihosocială desfășurate la nivelul secției de deținere și a desfășurat activități productive în interiorul locului de deținere din aprilie 2014. A elaborat și publicat patru lucrări științifice în perioada septembrie 2014 – martie 2015 iar în prezent este în curs de redactare a unei alte lucrări. Nu a fost sancționat disciplinar pe perioada detenției iar pentru implicarea în cadrul activităților productive și de reintegrare socială a fost recompensat de 11 ori în perioada mai 2014 – august 2015 (de șapte ori cu învoire de a ieși din penitenciar)”, se arăta în motivarea Judecătoriei.

Judecătorul a apreciat că „există premisele că timpul executat a fost suficient pentru reeducarea condamnatului și că acesta, prin participarea activă la programele desfășurate în vederea pregătirii graduale pentru liberare, și-a format o atitudine corectă față de valorile sociale, față de ordinea de drept și față de regulile de conviețuire socială, scopul preventiv și educativ al pedepsei fiind atins, iar funcțiile de exemplaritate și eliminare temporară ale pedepsei fiind îndeplinite, astfel încât în viitor să se încadreze într-o viață normală, părăsind câmpul infracțional”.

Fostul internațional Gheorghe Popescu execută din 4 martie 2014 pedeapsa de trei ani, o lună și zece zile, primită în dosarul transferurilor de jucători. Alături de el au fost condamnați Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan Becali, Victor Becali, Gheorghe Nețoiu, și Jean Pădureanu.

Gheorghe Copos, fostul patron al FC Rapid, a fost eliberat condiționat în 7 aprilie, după ce a executat o treime din pedeapsă, decizia fiind luată atunci de Tribunalul București.

Jean Pădureanu, fostul președinte al Gloriei Bistrița, care a executat pedeapsa în Spitalul Penitenciar Jilava, a fost eliberat condiționat în 18 iunie, tot în urma unei decizii definitive a Tribunalului București.

Ioan Becali, încarcerat din martie 2014 în Penitenciarul Poarta Albă, județul Constanta, ar putea fi și el pus în libertate. Judecătoria Medgidia a decis, în 29 octombrie, că Ioan Becali poate fi eliberat condiționat, însă hotărârea nu este definitivă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Cum vrea să scape ucigașul Mirelei de închisoare? Ireal la ce metodă ar putea să...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Heinrich Rudolf Hertz, inventatorul undelor radio. „Nu cred că undele fără fir pe care le-am...