Gigi Becali va putea merge acasă. Cât durează „permisia” din penitenciar

Gigi Becali va putea merge acasă. Cât durează „permisia din penitenciar
Publicat: 29/04/2014, 09:15

Finanțatorul echipei Steaua București, Gigi Becali, va putea ieși o zi Penitenciarul Poarta Albă, în următoarea lună, după ce o comisie a închisorii a decis să îi acorde această permisiune, au declarat, pentru Mediafax, surse din cadrul Administrației Naționale a Peniteciarelor (ANP).

Conform sursei citate, Becali a fost recompensat astfel pentru bună purtare, după ce a participat la activități și a respectat regulamentul.

„Nu s-a stabilit, deocamdată, ziua în care el va ieși din Penitenciarul Poarta Albă”, au mai precizat sursele citate.

Potrivit Legii 275/2006, „persoanele private de libertate care au avut o conduită constant pozitivă pot fi recompensate cu permisiunea ieșirii din penitenciar pe o durată determinată”.

Gigi Becali a ieșit, luni, din Penitenciarul Poarta Albă, pentru a lucra la Academia „Gheorghe Hagi”, unde va efectua muncă necalificată, la finalul zilei de muncă acesta fiind dus înapoi la unitatea de detenție, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Finanțatorul FC Steaua a putut ieși din Penitenciarul Poarta Albă, județul Constanța, după ce a fost semnat un contract de angajare pentru muncă necalificată.

„Începând de luni, Gigi Becali prestează muncă necalificată, la Academia «Gheorghe Hagi», dar cu pază permanentă”, au spus sursele citate.

În contractul pentru angajarea lui Becali la Academia Gheorghe Hagi este prevăzut ca obiect de activitate întreținerea clădirilor, a spațiilor interioare, exterioare și a terenurilor, au precizat sursele citate.

Potrivit surselor citate, de la Penitenciarul Poarta Albă mai lucrează la Academia „Gheorghe Hagi” alți 23 de deținuți.

Aceștia sunt duși dimineața la muncă, unde rămân sub supravegherea permanentă a angajaților de la Penitenciarul Poarta Albă. La finalul zilei de muncă, Gigi Becali și ceilalți 23 de deținuți sunt duși înapoi în penitenciar.

Administrația Națională a Penitenciarelor arăta, în decembrie 2013, că Gigi Becali poate fi angajat, pe durata detenției, la o societate comercială, dacă sunt respectate procedurile, respectiv dacă el dorește să muncească și face o cerere în acest sens, iar firma anunță penitenciarul că are nevoie de personal care îndeplinește anumite criterii.

Oficiali din ANP precizau atunci că angajatorul trebuie să trimită către penitenciar o listă de criterii ce trebuie îndeplinite la angajare, precizând totodată numărul locurilor de muncă disponibile. Apoi, penitenciarul negociază un preț cu societatea comercială, după care îi selectează din rândul deținuților pe cei care doresc să se angajeze.

ANP a făcut aceste precizări după ce președintele Academiei „Gheorghe Hagi”, Paul Peniu, a declarat agenției MEDIAFAX că gruparea patronată de fostul căpitan al naționalei va solicita Penitenciarului Poarta Albă o persoană „cu bogate cunoștințe de fotbal”, sperând astfel să-l angajeze pe Gigi Becali, aflat în regim deschis de detenție.

Viitorul Constanța, echipa de Liga I patronată de Gheorghe Hagi, nașul lui Gigi Becali, a fost mutată în acest sezon la Voluntari și își dispută meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Concordia din Chiajna. La Constanța a rămas academia de fotbal a fostului internațional.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani și jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării și a primit ulterior un spor de șase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” și în cel al sechestrării celor care i-au furat mașina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce Administrația Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Finanțatorul FC Steaua execută pedeapsa în regim deschis.

El a depus, în timpul detenției, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum și o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.

Instanța a respins și cererea de întrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv că acesta ar avea nevoie de o intervenție chirurgicală la coloană.

Otilia Ciocan, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?