Hănescu: Este greu ca după cinci seturi să accepți ușor înfrângerea

Hănescu: Este greu ca după cinci seturi să accepți ușor înfrângerea
Publicat: 05/04/2013, 21:45
Actualizat: 25/06/2013, 18:18

Tenismanul Victor Hănescu a declarat, vineri, că este foarte greu să accepte înfrângerea după cinci seturi jucate în meciul cu Igor Sijsling, scor 6-4, 7-6 (5), 2-6, 6-7 (5), 6-2, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Este greu ca după cinci seturi să accepți ușor înfrîngerea, dar a fost mai bun și a avut și șansă. Este un jucător la care s-a văzut că se simte bine pe o astfel de suprafață. Mie imi pare tare rău că nu am putut intra mai repede în meci si ca acesta s-a terminat cu înfrângerea mea. Pe final s-a adunat oboseala, am început să îmi simt picioarele grele și acolo s-a rupt meciul. Setul patru a fost foarte greu, după primele două a trebuit să turez motoarele la maxim, a fost și tie-break, au fost emoții, a fost și publicul fantastic de partea mea. A fost frumos, dar m-a și consumat foarte tare acest joc. Sijsling m-a surprins cu serviciul lui, nu am putut returna bine, pentru ca a dat și tare și plasat. Doar asta m-a luat prin surprindere la el, în rest mi-am făcut jocul”, a declarat Hănescu.

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel, a afirmat că este mândru de Victor Hănescu și Adrian Ungur: „La 0-2 este foarte greu să mai spui ceva, mai ales după meciuri atât de lungi. Trebuie sa dormim bine și să dăm tot ce putem mâine ca să ne menținem în joc. Sunt foarte mândru de Ungur și Hănescu pentru felul în care s-au dăruit, au dat totul în teren. Normal, mâine vom intra în teren cu gândul de a întoarce rezultatul și sper să reușim, totul este posbil. Nu pot spune acum dacă voi schimba echipa de dublu, îmi pare rău, dar acest lucru îl vom anunța doar cu o oră înainte de meci. Copil este apt sută la sută, așa că ne vom gândi bine și mâine vom anunța. Nu regret alegerea făcută pentru meciurile de astăzi, nu avem nicio garanție că dacă astăzi juca Marius Copil câștiga meciul. Noi am decis împreună cum se va juca”, a declarat Pavel.

Olanda conduce România cu scorul de 2-0, în Cupa Davis, după meciurile disputate vineri, în care Victor Hănescu (locul 58 ATP) a fost învins de Igor Sijsling (locul 70 ATP), cu scorul de 6-4, 7-6 (5), 2-6, 6-7 (5), 6-2, iar Adrian Ungur (locul 124 ATP) a fost întrecut de Robin Haase (locul 52 ATP).

În primul meci al întâlnirii, jucătorul Adrian Ungur, locul 124 ATP, a fost învins, tot vineri, cu scorul de 6-4, 6-4, 3-6, 6-3, de Robin Haase, locul 52 ATP.

Sâmbătă, de la ora 15.00, va avea loc meciul de dublu dintre perechile Horia Tecău/Marius Copil și Thiemo de Bakker/Jean-Julien Rojer, iar duminică, de la ora 13.00, se vor disputa ultimele două partide de simplu: Victor Hănescu – Robin Haase și Adrian Ungur – Igor Sijsling.

Întâlnirea România – Olanda, contând pentru turul doi al Grupei I, Zona euro-africană, se joacă în Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași” din Brașov. Învingătoarea va accede în barajul pentru Grupa Mondială a competiției.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase