Ion Țiriac: Gabi Szabo este o fată cu trecut în sport, sper să aibă succes la Guvern

Ion Țiriac: Gabi Szabo este o fată cu trecut în sport, sper să aibă succes la Guvern
Publicat: 13/03/2014, 19:27
Actualizat: 06/02/2019, 03:18

„S-ar putea să fi venit timpul ca și sportivii să ia în mână frâiele sportului. Și probabil că o campioană olimpică precum Gabi Szabo are o voce mult mai ascultată decât un om care nu a prea făcut sport în viața lui. Așa s-ar putea să poată să bată cu pumnul în masă să aibă mai multe fonduri pentru «semănat» la nivel de copii și juniori. Iar eu în locul ei aș spune: «Dacă mie nu îmi dați ceva ca să pot să fac ceva în sectorul în care m-ați pus, atunci uite demisia mea. Faceți voi pentru că aici nu se poate face nimic». Gabi e o fată care are trecutul în sport, are mintea la ea, să sperăm că o să aibă mai mult succes la Guvern”, a spus omul de afaceri.

De asemenea, fostul tenisman Ilie Năstase a afirmat că Gabriela Szabo este cea mai bună alegere pentru funcția de ministru al Tineretului și Sportului. „În sfârșit după sute de ani, că sunt sute de ani, un sportiv este ministru al Sportului. E un lucru foarte bun, în alte țări s-a întâmplat de mult treaba asta, până și în Brazilia s-a întâmplat. În sfârșit nu se mai pune politicul la sport. Și e foarte bine, țin să îl felicit pe domnul Ponta pentru că a făcut cea mai bună alegere și un mare bine sportului”, a spus Năstase.

Referitor la schimbările de la nivelul conducerilor federațiilor sportive, Ilie Năstase a afirmat că rămâne de văzut dacă acestea sunt pozitive și vor ajuta într-adevăr sportul românesc. „Nu pot să compar, Gabi Szabo e ministru, băiețelul ăla (n.r. – Răzvan Burleanu) e președintele Federației Române de Fotbal. Sigur că sunt niște schimbări, dar trebuie să așteptăm să vedem ce se întâmplă”, a adăugat Năstase.

Foștii jucători de tenis Ion Țiriac și Ilie Năstase au fost prezenți, joi, la un eveniment organizat cu ocazia semnării unui parteneriat între Federația Română de Tenis, Federația Română de Natație și Petatlon Modern și Fundația Olimpică Română cu Mercedes-Benz România.

Gabriela Szabo, fosta campioană olimpică și mondială la atletism, a fost desemnată la 3 martie pentru funcția de ministru al Tineretului și Sportului în Cabinetul format de USD cu UDMR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase