Lotul Rapidului va fi redus. Manea: Nu putem să ținem 35 de jucători în Liga a II-a

Lotul Rapidului va fi redus. Manea: Nu putem să ținem 35 de jucători în Liga a II-a
Publicat: 10/01/2014, 16:34
Actualizat: 10/01/2014, 16:35

Noul președinte al FC Rapid, Nicolae Manea, a anunțat, vineri, în cadrul conferinței de presă în care a fost prezentat oficial, restructurarea lotului, precizând că gruparea nu își permite să plătească 35 de jucători în condițiile în care activează în Liga a II-a.

„Am înțeles că sunt în lot 30 și ceva de jucători, iar asta e o problemă. Nu putem să ținem 35 de jucători în Divizia B cu salariile care sunt. O să am o discuție cu Viorel să îmi spună pe cine se bazează”, a spus Manea.

De asemenea, el a menționat că există jucători la Rapid cu contracte mai mari decât poate poate plăti clubul în acest moment. „Să dai unui jucător o anumită sumă, iar echipa să fie în Divizia B mi se pare exagerat. La echipa de unde vin nu depășea nimeni 2.000-2.500 de euro pe lună. Dacă avea vreunul 3.000 de euro. Iar cu 3.000 de euro pe lună se poate trăi foarte bine în România la ora actuală. De aceea trebuie să avem o discuție cu fotbaliștii din lot. Normal că ei au semnat un contract când echipa era în Liga I, dar acum suntem în Divizia B și nu putem să dăm sute de mii de euro. O să dăm când vom fi în Liga I. Ei trebuie să înțeleagă faptul că nu le ia nimeni banii, sunt banii lor, dar ca să îi ia mai întâi trebuie să realizeze obiectivul, acela de a promova. O să am o discuție cu ei, nu o să îi mint, ci o să le spun exact cum stau lucrurile. Sunt jucători care au contracte mai mari decât poate Rapid să plătească acum”, a afirmat conducătorul giuleștean.

Nicolae Manea a explicat că nu a venit la Rapid pentru bani, ci pentru a ajuta clubul în această perioadă dificilă. „Mă reîntorc în Giulești unde mereu am considerat că este casa mea. Vin într-o situație care nu este deloc ușoară, dar pentru mine e ceva normal pentru că niciodată nu am fost la Rapid decât în condiții grele. Am venit cu dorința mare că acest club nu trebuie să piară. Ar fi o mare tragedie pentru fotbalul românesc dacă Rapidul ar dispărea de pe harta fotbalului. Eu n-am venit la Rapid să iau bani, eu am venit să ajut. Noi suntem în insolvență, iar eu nu pot face nimic fără acest administrator judiciar, doamna Cristina Andronache. Dânsa ne acordă tot sprijinul pentru că eu, de exemplu, nu am drept la nicio semnătură. Dar voi lucra cu dânsa și îi voi spune cum stau lucrurile și ce trebuie să facem. Dânsa semnează și organizează totul în această perioadă”, a adăugat Manea.

Președintele susține că nu s-a pus niciun moment problema renunțării la antrenorul Viorel Moldovan. „S-a tot vorbit înainte de venirea mea că eu voi aduce un alt antrenor, dar nu este adevărat. Eu consider că orice președinte care ar fi venit în locul meu la Rapid nu era întreg la minte dacă renunța la Viorel Moldovan. Nici nu s-a pus problema, eu cu Vio am și jucat la Bistrița, am avut mereu o relație foarte bună. Îl apreciez foarte mult pentru ce a făcut aici. Nici nu știu cine altcineva ar fi stat în condițiile în care Viorel a stat aici. Am înțeles că a mai dat bani și de la el, dar nu trebuie să se mai întâmple așa ceva. Și eu am făcut la fel la Bistrița și nu e ușor. Oricum, trebuie să facem tot posibilul ca până la plecarea în stagiul de pregătire să le mai dăm jucătorilor niște bani ca să aibă spor la muncă acolo”, a afirmat oficialul.

Portarul Emilian Dolha, mijlocașul Emil Dică și atacantul Daniel Niculae reprezintă principalele ținte ale clubului în perioada de transferuri din această pauză competițională. „Cu Dolha și Dică s-a discutat, iar cu Daniel Niculae o să am o discuție împreună cu Viorel Moldovan. Sunt șanse reale să vină. Ei au mai fost la Rapid și știu despre ce e vorba aici. Acum se cunosc caracterele, în situația asta când e greu. Păi când era bine aici vă amintiți ce aglomerație era aici la Pro Rapid, nu aveai loc să te învârți. Acum au mai rămas brazii ăștia frumoși. Atunci toți iubeau Rapidul iar acum îl hulesc, iar asta nu e normal”, a menționat Manea.

În ceea ce privește transferul mijlocașului Alexandru Ioniță II la Astra Giurgiu, Manea a declarat că acesta nu a fost încă definitivat deoarece pentru acest lucru este nevoie de acordul creditorilor FC Rapid. „Alex Ioniță a fost în tratative cu Astra, clubul i-a dat voie să discute. Nu știu sigur dacă a semnat. Dar chiar dacă a semnat, acest transfer nu se poate realiza fără acordul creditorilor și semnătura doamnei administrator judiciar. În situația în care tratativele cu cei care vor să ia Rapidul nu se realizează atunci vom fi nevoiți să îl sacrificăm, pentru că trebuie să salvăm o echipă. Dar el acum este jucătorul Rapidului”, a precizat noul președinte.

Prezent la conferința de presă, antrenorul Viorel Moldovan a afirmat că se simte „relaxat” după instalarea lui Nicolae Manea în funcția de președinte. „Am în sfârșit un președinte și sunt mai relaxat. Mă bucură revenirea lui Nicolae Manea la Rapid, un Rapid aflat într-o situație dificilă. Eu și echipa aveam nevoie de un punct de sprijin”, a spus Moldovan.

Tehnicianul a adăugat că are nevoie de Dică, Niculae și Dolha, jucători cu experiență de la care fotbaliștii tineri din lot au ce învăța. „Mi-ar plăcea să lucrez cu Dică, Dolha și Nico, îmi doresc asta. Acum să vedem, așteptăm răspunsuri pozitive din partea lor. Ca să încadrezi acești tineri e nevoie de jucători cu experiență care să le dea o direcție”, a precizat el.

Lotul formației Rapid se va reuni pentru începerea pregătirilor la 15 ianuarie, două zile mai târziu fiind progrataă vizita medicală. Echipa din Liga a II-a va efectua un stagiu de pregătire în Antalya în perioada 24 ianuarie – 15 februarie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii