LPF are o nouă variantă pentru reluarea competiţiilor interne, sub presiunea UEFA

LPF are o nouă variantă pentru reluarea competiţiilor interne, sub presiunea UEFA
COVID-19. Ce sancțiuni aduce pandemia de coronavirus fotbalului românesc: Amendă și suspendare pentru 12 meciuri dacă scuipă pe teren / Sursă Fotoa: FLAVIU BUBOI / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 26/04/2020, 10:24
Actualizat: 26/04/2020, 10:28

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Justin Ştefan, a anunţat că la jumătatea lunii iunie ar putea fi reluate competiţiile interne, pentru că până la data de 20 iulie trebuie comunicate către UEFA echipele participante la cupele europene.

Ştefan spune că imediat după ridicarea stării de urgenţă, antrenamentele echipelor de fotbal vor fi reluate.

După o perioadă de pregătire de aproximativ patru săptămâni, formaţiile vor începe partidele oficiale pentru că nu mai este timp pentru meciuri amicale.

Justin Ștefan a mai precizat că finala competiţiei trebuie să aibă loc până la data de 20 iulie, când echipele participante în cupele europene trebuie transmise către UEFA.

”Noi avem un scenariu care se raportează la momentul ridicării stării de urgenţă, atunci ne-am dori să reluăm antrenamentele, iar la începutul lunii iunie să reluăm competiţia. Vorbim de o perioadă tampon de 3-4 săptămâni, în care jucătorii vor relua pregătirea şi să intre, din păcate, direct în zona de meciuri oficiale pentru că nu mai e timp de jocuri amicale. Finalul competiţiei – undeva în jurul datei de 20 iulie. Atât play-off-ul Ligii 1, cât şi Cupa României, trebuie să fie încheiate pentru a putea transmite către UEFA cluburile participante în cupele europene. Ca principiu de lucru, ai nevoie de 11 etape. Mai ai 8 etape de play-off, 3 etape de Cupa României, deci 11 etape. Eu sper că putem relua competiţia în luna iunie, cel târziu la data de 13-14 iunie”, a spus secretarul general al LPF, citat de Mediafax.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase