Lucian Bute, cea mai importantă schimbare din cariera lui: cine este noul antrenor care pregătește câțiva campioni mondiali

Lucian Bute, cea mai importantă schimbare din cariera lui: cine este noul antrenor care pregătește câțiva campioni mondiali
Publicat: 12/09/2014, 00:05
Actualizat: 03/10/2018, 19:40

Bute va merge în Filipine și se va antrena alături de Pacquiao, care își va pune titlul WBO în joc, la 22 noiembrie, în meciul cu Chris Algieri. „Sper că acest lucru îi va ajuta pe ambii boxeri. Sper că prezența lui Bute îl va ajuta pe Pacquiao să progreseze și că, văzându-l pe Manny antrenându-se, Lucian va progresa la rândul său”, a explicat Roach, 54 de ani.

Bute (31-2, 24 KO) s-a despărțit de fostul său antrenor Stéphan Larouche, după ce a fost învins de Jean Pascal, la 18 ianuarie. De atunci, Bute a fost curtat de mulți antrenori, dar a dorit să lucreze cu Roach.

„Am trăit doi ani dificili și după 18 ianuarie am decis să-mi iau un timp în care să mă gândesc la mine. În martie, eu și Stephane am decis să ne separăm după 11 ani în care am cunoscut multe succese. Dar sunt încântat de această revenire în ring. Simt gust de boxer”, a spus Bute.

După ce Bute a petrecut o săptămână, în iulie, în California, la Wild Card Gym, Roach a acceptat să lucreze cu el.

„A mers de la început, am lucrat bine împreună. Angajamentul său m-a convins. Detest boxerii leneși. Este bine știut că eu nu am timp de pierdut cu astfel de boxeri. Vrea să lucreze din greu și mă vrea, atunci eu muncesc din greu. Este ceea ce mă motivează. Obieciurile lui de lucru sunt ireproșabile”, a spus tehnicanul american de origine canadiană.

„Totul este în detalii. De la modul de a învăța mișcările, până la a lovi. Am petrecut puțin timp cu el, dar deja vă pot spune că este un maestru”, a adăugat Bute.

Schimbarea antrenorului nu este singura pentru pugilistul român. El va trece la o categorie superioară, de la supermijlocie, 76,2 kilograme, la semigrea, 79,4 kilograme.

„Mă simt mai confortabil, mai puternic la 79,4 kilograme. Nu mai sunt nevoit să slăbesc prea mult, ceea ce a fost dificil în ultimul timp. Cu noua mea echipă, asta mă va duce la alt nivel”, a spus românul.

Fostul campion mondial IBF la supermijlocie, din octombrie 2007 până în mai 2012, va reveni în ring, în decembrie, contra unui adversar ce urmează a fi stabilit. În legătură cu acest subiect, Roach a precizat că Bute nu are nevoie de o luptă pentru a reveni în formă și că indiferent ce boxer îi va aduce în ring promotorul Jean Bedard, de la Interbox, el va fi în măsură să se pregătească în mod corespunzător.

„Uneori, aceste lupte de revenire în formă sunt periculoase, pentru că ridică sau coboară nivelul competiției în sport. Eu vreau să-i dau această luptă de revenire în formă în sala mea, credeți-mă”, a precizat antrenorul.

Au fost menționate numele lui Pascal și Adonis Stevenson, dar Roach nu a clipit. „Nu aș avea nicio problemă cu astfel de lupte. I-a spus lui Lucian că după un stagiu de antrenament, va fi gata să se lupte cu oricine. Tot ce trebuie să facă Jean Bedard este să ne spună cu cine se va înfrunta Lucian și noi vom fi pregătiți. Este ceea ce fac eu, pregătesc boxeri în funcție de adversarii lor”, a afirmat Roach.

„Dacă vreau să redevin campion mondial, este sigur că trebuie să-i înfrunt pe cei mai buni. Vreau să fiu pregătit pentru oricine. Vreau să redevin campion mondial, asta e clar”, l-a completat Bute.

Adversarul lui Bute va fi cunscut la finalul lunii septembrie, a precizat Bedard.

Lucian Bute, 34 de ani, a boxat ultima dată la 18 ianuarie, la Montreal, fiind învins atunci la puncte de canadianul Jean Pascal, într-un meci contând pentru centurile WBC Diamond și NABF la categoria semigrea.
Bute a pierdut centura IBF la categoria supermijlocie în mai 2012, când a fost învins de britanicul Carl Froch.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Prognoză ciudată emisă de Accuweather pentru România. Se anunță vremuri tulburi
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cine este Kostas Passaris, sau „Fiara din Balcani”, deținutul atât de periculos, încât trebuie mutat...
A apărut pe un „tanc” în inima Capitalei! Apariție inedită a lui David Popovici
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Tradiţia care se respectă cu stricteţe în a doua zi de Paşte într-un sat din...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
DOAMNA lumii filmului a murit după Paște: Cea mai mare care a trăit vreodată
Marele secret al checului. Ingredientul care schimbă tot
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
”Transformă asta într-un circ, într-o mizerabilă sfâșiere” Andrei Păunescu, în război cu sora vitregă pentru...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Amiba mâncătoare de creier poate fi cauzată prin spălături nazale