LUCIAN BUTE, DEPISTAT POZITIV. Prima reacție a sportivului

LUCIAN BUTE, DEPISTAT POZITIV. Prima reacție a sportivului
Publicat: 27/05/2016, 08:52

Lucian Bute s-a luptat cu Badou Jack pentru titlul mondial WBC pe 30 aprilie 2016, meci încheiat la egalitate. Conform WBC, Bute a efectuat testul antidoping după meciul disputat la Washington, iar în probele recoltate s-au găsit urme de „ostarină”, o substanță interzisă.

Ostarina este un modulator selectiv al receptorilor androgenici (SARM) ce poate fi folost de sportivi în timpul antrenamentelor și pentru creșterea formei și a rezistenței fizice, cu efecte similare steroizilor anabolizanți. Substanțele de tip SARM au fost interzise ca atare de Agenția Mondială Antidoping (WADA) în ianuarie 2008.

„Comisia de Box și Lupte din DC va urma propriile regulamente antidoping și se va consulta cu WBC și programul „Clean Boxing”. Mai multe informații vor fi date publicității în zilele următoare”, se arată în comunicatul WBC.

Conform ESPN, echipa lui Bute a refuzat să comenteze în vreun fel comunicatul WBC

În vârstă de 36 de ani, Lucian Bute a disputat 36 de meciuri la profesioniști, înregistrând 32 de victorii (25 prin K.O.), trei înfrângeri și o remiză (în ultimul meci, cu Badou Jack, care a păstrat centura WBC).

Pugilistul originar din Pechea (Galați) a disputat primul meci ca profesionist în noiembrie 2003, iar în octombrie 2007 a cucerit titlul mondial IBF la categoria supermijlocie, după o victorie prin KO tehnic în fața columbianului Alejandro Berrio. Bute și-a apărat cu succes titlul de nouă ori, fiind învins de Carl Froch în mai 2012, într-un meci disputat la Nottingham, în Anglia, scrie ProSport.

„Nu am folosit niciodată substanțe interzise”

Lucian Bute susține, într-o postare pe Facebook, că nu a folosit niciodată substanțe interzise și este surprins și dezamăgit de anunțul WBC.

„Ieri a aparut o stire ca am fost testat pozitiv pentru o substanta interzisa dupa meciul cu Badou Jack. Nu am amanunte pentru ca nu ma primit inca rezultatul oficial al laboratorului folosit de catre comisia atletica din WASHINGTON. Personal, eu sunt surprins si dezamagit de aceasta stire. Am o lunga cariera in spate si am fost testat anti-doping de zeci de ori fara sa am vreodata un test positiv. Conform protocolului va avea loc un nou test la esantionul „B” si voi astepta acest nou test inainte sa fac alte comentarii. Nu am folosit niciodata substante interzise si sunt convins ca se va face lumina in acest dosar”, scrie el pe rețeaua de socializare.

Badou Jack: „Trișează! Îmi place de el, dar nu e ok ce a făcut!”

Suedezul Badou Jack a reacționat la scurt timp după ce WBC a emis comunicatul cu privire la testul picat de Lucian Bute.

„Tot nu a reușit să mă bată, chiar dacă a folosit substanțe interyise. Am câștigat lupta și toată lumea a crezut că am câștigat lupta. În primul rând, nu ar trebui să fie o remiză. Din fericire, rezultatul se poate schimba în victorie. Trișează! Asta e o afacere dureroasă. Poți muri în ring, e rău. Îmi place Lucian ca persoană, e un băiat bun, dar nu e deloc ok ce a făcut. Îți pui viața în pericol de fiecare dată când intri în ring și adversarul tău trișează? Poți muri, se poate întâmpla orice în ring. L-am lovit tare de câteva ori și și-a revenit foarte bine din lovituri, ceea ce m-a surprins. Când am auzit că a căzut testul antidoping m-am gândit că are legătură cu modul în care a revenit foarte puternic în ultimele runde. Am crezut că e cinstit, nu mă așteptam la asta de la el”, i-a declarat Badou Jack lui Dan Rafael, jurnalistul ESPN care a oferit primul informația că Bute a fost prins dopat.

Alți sportivi depistați pozitiv pentru ostarină

În iunie 2013, ciclistul Nikita Novikov a fost suspendat provizoriu după o posibilă încălcare a regulior antidoping, fiind depistat pozitiv pentru ostarină.

În iunie 2015 atleta Chaltu Beji, câștigătoare a medaliei de aur la 3.000 obstacole la Jocurile Europene de la Baku a fost depistată pozitivă pentru ostarină, în urma testelor efectuate după cursă.

În februarie 2016, luptătorul UFC Tim Means ar fi trebuit să îl înfrunte în ring pe Donald Cerrone, însă a fost retras înainte de meci după ce a picat un test antidoping efectuat de USADA. Și Means a fost depistat pozitiv pentru ostarină.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului