Marian Drăgulescu, PROTEST în fața MTS, după ce a fost EXCLUS din lotul pentru Glasgow. Gimnastul a adus TOATE TROFEELE câștigate de-a lungul carierei

Marian Drăgulescu, PROTEST în fața MTS, după ce a fost EXCLUS din lotul pentru Glasgow. Gimnastul a adus TOATE TROFEELE câștigate de-a lungul carierei
Publicat: 19/07/2018, 14:58
Actualizat: 25/03/2019, 19:13

Marian Drăgulescu a fost exclus din echipa României pentru Campionatul European de gimnastică de la Glasgow (9-12 august).

Antrenorul Marius Urzică motivează că sportivul nu are avizul medical al INMS, după ce a suferit o intervenție chirurgicală pe inimă.

Multiplul campion mondial susține însă că se simte foarte bine, cardiologii și-au dat acordul pentru a intra în competiții, iar dacă este nevoie poate concura PE PROPRIA SEMNĂTURĂ, așa cum au procedat în trecut Nadia Comăneci și… chiar Marius Urzică!

„Am avut o intervenție chirurgicală în urmă cu o lună și săptămână. Am rezolvat acele extrasistole pe care le aveam, prin acea intervenție. A urmat un protocol unde am fost chemat după prima săptămână, am avut acea monitorizare de 24 de ore de urmărire a rezultatului procedurii. Iar după patru săptămâni, așa este protocolul acestei intervenții, am avut încă un control, încă o monitorizare, am făcut toate testele. Nu a mai ieșit nimic! Intervenția a fost o reușită. După acest protocol, am primit și o scrisoare din partea celor care m-au operat că pot să-mi văd mai departe de activitate. Le-am spus că aș avea o competiție în 20 iulie și i-am întrebat dacă pot concura. Mi-au spus că pot concura fără nicio problemă. Campionatul European începe în 8 august, deci și mai departe de data de 20 iulie”, a declarat Marian Drăgulescu, pentru ProSport.

Cordonatorul Marius Urzică a explicat că Marian Drăgulescu nu face parte din lot din cauză că nu are avizul medical de la IMNS timp de trei luni pentru a concura. Chiar și Drăgulescu recunoaște că normele europene nu îi permit obținerea avizului decât peste minim 6 săptămâni, dar insistă să aibă măcar o discuție cu factorii de decizie din minister.

„Am fost la INMS, unde am continuat circuitul medical și la fel, nu au mai găsit niciun fel de probleme. Am primit de la INMS avizul de a începe antrenamentele, având în vedere că nu au mai apărut probleme. Dar nu și pentru competiții. Există o normă europeană după care cei de la INMS se ghidează, unde scrie că recomandările unei pauze după astfel de intervenții sunt între 6 săptămâni și 3 luni de zile,” recunoaște Drăgulescu. „Ideea este în felul umător: cei care m-au operat m-au asigurat și mi-au dat scrisoare medicală că pot concura fără niciun fel de risc. Eu tot ce îmi doresc, măcar să existe o deschidere din acest punct de vedere la o discuție între cei care mi-au făcut această intervenție, INMS, Federație, COSR, cei care ar putea găsi o soluție vizavi de acest Campionat European.”

Trofeele lui Marian Drăgulescu

Multiplul campion mondial precizează că la Europene ar concura doar la un singur aparat, sărituri: „Nu voi face șase aparate, ci doar unul. Aparatul la sărituri este cel mai puțin solicitant ca și efort. La antrenamente fac 20 de sărituri pe zi, iar la competiție sunt doar două. În competiție este chiar mai ușor decât la antrenamente”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican