Mircea Lucescu explică de ce nu s-au întors cei mai buni jucători de la Șahtior în Ucraina: Un mafiot vrea să profite de ei

Mircea Lucescu explică de ce nu s-au întors cei mai buni jucători de la Șahtior în Ucraina: Un mafiot vrea să profite de ei
Publicat: 21/07/2014, 14:24
Actualizat: 29/09/2018, 19:26

„Este necesar să explic ce s-a întâmplat. Nu a fost dorința jucătorilor, ci munca agenților. Cu câteva ore înaintea meciului cu Olympique Lyon a apărut Kia (n.r. – impresarul britanic de origine iraniană Kia Zhoorabkhian. Și după meci, la două noaptea, i-a luat pe jucători. Pe cei foarte talentați: Teixeira, Douglas, Fred. Ceilalți nu sunt atât de importanți. A încercat să facă la fel cu Adriano, Ilsinho, Marlos și Taison. Dar ei au refuzat. Scopul lui este să-i facă pe jucători liberi de contract și să câștige bani. Asta e greșit. Ăsta e alibiul lui. Vrea să se folosească de situația din țară și să ia jucătorii liberi. Dar ei au contracte. Ferreyra are un alt impresar. Dar și el încearcă să profite de situație. Deși am spus-o: ne vom antrena și juca la Harkov și ne vom întoarce la Donețk când lucrurile vor deveni mai bune”, a spus Lucescu.

Mircea Lucescu îl acuză pe Kia Zhoorabkhian de acțiuni de tip mafiot. „Vom vedea dacă jucătorii vor reveni. Noi am avut deja o problemă asemănătoare cu Ilsinho după ce am câștigat Cupa UEFA. După ce a plecat de la Șahtior, el a jucat pentru niște amatori în a patra divizie braziliană. Apoi, TAS a decis că el este dator clubului cu patru milioane de euro. După aceea, el și-a cerut scuze și a spus că și-ar dori să revină, iar acum este un jucător foarte bun. Acest Kia este un mafiot. El va face la fel și cu Bernard”, a completat Lucescu.

Întrebat cum va evolua Șahtior în Supercupa Ucrainei contra echipei Dinamo Kiev, Lucescu a răspuns: „Este o situație foarte neplăcută, pentru că totul s-a întâmplat în ultimul moment. După meciul cu Lyon, jucătorii dădeau interviuri și spuneau că totul este ok, că se vor întoarce în țară și vor munci. Dar apoi, la hotel, s-a întâmplat altceva. Acest agent este membru al Mafiei. Și el și Junior Mendoza. Ar trebui să ne adresăm FIFA și UEFA”.

Info Sport+ a scris, în urmă cu o zi, că șase jucători ai echipei Șahtior Donețk nu au urcat în avionul care a plecat duminică dimineață de la Geneva în Ucraina. Sursa citată a publicat numele a cinci dintre cei șase jucători, toți sud-americani: Teixeira, Fred, Dentinho, Douglas Costa (Brazilia) și Ferreyra (Argentina). Luni, patronul clubului Șahtior Donețk, Rinat Ahmetov, a confirmat că șase fotbaliști nu au revenit în Ucraina, însă a precizat că speră ca aceștia se vor răzgândi și se vor prezenta la lot, el menționând că jucătorii nu au de ce să se teamă. Ahmetov a precizat că fotbaliștii în cauză sunt Alex Teixeira, Fred, Dentinho, Douglas Costa, Facundo Ferreyra și Ismaily.

Șahtior a încheiat, sâmbătă seară, la Annecy, un turneu de pregătire, fiind învinsă în meciul amical cu Olympique Lyon, scor 1-4. Echipa lui Mircea Lucescu urmează să joace, marți, la Lvov, Supercupa Ucrainei cu Dinamo Kiev.

Joi, un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prăbușit în apropierea localității Grabovo, la 50 de kilometri de Donețk, într-o zonă în care au loc confruntări între forțele ucrainene și separatiștii proruși. Cursa MH17 zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur și avea la bord 298 de persoane. Nu există supraviețuitori.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Cât costă o manichiură și un tuns simplu înainte de Paște! Prețurile au explodat, în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Ungurii umilesc România. Pregătesc marea lovitură: Putem scrie istorie
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Andreea Bălan și-a aniversat ziua de nume la spital: ”Ce să zic, la mulți ani!”
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Substanțele toxice din microplastice pot fi absorbite prin piele, arată un studiu