Moment greu în baschetul românesc! Vlad Moldoveanu se retrage din activitate în tricoul lui Dinamo la finalul sezonului

Moment greu în baschetul românesc! Vlad Moldoveanu se retrage din activitate în tricoul lui Dinamo la finalul sezonului
Publicat: 19/10/2022, 11:15

Vlad Moldoveanu (34 de ani), cel mai un jucător român din campionatul intern, a anunțat că se va retrage din activitate în vara lui 2023.

Legitimat la CS Dinamo, după ce sezonul trecut a jucat pentru CSO Voluntari, a luat această decizie fiind presat și de familie.

Sportivul își va duce la bun sfârșit angajamentul cu CS Dinamo, însă în vara lui 2023 nu va mai juca pentru nicio echipă.

Vlad Moldoveanu a încheiat sezonul precedent, în tricoul ilfovenilor, cu medii de 12.4 puncte, 6.1 recuperări şi 2.4 pase decisive.

Moment greu în baschetul românesc! Vlad Moldoveanu se retrage din activitate în tricoul lui Dinamo la finalul sezonului

„Ultimii doi ani au fost destul de grei pentru mine și cântăresc destul de mult în următoarea mea decizie, de a continua sau nu din vară în a juca profesionist.

(n.r. Adică, te lași de baschet din vară?) Da. A fost o hotărâre grea, dar cred că este și momentul. Nu numai că o fac pentru familie, dar o fac și pentru mine, într-un fel.

În ultimii cinci ani am avut foarte multe accidentări și am tot împins, împins, și, vorbind cu doctori și fizioterapeuți atât de des, din păcate – sau, din fericire, pentru că am învățat foarte multe – am învățat că de la un anumit punct îți dăunează destul de mult pentru viitorul de după carieră. Am învățat că nu e cel mai OK pentru stilul meu de viață și ce îmi doresc să fac după aceea.

Mi-am dat seama chiar astă-vară, când încercam să joc un baschet cu băieții, că trebuia să mă încălzesc puțin. Nu puteam să îmi pun ghetele și direct să joc baschet

Simt cum îmi scârțâie genunchii, cum mă doare spatele… Când mă blochez de spate, 10-14 zile sunt semiinvalid și este foarte greu. Mi-am dat seama că nu e OK să trăiești așa. În sportul de performanță trebuie să te sacrifici foarte mult și sacrificiile sunt și pe termen scurt și lung.

Sunt la vârsta la care am jucat, poate, cu unul sau doi ani mai mult decât ar fi trebuit sau mi-aș fi dorit”, a declarat Vlad Moldoveanu în cadrul podcast-ului găzduit de Andreea Cigolea.

Cine e Vlad Moldoveanu?

Vlad Moldoveanu a jucat la naţionala României de la vârsta de 14 ani până la retragerea din primăvara lui 2019. A câştigat Campionatul European U18 (Divizia B) în 2006, iar în 2017 a evoluat pentru tricolori la prima participare la un Campionat European, după o pauză de 30 de ani.

Vlad Moldoveanu a absolvit colegiul American University în Statele Unite, urmând apoi să joace la Benetton Treviso în Italia, Le Havre în Franţa, Kalev Cramo în Estonia, PGE Turow şi Stelmet Zielona Gora în Polonia, U-BT Cluj Napoca în România, Demir Insaat în Turcia, Ifaistos Limnou în Grecia iar cel mai recent a condus pe CSO Voluntari către două Cupe ale României şi o medalie de argint.

Sursă foto: Arhiva personala / Vlad Moldoveanu

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase