Mutu: Pițurcă nu ar trebui să închidă ușa naționalei niciunui jucător

Mutu: Pițurcă nu ar trebui să închidă ușa naționalei niciunui jucător
Publicat: 15/04/2014, 19:42

„M-am plictisit să tot discut despre așa-zis conflict dintre mine și domnul Pițurcă, iar ce spune acum nu mi se pare corect. Nu trebuie să închizi porțile naționalei niciunui jucător. Atât timp cât sunt în activitate, nu mă retrag din echipa națională. La echipa națională nu ar trebui să decidă categoric față de mine. Cred că atât timp cât am jucat sub comanda lui, a fost bine”, a spus Mutu, la Sport.ro.

Adrian Mutu a afirmat că i-a transmis lui Victor Pițurcă faptul că este nemulțumit de metodele sale de antrenament. „Ce am spus eu, susțin și acum. I-am spus-o chiar și lui Pițurcă în față (n.r. – că are metode învechite de antrenament). Asta e părerea mea. Mă așteptam la o asemenea reacție. În spatele acestei discuții sunt și alte lucruri între mine și domnul Pițurcă și nu vreau să le discut aici. Au fost mai multe lucruri și a încercat să facă mai multe lucruri cu mine, ca să îmi arate cine e și mă refer la chematul cu două zile înainte în cantonament. Făcea tot felul de lucruri ca să mă irite pe mine, pentru a declara ceva ca să nu mă mai cheme. Tot a încercat să găsească motiv și acum l-a găsit. Îmi asum responsabilitățile pentru ce am spus. Pițurcă nu e chiar așa de important cum crede el pentru mine. Eu i-am spus că știu că o să mă mai cheme la echipa națională, pentru că mai am câteva goluri de dat”, a completat Mutu.

Adrian Mutu a menționat că în cazul în care nu lua decizia de a reveni în România, s-ar fi retras din activitate. „Dacă nu veneam în România, mă lăsam de fotbal. Nu mai aveam nicio motivație, cel puțin în Franța jucam cu 2.000 de persoane. Când mă duceam la stadion îmi venea să plec acasă. Aveam nevoie de motivație ca să continui, după ani de zile la nivel înalt, e greu când te duci la o echipă ca Ajaccio. După primul an în Franța ar fi trebuit să vin în România. Am făcut pasul când am simțit că nu mai pot să stau acolo”, a explicat Mutu.

Atacantul formației prahovene a precizat că a greșit atunci când a acceptat să se transfere la Cesena și la Ajaccio. „La nivel de echipe am făcut două greșeli în viața mea, că m-am dus la Cesena și după aia la Ajaccio. La Fiorentina mai aveam un an de contract și nimeni nu mă forța să plec. Puteam să stau liniștit cât voiam eu. Am crezut într-un proiect, care s-a dovedit a fi doar vorbe-n vânt. Făcuse niște transferuri importante și credeam că voi putea intra într-un proiect în care să rămân și după. Nu a fost să fie, iar de Ajaccio nici nu mai vreau să vorbesc”, a mai spus Mutu.

El a dezvăluit că înaintea transferului la Dinamo în 1999 și-ar fi dorit să ajungă la Steaua. „Este adevărat că am fost un simpatizant al Stelei. Chiar am spus că am vrut să joc la Steaua când am venit la Dinamo, dar ce am trăit în anul acela la Dinamo a fost fantastic și mi-a rămas în inimă. Probabil că și după ce voi termina la Petrolul voi fi un simpatizant la ceea ce se întâmplă acolo. Când intri pe stadionul ăla, parcă ieși din România”, a conchis Mutu.

Selecționerul Victor Pițurcă a declarat, marți, că atacantul Adrian Mutu este terminat ca jucător pentru echipa națională, precizând că acesta poate să înscrie o sută de goluri pentru echipa sa de club, Petrolul, că tot nu va mai fi convocat.

„Mutu este un subiect închis. A greșit și jucătorul și omul Mutu. În momentul în care nu a mai fost selecționat ați văzut ce acuze mi-a adus. Cu un astfel de jucător relația mea s-a încheiat. Poate să marcheze la Petrolul și o sută de goluri. Din păcate, previziunile s-au adeveerit. Nu mai poate, gata! La nivelul la care era. Nu spun că atât cât a jucat la Petrolul nu a încercat. Chiar vorbeam cu staful meu că din punct de vedere fizic chiar încearcă să alerge, să realizeze ceva. Două, trei pase bune pe care le-a dat, în rest… Golul, care era una din calitățile lui de bază, nu l-a dat. Acum a venit și accidentul ăsta, dar totul s-a încheiat când mi-a adus acele acuze. Cu jucători de genul ăsta nu lucrez”, a declarat Pițurcă, la DolceSport.

Adrian Mutu se află de mai mult timp în conflict cu selecționerul Victor Pițurcă, fiind nemulțumit de faptul că nu a fost convocat la ultimele meciuri ale naționalei din prelimnariile Cupei Mondiale din Brazilia. După ratarea calificării la CM 2014, Mutu a spus că Victor Pițurcă ar trebui să plece de la conducerea tehnică a echipei naționale, precizând că sunt antrenori buni care îl pot înlocui.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” de a sancționa șoferii pe autostradă. Care sunt șoferi vizați - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers