Negoiță spune că are un plan de salvare a clubului Dinamo

Negoiță spune că are un plan de salvare a clubului Dinamo
Publicat: 30/11/2012, 18:01
Actualizat: 04/07/2013, 08:20

Acționarul Ionuț Negoiță i-a informat oficial pe președintele CA al FC Dinamo, Nicolae Badea, și pe al treilea acționar, Dragoș Săvulescu, că are un plan de salvare a clubului, fiind dispus să investească șase milioane de euro, dar dorește putere de decizie și pachetul majoritar de acțiuni.

Negoiță propune ca el să achite jumătate din datoriile clubului, iar cealaltă jumătate să fie acoperită de Badea și Săvulescu. În schimb, Ionuț Negoiță dorește să preia controlul clubului.

„Trebuie găsite soluții pentru redresarea lui Dinamo. S-a stabilit să facem un proiect, să ne ținem de el să venim cu banii și nu să plecăm. Eu eram cel mai în măsură să spun: nu am găsit ce trebuie, mă retrag că nu am nicio vină pentru situația lui Dinamo. Ce va urma, e simplu: proiectul meu de salvare, unul ambițios, care reprezintă un efort extrem de mare din partea mea. Să aduci pe lângă patru milioane și ceva încă vreo șase într-un club de fotbal pe vremurile astea este un efort extrem de mare. Vreau pachetul majoritar, vreau decizia cu totul. Marți a fost discuția și joi am trimis oficial hârtia. Aștept răspuns în două săptămâni începând de joi. Dacă nu, să vină altcineva cu proiectul lui și eu mă dau la o parte. Să răspundă financiar și din alte puncte de vedere”, a spus Negoiță, la DigiSport.

Întrebat dacă are posbilitatea să devină unic acționar al clubului, Negoiță a răspuns: „Am posibilitatea, dar nu disponibilitatea să rămân unic acționar. Acționar majoritar, da.”

El a precizat că a investit până în prezent la Dinamo peste 4 milioane de euro, „cu plata acțiunilor, cu totul”.

Negoiță suține că în cadrul clubului există cheltuieli nejustificate și a dat exmplu echipa a doua, care ar un buget de un milion de euro pe sezon, în condițiile în care nu poate promova, conform regulamentului.

„Clubul trebuie reformat, dar există o rezistență la schimbare extrem de mare. Trebuie tăiat în carne vie, altfel nu mai poate continua. Să vă dau un exemplu: e normal ca finanțarea unei echipe din liga a II-a să coste un milion de euro, în condițiile în care nu are voie să promoveze, iar o echipă care promovează din Liga a II-a în Liga I are nevoie de 700-800.000? Sunt de acord să fie niște cheltuieli, dar nu un milion când nu ai drept de promovare. Te poți încadra în 4-500.000. Celelalte echipe (n.r. – de copii și juniori) costă în total vreo 350.000. Ca o paralelă, Viitorul îl costă pe Gică Hagi 1,5 milioane de euro și e numai la câteva puncte de noi, care avem șapte milioane buget”, a afirmat omul de afaceri.

Dragoș Săvulescu și-a dat demisia din funcția de președinte delegat al lui Dinamo și vrea să renunțe la cota sa de 30 la sută din acțiunile clubului Dinamo. Ceilalți doi acționari, Nicolae Badea și Ionuț Negoiță, dețin și ei câte 30 la sută din acțiuni, în timp ce 10 procente aparțin FC Dinamo 1948 SA, adică vechea societate.

Dinamo se confruntă cu mari probleme financiare, jucătorii și angajații clubului fiind neplătiți de mai mult timp. Vineri, UEFA a anunțat că situația echipei Dinamo și a altor grupări europene va fi analizată de a doua cameră a Instanței de Control Financiar, din cauza datoriilor acumulate. Tot din acest motiv, forul european a blocat premiile pe care trebuie să le acorde clubului din Șoseaua cel Mare, în urma participării în Liga Europa.

La începutul lunii august, omul de afaceri Ionuț Negoiță a preluat, pentru o sumă de „câteva milioane” de euro, un pachet de 30 la sută din acțiunile clubului Dinamo, rămase în proprietatea lui Nicolae Badea și Dragoș Săvulescu după retragerea lui Cristian Borcea din rândul acționarilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata