Performanță cu stomacul gol. Sportivii unui club primesc mâncare în schimbul unei rugăciuni la Orșova

Publicat: 05/12/2019, 21:18

Sportivii Clubului Sportiv Școlar de canotaj și caiac-canoe din Orșova, locul care a dat zeci de campioni, primesc mîncare oferită de o biserică, după ce rostesc „Tatăl nostru”. S-a ajuns aici pentru că Ministerul Tineretului nu a mai trimis clubului alocația de hrană.

Ultimii bani de la Ministerul Tineretului și Sportului au ajuns la CSS Orșova în luna mai, spun antrenorii. De atunci, sportivii au mâncat pe datorie, iar acum suma pe care clubul o are de plătit furnizorului de hrană a ajuns la 300.000 de lei.

Din octombrie, furnizorul nu le-a mai dat mâncare.

Cei 54 de elevi care se antrenează pentru a deveni campioni la clubul de caiac-canoe, pepiniera Lotului Național de Juniori ai României, au mâncat în ultimele două luni pe banii câștigați de colegii lor care fac parte din Lotul Național și cei care sunt legitimați la Clubul Steaua.

„Din luna iunie nu am mai primit bani pentru copii. Avem datorii de aproape trei sute de mii de lei. Nu am reușit să mai achităm din luna aprilie facturile de masă ale copiilor. Din această cauză, copiii selectați nu am reușit să-i mai aducem la Orșova pentru că nu avem cu ce să-i susținem. Celor care sunt acum am reușit să le oferim o masă. Avem 6 copii la lotul național și 8 la legitimare cu Steaua București, iar pe banii acestor copii au mâncat 48 de copii. Nu este normal, dar nu avem ce face. Trebuia să aducem copiii la școală, începuse deja școala. Noi am venit în octombrie cu ei. Trebuia să-și ia note, să dea tezele. Nu avem ce face, ne chinuim. Dacă situația rămâne așa, ne vom desființa. Nu avem cum să aducem copii, să-i susținem”, a declarat Alexandru Ghițoaica, director CSS Orșova.

Enoriașii unei biserici din Orșova au auzit de problema de la clubul sportiv și au decis să pună mână de la mână și să le dea elevilor o masă caldă pe zi. Sportivii spun „Tatăl nostru” și primesc trei feluri de mâncare.

„Le dăm câte o masă, un prânz cald cu trei feluri de mâncare. Și așa i-am primit cu bucurie, doar le-am sugerat ceva care cred că ar fi fost de folos și pentru ei. Le-am spus că aș vrea ca fiecare întâlnire a noastră să înceapă cu rugăciunea și să se încheie cu rugăciunea ”, a declarat Daniel Perijoc, reprezentant al biserici.

Ilie Bănăduc, antrenor CSS Orșova, a spus, la rândul său, că, deși i-a fost rușine, a dus copiii încolonați la biserică și le-a dat mâncare.

„Suntem primul club din România de canotaj și caiac-canoe, cu campioni mondiali și olimpici, avem medalie la Rio. La ultima olimpiadă, 4 dintre fetele din barca de 8 sunt de la Orșova.(…) Asta e finanțarea pe care ne-a dat-o Ministerul Tineretului și Sportului. Am fost de nenumărate ori, m-am plâns acolo, m-am rugat, uneori m-am și umilit, m-am rugat de nenumărate ori: . O bursă de 20 lei pe lună să putem ține acești copii în viață”, a declarat Bănăduc.

Pentru că nu au cu ce plăti mâncarea elevilor, antrenorii spun că au renunțat să mai aducă la club copiii pe care i-au selectat în vară, din toată țara.

Pe de altă parte, reprezentanții Inspectoratului Școlar Mehedinți spun că cei din conducerea Clubului Sportiv din Orșova nu au trimis informări scrise către instituție, așa că situația nu a fost analizată în mod oficial.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?