Pițurcă: Foarte bine că Latovlevici suferă că nu a fost convocat

Pițurcă: Foarte bine că Latovlevici suferă că nu a fost convocat
Publicat: 04/03/2014, 18:15
Actualizat: 11/02/2019, 18:32

„Dacă suferă e foarte bine, dar trecem la altă întrebare. M-a nemulțumit evoluția lui la meciul cu Grecia. Nu poate repeta evoluțiile de la echipa de club la națională, pentru că la națională e un alt nivel. Sunt jucători mult mai valoroși, mult mai buni. Acum ce să facem, să îi comparăm pe Fernandez, pe Lavezzi cu jucătorii de la Chiajna? Acum iar avem un caz Latovlevici. E o lipsă de profesionalism și respect când antrenorul jucătorului respectiv trebuia să spună convocat x sau y”, a spus Pițurcă.

Victor Pițurcă a afirmat că Latovlevici va trebui să fie mai disciplinat din punct de vedere tactic și abia atunci îl va convoca din nou la echipa națională. „Latovlevici m-a nemulțumit foarte mult, nu voiam să vă spun, la meciul cu Grecia când el nu trebuia să execute acea lovitură liberă, dintr-o poziție pe care nu putea să o execute un fundaș. Au mai fost alte lucruri în joc care m-au nemulțumit ori cine nu îmi respectă sarcinile, e foarte greu să mai vină la echipa națională. Pe viitor sigur că mai are șanse, nu se pune problema, însă el trebuie să devină disciplinat tactic și la echipa de club. Am vorbit de foarte multe ori cu el”, a completat Pițurcă.

Potrivit lui Victor Pițurcă, mijlocașul Lucian Sânmărtean va putea fi convocat în cazul în care va repeta constant evoluția din partida cu Concordia Chiajna, scor 1-4, contând pentru etapa a XX-a a Ligii I. „Sânmărtean e un jucător bun, cu calitate, însă e un nivel la echipa națională. Nu e așa simplu. Oricum, din toate cele patru evoluții ale lui la Steaua, mi-a plăcut evoluția de la meciul cu Chiajna din deplasare când a jucat în partea stângă și a încercat să facă ambele faze foarte bine. Dacă va ridica ștacheta din punct de vedere fizic și va putea să joace la nivelul ăsta, sigur că va fi convocat. Nu am nimic cu Sânmărtean”, a adăugat Pițurcă.

Victor Pițurcă susține că vârsta unor jucători nu va conta în cazul în care aceștia vor fi utili primei reprezentative. „Credeți că dacă nu l-am convocat când a fost la Vaslui, acum că a venit la Steaua și a jucat două meciuri putea să fie convocat? Nu are nicio importanță că e mai bătrân. Revenind la jucătorii trecuți de o vârstă, Lobonț, Goian, dacă vor juca în continuare și o vor face bine și vor fi în formă foarte bună, vor fi convocați. Iau în calcul orice jucător. Acum putem vorbi la infinit că nu chemăm un jucător care are o anumită vârstă, dar când va veni momentul meciurilor oficiale și ai nevoie de jucătorul respectiv, trebuie să iei în calcul selecționarea lui. Indiferent cum se numește jucătorul, dacă la ora respectivă cred că va face față, îl voi convoca”, a explicat Pițurcă.

Întrebat dacă s-a gândit să-l convoace pe atacantul Adrian Mutu pentru partida amicală cu Argentina, Pițurcă a răspuns: „Nu m-am gândit la el. Pentru că am înțeles că a declarat că am metode învechite de antrenament. Dacă metodele de antrenament sunt învechite ce se întâmplă cu indicațiile învechite pe care i le dau?”.

Victor Pițurcă s-a arătat mulțumit de pregătirea fizică a atacantului Raul Rusescu și de aceea s-a decis să-l convoace pentru partida de miercuri seară. „M-au mulțumit evoluțiile lui Rusescu, e la un nivel fizic bun acum față de ce era înainte și sper să fie un atu pentru echipa națională revenirea lui. Sper să joace mâine o repriză sau 30 de minute și să aibă o evoluție bună”, a subliniat Pițurcă.

Prima reprezentativă a României întâlnește, miercuri, de la ora 21.00, pe Arena Națională din București, selecționata Argentinei într-o partidă amicală.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Noua lege obligatorie pentru ȘOFERI. E intrată deja în vigoare: Vă trimite la închisoare
Codul Rutier. Amintirea care vine cu amenzi. Mulți șoferi fac acest gest
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?