Președinte CNCD: Dacă va continua la fel, Steaua se va frige foarte urât

Președinte CNCD: Dacă va continua la fel, Steaua se va frige foarte urât
Publicat: 09/10/2012, 09:39
Actualizat: 10/02/2019, 22:55

Președintele CNCD, Asztalos Csaba Ferenc, a declarat, agenției MEDIAFAX, că în cazul în care oficialii FC Steaua vor continua să aibă aceeași atitudine disciminatorie, formația antrenată de Laurențiu Reghecamp „se va frige foarte urât”, făcând referire la monitorizarea clubului de către UEFA.

Astztalos nu a dorit să se antepronunțe în cazul gestului făcut de managerul Mihai Stoica, la finalul partidei cu CFR Cluj, când a înfipt un steag al României în dreptul unei porți, dar l-a catalogat drept șmecheresc.

„Eu sunt și maghiar, după cum știți. Am primit această fotografie și pur și simplu nu înțeleg foarte multe lucruri. Am înțeles că s-au luat măsuri pentru a nu se scanda, ceea ce e foarte bine, dacă oamenii știu că sunt monitorizați de UEFA. Cred că aceste chestiuni șmecherești prin care încercăm, nu strigăm, dar facem alte gesturi, nu își au locul. Dacă oamenii nu au înțeles că aceste chestiuni sunt serioase, acesta este nivelul dânșilor. Bagatelizăm o scrisoare a președintelui UEFA și luăm peste picior pe oricine, de parcă am juca table. Dacă vor continua în acest ritm probabil că se vor frige foarte urât și atunci vor începe să caute vinovați în stânga și în dreapta. Eu nu aș dori să calific acest gest, să mă antepronunț. S-ar putea să primim o petiție sau nu. Dar, repet, domnul Mihai Stoica nu era la Steaua când domnul Emerich Ienei, cetățean român de etnie maghiară câștiga Cupa Campionilor Europeni. Și să nu-i uităm pe Helmuth Duckadam sau Ladislau Boloni. Dar acesta este nivelul, este treaba lor. Dar, cu siguranță, aceste gesturi vor avea consecințe odată”, a declarat, luni, Asztalos, pentru MEDIAFAX.

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării consideră că LPF ar trebui să aibă o reacție vizavi de acest gest: „Cred că LPF ar trebui să aibă o reacție, pentru că ei organizează aceste meciuri de fotbal. Cred că domnul Dragomir este depășit, este dintr-o altă lume, cred că ar fi momentul să se discute cu seriozitate despre aceste fapte. Domnul Dragomir ar trebui să-și asume niște responsabilități și nu să acopere anumite lucruri, care nu își au locul”.

Asztalos a precizat că observatorii partidei Steaua – FC Copenhaga au reclamat la UEFA un incident cu tentă rasistă petrecut la fiinalul partidei, când jucătorii și oficialii grupării „roș-albastre” s-au bucurat alături de galerie.

Înaintea meciuilui cu FC Copenhaga, Liga Suporterilor Rapidiști (LSR) și Partida Romilor au sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în legătură cu manifestările cu caracter rasist care au avut loc la derbiul cu Steaua, din 24 septembrie, fiind vizați în special managerul stelist Mihai Stoica și crainicul Arenei Naționale, Gabriel Safta. La rândul său, CNCD a informat UEFA cu privire la aceste manifestări.

Miercuri, Colegiul Director al CNCD l-a amendat cu 1.000 de lei pe Gabriel Safta, l-a avertizat pe managerul FC Steaua, Mihai Stoica, și a ajuns la concluzia că unele mesaje afișate de galeria echipei „roș-abastre” la derbiul cu Rapid, din 24 septembrie, au avut un caracter rasist.

Președintele UEFA, Michel Platini, i-a trimis, joi, o scrisoare președintelui FRF, Mircea Sandu, în care avertizează cluburile din România că riscă sancțiuni severe în cazul în care manifestările rasiste se vor repeta la meciurile de fotbal.

Federația Română de Fotbal susține că din adresa președintelui UEFA reies în mod evident preocuparea și îngrijorarea forului continental față de actele rasiste petrecute la unele meciuri din cadrul Ligii I, precum și monitorizarea României și pericolele la care este expus fotbalul românesc atât din punctul de vedere al echipelor naționale, cât și din cel al echipelor de club, în cazul în care asemenea acte vor continua.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația