Primăria Capitalei va construi o bază sportivă în Snagov, „utilă” Clubului Sportiv Municipal București

Primăria Capitalei va construi o bază sportivă în Snagov, utilă Clubului Sportiv Municipal București
Publicat: 19/04/2018, 20:32

PMB vrea să finanțeze, din bugetul propriu, construirea unei baze sportive și reabilitarea unui liceu în comuna Snagov, urmând ca această localitate să pună la dispoziție terenul pentru baza sportivă.

„În contextul economic actual, este recunoscută pe plan mondial tendința de creștere a timpului de muncă în dauna timpului alocat acivităților școlare și a activităților sportive. Astfel, apare nevoia firească a populației de a beneficia de servicii educaționale și de agrement tot mai diversificate și la standarde conforme, standarde ce de multe ori nu sunt îndeplinite”, argumentează Primăria Snagov necesitatea acordului de asociere între București și Snagov în privința acestor investiții.

Potrivit proiectului de asociere, votat în ședinț CGMB de joi, reprezentanții primăriei spun că imobilul în care funcționează Liceul Mihail Kogălniceanu din localitate este deteriorat.

„Liceul Toretic Mihail Kogălniceanu din Snagov cuprinde clădirea principală, internatul și sala de sport. În urma expertizelor afectuate asupra imobilului s-a constatat faptul că aceste construcții reprezintă un risc seismic ridicat, concluzia experților fiind aceea că există posibilitatea prăbușirii acestor construcții în orice moment”, se arată în proiectul de asociere.

Potrivit unui comunicat remis marți de PMB, proiectul ar fi unul util pentru Clubul Sportiv Municipal București.

„Așa cum explică foarte clar directorul CSM, fosta campioană mondială Gabriela Szabo, în adresa atașată proiectului de hotărâre: «la Clubul Sportiv Municipal București nu există nici o bază de pregătire, centru de cazare și masă pentru sportive», și având în vedere «necesitatea pregătirii juniorilor și copiilor legitimați la clubul nostru, vă adresăm rugămintea de a identifica soluții de luare în administrare la nivelul primăriei generale a unui complex de imobile, cu dotările specifice, în București sau în zonele limitrofe»”, se arată în comunicatul PMB.

Potrivit sursei citate, prin asocierea CGMB cu Consiliul Local Snagov, care pune la dispoziția Primăriei Capitalei terenul, se va edifica un complex sportiv multifuncțional, destinat cantonamentelor, activităților indoor și outdoor, care va cuprinde săli de sport cu toate facilitățile, terenuri de handbal, baschet sau atletism, bazin de înot, zone de recuperare sportivă, saune, săli de kinetoterapie, precum și spații de cazare a sportivilor și cantină.

„În schimbul terenului oferit de către Primăria Snagov, Municipalitatea va reabilita și liceul care va face parte din complexul sportiv, unitate de învățământ care, în prezent, se află în pericol de prăbușire. Liceul modernizat va avea de asemenea profil sportiv, și va fi destinat atât copiilor din Snagov, cât și sportivilor bucureșteni. Subliniem faptul că numeroase cluburi sportive din București au bazele de antrenament în afara Capitalei (din care amintim doar Steaua și Dinamo la Săftica sau complexul olimpic de la Izvorani), tocmai pentru faptul că, fiind în afara orașului, oferă toate condițiile necesare organizării cantonamentelor sau sesiunilor de pregătiri sportive intense” se mai arată în comunicatul PMB.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Turcia îşi schimbă numele. Ce alegere a făcut preşedintele Erdogan
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Simona Halep, victorie CATEGORICĂ în meciul cu brazilianca Haddad Maia
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Klaus Iohannis, lovitură totală! Președintele României nu mai are nicio șansă. Se pregătește demiterea șefului...
Ceasul Apocalipsei va bate în câteva ore. Doomsday Clock ştie când vine sfârșitul lumii
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Care este şcoala pe care dacă o faci în România ai cele mai mari şanse...