Răsturnare de situație în cazul morții subite a fotbalistului Davide Astori

Răsturnare de situație în cazul morții subite a fotbalistului Davide Astori
Publicat: 05/03/2018, 11:35

Rai Sport scrie că moartea neașteptată a sportivului ar fi putut surveni din cauza unei probleme cerebrale:„Având în vedere starea calmă in care a fost găsit corpul neînsuflețit al lui Davide Astori, decesul ar fi putut surveni din cauza unei probleme cerebrale, ci nu una cardiacă, așa cum s-a crezut inițial”. Sursa citată precizează, însă, că autopsia și examinarile ulterioare vor clarifica cauza care a dus la o astfel de tragedie.

Fundașul italian Davide Astori, căpitanul echipei Fiorentina, a fost găsit decedat, duminică, în camera sa de hotel, la vârsta de 31 de ani.

Astori ar fi murit în timpul somnului, duminică dimineață, într-un hotel din Udine, unde echipa din Florența ar fi urmat să întâlnească formația locală, în aceeași zi, în etapa a 27-a din campionatul Italiei. Astori ar fi murit din cauza unui stop cardiac.

Astori era așteptat de dimineață la micul dejun, însă în jurul orei 9:30, când acesta nu a coborât coechipierii săi au devenit îngrijorați. Un membru al echipei tehnice a urcat în camera sa și l-a găsit mort. „Jucătorul a murit în urma unui stop cardiac din cauza unor cauze naturale, chiar dacă este ciudat să se întâmple ceva de genul acesta la un profesionist bine monitorizat. Nu a fost niciun semn de avertizare”, a declarat procurorul-șef al din Udine, Antonio De Nicolo.

„Corriere Fiorentino” a dezvăluit că Astori semnase ieri prelungirea contractului cu Fiorentina până la 31 iunie 2022. Pantaleo Corvino, directorul sportiv al clubului a ajuns la un acord cu agenții fotbalistului. Jurnaliștii au scris că jucătorul urma să fie remunerat cu 1,3 milioane de euro pe sezon, plus diverse bonusuri.

Toate meciurile de astăzi din campionatul italian au fost amânate.

De asemenea, clubul Fiorentina a emis un comunicat oficial prin care a confirmat decesul lui Astori și a cerut să se respecte intimitatea familiei jucătorului.

Davide Astori evolua la Fiorentina din vara anului 2016, când a fost transferat de la Cagliari. El și-a început cariera la AC Milan, apoi a mai jucat și la AS Roma. Fundașul central avea 14 selecții și un gol marcat la echipa națională a Italiei.

Portarul italian Gianluigi Buffon, în vârstă de 40 de ani, a transmis o scrisoare emoționantă după decesul fotbalistului Davide Astori, precizând că de obicei nu își exprimă gândurile public, dar a ales să facă o excepție pentru fiica în vârstă de doi ani a fotbalistului.

„Bună, dragă Asto,

De obicei, nu-mi exprim public gândurile despre o persoană. Mereu am considerat că frumusețea și unicitatea unei prietenii bazate pe respect reciproc și afecțiune nu ar trebui să fie exploatate sau să ajungă la urechile unor oameni care nu știu să respecte asemenea legături.

În cazul tău, simt că trebuie să fac o excepție, pentru că ai o soție tânără și o familie în suferință, mai ales fetița ta. Ea merită să știe că tatăl ei a fost, din toate punctele de vedere, o persoană perfectă. Un mare om! Ai fost cel mai bun exemplu al lumii de odinioară, având valori precum altruismul, eleganța, educația și respectul față de alții. Felicitări! Ai fost unul dintre cei mai mari sportivi pe care i-am văzut vreodată!

Odihnește-te în pace!

Al tău nebun, Gigi”, a fost mesajul transmis de Gianlugi Buffon.

Chivu: „Nu am cuvinte. Adio Davide”

Printre cei care și-au exprimat regretul s-au numărat Adrian Mutu și Cristi Chivu, dar și Ianis Hagi, fost coechipier al fotbalistului.

Mutu a evoluat la Fiorentina în perioada 2006 – 2011 și a ținut să-și prezinte și el condoleanțele. „Toate gândurile mele merg la familia lui David! Odihnește-te în pace, căpitane!!”, a scris Mutu pe rețelele de socializare.

„Nu am cuvinte. Adio Davide”, a notat, la rândul său, fostul internațional Cristi Chivu, care a jucat în Italia între 2003 și 2014, la AS Roma și Internazionale Milano.

Ianis Hagi (19 ani), fost mijlocaș la Fiorentina, l-a cunoscut îndeaproape pe omul care purta banderola grupării viola. În prezent la Viitorul, fiul lui Gheorghe Hagi a transmis un mesaj puternic, care reflectă personalitatea fostului său coleg.

„Nu pot să cred, speram că e o știre falsă. E cea mai tristă știre. Vei fi mereu căpitanul nostru și un mare și drag prieten. Transmit gândurile mele calde familiei lui Davide și Fiorentinei. La revedere, prietene!”, a scris Ianis Hagi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Un milionar român, ajutat de un mic obiect. I-a purtat noroc la făcut mulți bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Fără el, lumea ar fi arătat cu totul altfel. Ziua în care s-a născut un...