Replica FRF, după ce Gigi Becali i-a numit pe cei din fotbal „sclavi”. Totul a pornit după ce mai multe cluburi au refuzat eliminarea regulii U 21

Publicat: 28/06/2023, 11:30

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a reacționat după jignirile lui Gigi Becali. Omul care conduce fotbalul românesc a spus că finanțatorul FCSB este un personaj extrem de toxic.

Becali i-a numit sclavi pe toți cei care au refuzat propunerea sa de a elimina regula U 21 din fotbalul românesc.

Burleanu i-a spus clar lui Gigi Becali că are trei variante. Să accepte regula U21, să o conteste în justiţie sau să se retragă din fotbal.

Replica FRF, după ce Gigi Becali i-a numit pe cei din fotbal „sclavi”. Totul a pornit după ce mai multe cluburi au refuzat eliminarea regulii U 21

Echipele din Superliga sunt obligate să folosească în primul 11 un jucător sub 21 de ani. S-a încercat și introducerea unui al doilea fotbalist de asemenea profil, dar s-a renunțat la proiect.

„Pe zi ce trece sunt din ce în ce mai convins că societatea noastră se poate transforma în totalitate doar în momentul în care oameni cu profil de infractori nu vor mai fi în prim-plan. Visez să trăiesc într-o Românie în care în prim-plan vom avea oameni educaţi, oameni simpli care muncesc din greu zi de zi, oameni cărora le pasă să progresăm ca societate. Acest comportament al domnului Becali este extrem de toxic pentru fotbalul românesc. Domnul Gigi Becali nu are niciun viitor în tot ceea ce înseamnă modelul pe care dorim să îl promovăm şi anume cel din fotbalul european. Este decizia secretarului general dacă va considera că trebuie făcută o sesizare la Comisia de Disciplină. Dar dincolo de o sesizare, dincolo de o amendă, este vorba de abordarea unui om care nu înţelege că fotbalul s-a transformat.

Nu trebuie considerat domnul Becali emblematic pentru ceea ce înseamnă fotbalul românesc în prezent sau în viitor. Domnul Becali nu mai este un partener instituţional, ca persoană fizică, pentru noi ca federaţie şi pentru cele mai multe din cluburi din România. Cred că într-o societate normală, un om care prejudiciază statul, care merge la închisoare şi care nu învaţă nimic din greşelile sale cu siguranţă e un om pierdut. Şi pentru lumea aceasta, dar şi pentru lumea cealaltă în care crede domnul Becali. Cred că domnul Becali a ratat oportunitatea să tacă. De asemenea, a ratat oportunitatea de a-şi transforma propriul club în cel mai important din regiunea noastră. Acest club (n.r – FCSB) ar fi avut potenţialul să rivalizeze constant cu cluburi din regiunea noastră, precum Steaua Roşie Belgrad sau Dinamo Zagreb. Acest club ar fi putut să aibă venituri de 4-5-6 ori mai mari. Sunt sigur că acest club, cu un alt management, ar fi avut cu siguranţă un alt viitor” a spus Răzvan Burleanu.

Domnul Becali are trei variante pe care le poate accesa în orice moment. În primul rând, acceptă că face parte dintr-un sistem pe care nu-l poate corupe şi-l respectă. Doi, poate apela la justiţia sportivă, pentru că nu trăim într-un sistem dictatorial, orice decizie care nu are la bază un temei legitim oricând poate fi răsturnată. Iar trei, îşi ia jucăriile şi pleacă – Răzvan Burleanu, președinte FRF

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Panică totală pentru cei care stau în APARTAMENTE. Adevărul s-a aflat abia astăzi, 4 MAI:...
Ca în filmele cu ... polițiști. Doi agenți de la Poliția Locală Constanța, de râsul...
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Beatrix Potter, creatoarea celui mai iubit iepure din lume. „Slavă Domnului că nu am fost...