România CÂȘTIGĂ meciul cu Armenia și rămâne în cărți pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2018

România CÂȘTIGĂ meciul cu Armenia și rămâne în cărți pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2018
Publicat: 02/09/2017, 00:18

În minutul 91, Alexandru Maxim reia în plasă, cu călcâiul, o centrare din partea dreaptă a lui Romario Benzar.

În urma acestui rezultat, România acumulează nouă puncte și rămâne pe locul patru în grupa E, în timp ce Armenia se află pe poziția a cincea, cu șase puncte.

Contracandidatele noastre mai au fiecare câte un meci și cu Polonia, care a suferit vineri seara o înfrângere dureroasă cu Danemarca, pierzând cu 0 la 4. Rezultatul este în favoarea României care câștigă 3 puncte acasă în fața Armeniei, după un joc modest, cu un gol anulat, un penalty ratat și destule minute în care Naționala a jucat în superioritate numerică.

Pentru prima dată, suporterii au cerut demisia selecționeruluiChristoph Daum. Publicul a fost nemulțumit și de prestația lui Bogdan Stancu, fluierat în timpul schimbării, și de Ivan, care a fost huiduit minute în șir.

Daum: Mi-a ajuns, nu am nevoie de această slujbă; respect fanii, nu știu ce s-a scandat din tribună

În începutul intervenției sale, Daum a vorbit despre partida cu Armenia: „A fost un meci dificil, mai ales prima prepriză. Defensiva lor a fost alcătuită din 5 fundași și patrumijlocași. Chiar dacă am avut o posesie cu 20% mai mare decât ei, mie mi s-a părut fatastic că echipa nu a cedat și a marcat. Nu se termină până la final, eu am sperat, poate vă amintiți finala Ligii Campionilor dintre Bayern și Manchetsre United când s-au marcat două goluri în câteva minute. Trebuie să crezi mereu”, a declarat Daum la TVR.

Întrebat dacă România mai are șanse de calificare, acesta a evitat răspunsul: „Nu vreau să vorbesc despre asta. Vreau să vorbesc despre a crea o nouă echipă și despre un proces de reînnoire a echipei. Vrem să ne păstrăm șansele matematice, dar trebuie să-i felicit pe băieți pentru modul în care s-au implicat. Trebui să jucăm mai bine și să jucăm mai bine, iar acum suntem în progres, așa cum au demonstrat Ganea, Băluță sau Benzar. Au nevoie de mai mult timp să crească”.

„Respect presa, respect fanii, aveți o muncă dificilă. Nu am nimic cu presa din România”.

Pentru prima dată de la instalarea în funcție, lui Daum i s-a cerut demisia de publicul român aflat pe Arena Națională. La finalul partidei, selecționerul a recunoscut că în urma discuției cu Comisia Tehnică a FRF va pleca la finalul campaniei: „Aveți dreptate. Nu știu ce a scandat tribuna. Fanii au dreptul sa-mi ceară demisia. Singurul lucru pe care eu îl cer fanilor e să-i încurajeze pe băieți. Lucrăm la multe lucruri, dar la finalul zilei depindem de rezultate. Trebuie să mergem mai departe. Nu. Am avut o întâlnire cu Comisia Tehnică, au fost câteva întrebări critice și câteva discuții, iar după această întâlnire au fost două opțiuni: să continuăm până în 2020 și să reînnoim echipa, iar răspnsul lor a fost că vom continua până la finalul acestui an, nu până în 2020. Aș spune că mi-a ajuns și nu am nevoie de această slujbă”, a adăugat Daum.

Elevii lui Daum s-au chinuit cu armenii conduși din teren de Mkhytarian, iar golul izbăvirii a venit în prelungiri, după ce Bogdan Stancu a ratat un penalty, iar arbitrul a scos de două ori mingea din poartă, pe motiv de offside. Maxim este de părere că victoria e tot ce contează, indiferent de cum a fost obținută. Decarul echipei naționale a comentat și faza șutului lui Benzar, împins în poartă din apropiere, reușita fiind anultă pentru offside.

„N-a fost deloc ușor, ne așteptam să fie așa. Știam că s-au schimbat mult față de meciul din tur. În tur am avut noroc că am jucat cu un om în minus. Din nou am avut norocul acesta. Suntem într-un moment dificil, fotbalul românesc e într-un moment dificil. Atâta timp cât mai sunt șanse, de ce să nu sperăm. E o victorie, indiferent de cum a fost obținută.

Echipele mici nu mai sunt ce au fost. Armenia are jucători ca Mkhytarian. Trebuie să câștigăm, mai ales că am jucat cu un om în plus. Împortant era să câștigăm, chiar dacă victoria a venit târziu. Important e că am câștigat. E un rezultat surprinzător

Am reacționat, nu mi-am dat seama. Cred că intra. Adrenalina… Mulțumesc lui Dumnezeu că am câștigat”, a spus Maxim la microfonul TV și DigiSport.

Chipciu: Victoria a fost foarte muncită; nu suntem o echipă wow

Chipciu a explicat de ce jocul României nu s-a legat. „Ne bucură victoria pentru că a fost foarte chinuită și foarte muncită, am alergat foarte mult pentru a da gol. Trebuie să recunoaștem că armenii au avut două ocazii mari de a marca în prima repriză. Noi nu suntem o națională ca a Germaniei, care să-și domine adversarul de la începutul meciului. Mkhitaryan e mai bun ca oricare jucător din echipa noastră. În plus, nu ai cum să pasezi pe un asemenea teren. E cel mai slab teren pe care am jucat, nu poți să pasezi, majoritatea preluărilor sunt greșite, bine ăsta nu e un motiv care să justifice evoluția noastră. Nici noi nu suntem o echipă WOW!

Din punct de vedere al atitidunii, noi am dat maximum! Cred că nu e mare diferență între noi, Danemarca și Muntenegru. Am fost cu Victor Pițurcă, lumea era nemulțumită pentru că nu jucam ofensiv. Am fost antrenați de Anghel Iordănescu și fanii tot nemulțumiți erau. Trebuie să-i dăm credit lui Christoph Daum, într-adevăr, poate nu jucăm la cel mai înalt nivel, dar n-o să avem niciodata continuitate dacă nu-i dăm credit. Sper să ne dea un moral mai bun pentru meciul cu Muntenegru”, a spus Chipciu la DigiSport.

Echipele de start:

România: Tătărușanu – Benzar, Chiricheș, Toșca, Cr. Ganea – Pintilii, N. Stanciu – Chipciu (Adi Popa 68), Băluță (Ivan 74), B. Stancu (Maxim 81) – Fl. Andone

Rezerve: Pantilimon, Niță, Moți, Țîru, Maxim, Găman, Deac, R. Marin, Hanca, St. Filip

Armenia: G. Meliksetyan – H. Hambartsumyan, V. Haroyan, T. Voskanyan, G. Daghbashyan – G. Malakyan (Edigaryan 46), K. Hovhannisyan – H. Mkhitaryan, M. Pizzelli (Adamyan 74), D. Manoyan (Koryan 58) – T. Berseghyan

Rezerve: A. Beglaryan, G. Manukyan, A. Manucharyan, G. Andonian, E. Malakyan, A. Sarkisov, L. Hayrapetyan, A. Ozbiliz

Cartonașe galbene: Băluță 68′, Pintilii 89′, Ivan 90+6′ / Horayan 33′, Voskanyan 45+2′, 54′.

Cartonașe roșii: – / Voskanyan 54′.

Venirea lui Christoph Daum pe postul de selecționer al echipei României a produs rezultate departe de cele anticipate. Într-o grupă E de calificare la Campionatul Mondial din 2018 pe care microbiștii au considerat-o, aproape în unanimitate, accesibilă, România a ajuns să aibă doar nouă puncte după șapte partide. Situația rușinoasă în care ne aflăm ne obligă totuși să luptăm pentru un loc doi care ar putea asigura prezența la barajul de calificare, iar adversarii ne sunt Muntenegru și Danemarca, ambele cu câte patru puncte mai mult. Calculele noastre sunt simple: pentru a mai avea șanse, trebuie să câștigăm fiecare meci dintre ultimele trei rămase.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii