ROMÂNIA – UNGARIA LIVE. Peste 12.000 de jandarmi și polițiști, mobilizați pentru meci. Suporterii unguri, duși direct la stadion, cu 15 autobuze RATB

ROMÂNIA - UNGARIA LIVE. Peste 12.000 de jandarmi și polițiști, mobilizați pentru meci. Suporterii unguri, duși direct la stadion, cu 15 autobuze RATB
Publicat: 11/10/2014, 16:16
Actualizat: 28/09/2018, 15:09

ROMÂNIA – UNGARIA LIVE.Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a anunțat că peste 12.000 de jandarmi și polițiști sunt mobilizați pentru meciul din această seară România-Ungaria. „Am dispus să existe și o componentă aeriană de supraveghere a transportului suporterilor unguri”, a precizat el.

„Principalul nostru obiectiv este de a nu exista niciun risc. Am cerut șefilor Jandarmeriei și Poliției să se implice personal. Recomand galeriilor de suporteri să rămână în limitele legale”, a mai spus Oprea,

Suporterii unguri au ajuns azi în București cu trenul, sâmbătă, pentru meciul de fotbal România-Ungaria, și au fost fi duși de la gară direct la stadion, cu 15 autobuze ale Regiei Autonome de Transport București (RATB), în care vor fi și jandarmi, cu declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții regiei.

După meci, suporterii vor fi transportați înapoi la gară tot cu autobuzele RATB.

Fanii unguri au fost implicați în incidente la precedentul meci România-Ungaria, jucat la București în 6 septembrie 2013. Atunci, ei au fost recalcitranți la Gara de Nord, unde au folosit fumigene și au încercat să forțeze dispozitivele de ordine, dar și în Centrul Istoric, după ce s-au arătat deranjați de prezența echipelor de filmare ale televiziunilor de știri. Potrivit Jandarmeriei, 16 suporteri unguri au primit ulterior o interdicție de un an pe stadioane.

În unele incidente au fost implicați și suporteri români, în majoritate ai echipelor bucureștene. Unii dintre aceștia au aruncat cu pietre asupra autobuzelor care duceau fanii unguri la stadion, iar alții, nemulțumiți de interzicerea accesului cu băuturi alcoolice pe Arena Națională, au agresat forțele de ordine. De asemenea, jandarmii au dejucat intenția unor suporteri rapidiști, steliști și dinamoviști de a se bate între ei după terminarea meciului, 41 dintre aceștia fiind duși la Poliție.

Ce au făcut suporterii maghiari de când au ajuns în țară. VIDEO

Peste 3.000 de jandarmi vor acționa la nivelul Capitalei, pentru asigurarea ordinii publice în imediata apropiere a Arenei Naționale, precum și pe traseele stabilite pentru afluirea/defluirea suporterilor, cu ocazia meciului România – Ungaria, de sâmbătă, de pe Arena Națională, de la ora 19.00.

Potrivit unui comunicat remis agenției MEDIAFAX, acestora li se adaugă aproximativ 6.400 de polițiști, la nivelul întregii țări, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Poliția de Ordine Publică, Poliția Transporturi și Poliția Rutieră.

„Din punct de vedere al măsurilor de ordine și siguranță publică, se va acționa în sistem de management integrat, ceea ce implică o cooperare permanentă a Jandarmeriei Române cu Poliția Română, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, precum și cu Poliția locală a Municipiului București. Premergător competiției au avut loc întâlniri cu reprezentanți ai autorităților ungare și ai galeriei echipei oaspete, cei din urmă fiind informați cu privire la legislația românească. Polițiști și jandarmi români, vorbitori de limba maghiară, vor participa la această misiune pentru a asigura o bună relaționare cu suporterii echipei oaspete. Menționăm că grupul de suporteri unguri care va veni în mod organizat în România este însoțit de ofițeri de poliție din Ungaria – specializați în gestionarea competițiilor sportive cu grad ridicat de risc”, se arată în comunicatul citat.

Principalele misiuni ale forțelor de ordine și siguranță publică vor viza însoțirea pe tot traseul de deplasare a grupului de suporteri unguri, de la intrarea în țară și până la ieșire, însoțirea grupurilor de suporteri români până la stadion, prezența în zona stadionului și în principalele puncte din Capitală.

Intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor și protecția arbitrilor, îndrumarea și supravegherea publicului în stadion se realizează de către cei peste 1.000 de agenți ai societății de pază și protecție, contractată de organizator. Anterior permiterii accesului în incinta arenei sportive, participanții la acest eveniment vor fi supuși unui control riguros, cu scopul evitării introducerii pe stadion a unor materiale sau obiecte ce pot pune în pericol siguranța spectatorilor.

Pe durata desfășurării competiției, beneficiind de infrastructura tehnică de supraveghere a arenei sportive, Jandarmeria va acorda sprijin stewarzilor firmei de pază pentru eliminarea oricăror posibile bannere, mesaje sau coregrafii de natură rasială sau xenofobă, atenționând totodată că acest tip de acțiuni sunt sancționate de lege. „Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 16.00 doar pe bază de bilete și invitații, iar pentru a evita aglomerația în jurul punctelor de intrare în stadion, Jandarmeria recomandă suporterilor să vină din timp, începând cu ora deschiderii porților de acces. Recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice, delimitându-se de orice formă de violență verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente. Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanților la această competiție sportivă. Este interzisă afișarea de inscripții care incită la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență”, se menționează în comunicatul Jandarmeriei.

Prima reprezentativă a României întâlnește, sâmbătă, de la ora 19.00, pe Arena Națională, selecționata Ungariei, într-o partidă contând pentru grupe F a preliminariilor Euro-2016.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc!...
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Alertă! Cutremur de 6.3 grade pe scara Richter! Unde s-a produs și ce magnitudine a...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
NOUĂ LEGE pentru posesorii de mașini din România. Schimbare radicală pentru șoferi
Aplicația TikTok, interzisă: „Dă dependență ca țigările”
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Primele declarații ale Ancăi Dumitra despre sarcină. Actrița nu își mai încape în piele de...
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Sonda Juno de la NASA a surprins un lac de lavă ce ar putea înghiți...