Săpunaru: O să mă întorc la Rapid într-o zi, Copos mi-a promis postul de președinte

Săpunaru: O să mă întorc la Rapid într-o zi, Copos mi-a promis postul de președinte
Publicat: 25/06/2012, 09:22
Actualizat: 04/07/2013, 02:32

Fundașul echipei FC Porto, Cristian Săpunaru, prezent, duminică, la petrecerea ocazionată de împlinirea a 89 de ani de la înființarea FC Rapid, că se va întoarce într-o zi la formația giuleșteană, mai ales că acționarul George Copos i-a promis postul de președinte după retragerea din activitate.

„Mi-a fost dor de Rapid, normal, pentru că sunt mai mereu plecat. M-am simțit ca acasă astăzi. Am fost mereu rapidist și voi muri rapidist. O să mă întorc la Rapid. Când am adus cupa (n.r. – trofeul Ligii Europa) în țară domnul Copos mi-a promis postul de președinte la Rapid. Dar eu visez doar să vin în țară și să susțin Rapidul, indiferent de ce post voi ocupa la Rapid”, a spus fostul fundaș al formației giuleștene.

Întrebat dacă și-ar dori să cumpere gruparea Rapid, Săpunaru a răspuns: „De la cine să cumpăr Rapidul ? Au venit oameni puternici și nu au reușit să cumpere Rapidul. Eu mi-aș dori, dar trebuie să ai bani, să ai forță și nu numai financiară. Ceea ce eu nu am sigur acum. Toată lumea știe că la Rapid e o situație mai specială. S-au tot scufundat planete, știți cum e domnul Copos. Eu nu îmi doresc decât să realizeze într-o zi că ar putea să ajute mai mult. A ajutat Rapidul și până acum, dar ar putea să ajute să o facă cea mai puternică din România”.

Prezent de asemenea la evenimentul organizat de Liga Suporterilor Rapidiști, fostul fundaș al formației giuleștene, Adrian Iencsi, s-a arătat impresionat de faptul că fanii nu l-au uitat. „Contează foarte mult ca oamenii mă iubesc și că nu m-au uitat. Eu nu am fost plecat niciodată din Giulești. Am trăit momente frumoase la Rapid, am câștigat două campionate, două Cupe și trei Supercupe. Dar în primul rand să evoluezi pentru Rapid este o mare performanță”, a spus Iencsi.

Fotbalistul care în această vară a renunțat la funcția de director sportiv al FC Rapid la doar o zi după ce fusese instalat a menționat că nu contează dacă este apreciat de conducerea clubului. „De ce nu am rămas? Pentru că nu eu am puterea cea mai mare la Rapid. Dacă aș avea cea mai mare putere, mi-aș pune ideile în practică, aș ști ce am de făcut și aș rămâne tot timpul alături de echipă. Din păcate nu sunt eu cel care decide și atunci trebuie să îmi văd și eu de familia și de cariera mea. Pentru mine nu contează dacă sunt apreciat de oamenii din conducere ci faptul că sunt apreciat de suporteri și galerie. Pe suporteri nu poți să îi păcălești. Sunt foarte fericit că sunt respectat de ei, e cea mai mare mândrie pentru mine”, a explicat fundașul.

Iencsi susține că este important ca foștii jucători rapidiști să fie lăsați să revină în cadrul clubului. „Toți visăm să fim conducători sau antrenori la Rapid, să putem să luăm decizii, dar important este să fim și lăsați, noi, cei care am obținut rezultate cu Rapid și care suntem legați de Rapid”, a afirmat Adrian Iencsi.

El a adăugat că speră ca acționarul majoritar Geroge Copos să învețe din greșelile făcute în trecut pentru ca Rapid să înceapă să câștige din nou trofee. „Dânsul e patronul Rapidului. Sunt sigur că știe ce înseamnă Rapid și poate va învăța din greșelile pe care le-a făcut în trecut și din acest moment dânsul știe ce are de făcut. Rapid trebuie să obțină trofee. Acum la Rapid este un lot destul de lărgit, iar Sabău poate obține performanță. Mi-a fost coleg de echipă, este un om serios și sunt sigur că va avea rezultate”, a precizat Iencsi.

Aproximativ 1000 de suporteri au participat, duminică, la petrecerea ocazionată de împlinirea a 89 de ani de la înființarea clubului Rapid, organizată de Liga Suporterilor Rapidiști (LSR), care a avut loc la sala sporturilor de lângă stadionul Giulești-Valentin Stănescu.

La eveniment au participat foști jucători rapidiști, printre care: Puiu Ionescu, Fane Țâră, Ion Motroc, Marin Stelian, Vasile Copil, Octavian Niță, Teo Codreanu, Adrian Dumitru, Florian Tiță, Cezar Zamfir, Ioan Goanță, Iosif Damaschin, Marius Șumudică, Cristian Săpunaru sau Adrian Iencsi.

LSR i-a premiat pe doi dintre tinerii de perspectivă ai clubului, Andrei Ciolacu și Alexandru Ioniță. Doar Ioniță a fost prezent, deoarece nu a făcut deplasarea cu lotul rapidist în stagiul din Austria, din cauza unei accidentări.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase