Simona Halep va coborî, luni, pe locul 7 în ierarhia WTA

Simona Halep va coborî, luni, pe locul 7 în ierarhia WTA
Publicat: 22/04/2016, 22:58

În vârstă de 24 de ani, Simona Halep, locul 6 în ierarhia WTA, va coborî un loc în clasament începând de luni, din cauza eșecului suferit joi la turneul de la Stuttgart, scor 1-6, 2-6, în faza optimilor de finală contra Laurei Siegemund (Germania, 71 WTA).

Simona Halep rămâne cu 3.660 de puncte WTA și va fi devansată de cehoaica Petra Kvitova, jucătoare calificată în sferturile turneului de la Stuttgart.

Simona Halep putea fi depășită și de Roberta Vinci. Jucătoarea din Italia mai avea nevoie de o singură victorie pentru a o devansa pe Simona, însă a irosit ocazia vineri, când a fost învinsă cu 6-1, 6-4 de Laura Siegemund, sportiva care i-a administrat Simonei Halep una dintre cele mai mari umilințe ale carierei.

La începutul sezonului, Simona Halep, jucătoare antrenată de Darren Cahill, ocupa locul 2 în ierarhia WTA. Simona Halep a pierdut multe puncte din cauză că nu și-a apărat titlul la Indian Wells (sfert de finală în 2016), sfertul de finală de la Australian Open (tur I în 2016), dar nici titlul de la Dubai (optimi de finală în 2016).